Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
    Składam mutanta na starej ramie miejskiej, na razie malowanko które muszę jeszcze poprawić, potem będzie trzeba ganiać za osprzętem.

Ale powiedzcie mi czy na oko 3kg rama + 1kg widelec jest dobrym zestawem? Rurki dość cienkie, więc może to jest CrMo.
    przykro mi ale CrMo to może koło tego leżało w hucie:)

Skomentuj

Pawel S. Mój rowerek raczej do trochę innych zastosowań.

sylvek Możliwe, jednak CrMo też kiedyś malowałem (stary KTM z nalepką na której się chwalili tym) i rama nie była wielce lżejsza.

Skomentuj

CrMo jest stosunkowo drogim i nie łatwym w obróbce materiałem, tańsze rowery miały najwyżej główny trójkąt z tego materiału, miałem kiedyś właśnie ramę i ważyła 2400g przy sporym rozmiarze a ful CrMo były bardziej wyrafinowane.

Skomentuj

Ja sam bym chętnie przytulił rame CrMo ale to nie są tanie rzeczy jeśli ma być stosunkowo lekka...
          https://youtu.be/ZZNfowFp26c

Skomentuj

Piękna robótka, z tego wynika, że full CrMo jeszcze nie trafiłem...

Skomentuj

na poczatku myslalem ze to jakis amator, bo maszyny na poczatku nie najwyzszych lotow...
              ale sprzet do wykonania samej ramy to juz profi

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                No maszyna jak się patrzy, dobra grupa (105). Widzę że i ROX 6.0, wreszcie można z kimś pogadać o treningach. Jak się sprawuje rowerek? Jakie trasy już nim zrobiłeś? widzę że wysoką osobą jesteś, jak z wygodą na dłuższych trasach?
                Ja na dniach odbieram Emondę SL5 też na 105, już nie mogę się doczekać.

Luszti 100 km na takim rowerze to wyczyn.. szacun!!.
                Chociaż na szosie miałbyś dużo łatwiej :) Ja standardowo z kumplami robię takie traski w niedzielne treningi, zajmuje nam to 3 godziny z lekkim haczykiem, ale pierwsza setka to też było dla mnie wydarzenie :)
                pozdrawiam
                Dzięki za opinie o rowerze :)
                A tras bym trasami nie nazywał, ot takie dalsze lub bliższe wycieczki

Jak się sprawuje? hmm na razie nie mam uwag, rower jest sztywny, zwarty. Razem z kokpitem tworzy jedną całość, która czuć najbardziej na podjazdach jak wachluje się prawo lewo :)

Rozmiar to 2XL (XXL) ale przy moim wzroście 197 nawet 3XL byłby ok. Nie zdecydowałem się na większy ze względu na to ze wole jednak nadrobić (ewentualnie) mostkiem długość pionową rury oraz sztycą wysokość siodełka. IMO rozmiar jest jak najbardziej dobrany

TREK to marka legenda, robią piękne maszyny a Twoja EMONDA nie będzie wyjątkiem :)
                Gratuluje pięknej maszyny i życzę pięknych tras :)

a zmieniając CUBE na CANYONA zrobiłem w ciągu godziny 34,14km vs 31,4km bez wysiłku

Pozdrawiam

Skomentuj

kolegi zdjecie z facebooka (nie wiem czy sie kazdemu wczyta)

rower mtb!
                  dopytuje o szczegoly bo nie wierze! :p

- - - - - aktualizacja - - - - -

i wszystko jasne
                  z gorki miedzy 2 tirami
                  czyli niedosc ze z gorki to jeszcze w tunelu aerodynamicznym :p

Skomentuj

Heh, ciekawe, liczniki się fajnie hakuje pocierając oba pola drutem lub czujnik magnesem, albo porwał się na szaleństwo...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      miedzy 2 tirami
                      Szalony :rolleyes: :thumbsup:

Skomentuj

Czyli jednak poszalał, masakra.

Skomentuj

:)

Skomentuj

Amor robi wrażenie (skok 200mm?), dlaczego nie napęd 1x...?

Skomentuj

Skok 170mm.
                              Napęd przedni taki ponieważ nie widziałem sensu zakładać napinacza... sama przerzutka trzyma łańcuch, a ja nie jeżdżę aż tak bardzo ekstremalnie aby napinacz się przydał.
                              W planach jest zmiana roweru na enduro.

Skomentuj

Zdradzisz jaki konkretny endurak będzie?
                                Zamiast napinacza stosujesz odpowiednią zębatke narrow wide np od rodzimego producenta HCC:

http://43ride.com/roznosci/2015/jak-...bic-w-butelke/

Skomentuj

Przy mojej jeździe nie widzę sensu zmiany przedniego napędu, a nawet ta przerzutka się mi często przydaje.

Co do enduro to nie wiem, na razie nie mam tyle kasy i potrzeby aby się konkretnie rozglądać za częściami... może coś w stylu Giant Anthem, Author a ray (mowa o samej ramie).

Skomentuj

No jestem ciekaw ile powietrza mam w hamulcu.
                                    Aktualnie przy tej temperaturze działa poprawnie zaledwie przez 15min... po tym czasie na klamce mam luz + gąbkę, a hamulec sam się zaciska :)
                                    Ostatnio byłem na wypadzie, i gdybym nie miał wody to do domu bym nie dojechał, tak mi się klocki zacisnęły :biggrin:

Skomentuj

Ja w sowim jak zacząłem smarować amortyzator parę dni temu to poszła na tarcze i klocki :( niestety klocki do wymiany :-(

Skomentuj

No niestety, na klocki trzeba bardzo uważać.

Hamulce odpowietrzone, było sporo powietrza.
                                        Po zmontowaniu hamulca i założeniu nowych klocków było super.
                                        Niestety, nadal w upale nie można jeździć, wystarczyło kilka minut i znów hamulec jak gąbka.

Czas na nowy hamulec, lub przesiadka na mechaniczny.

Skomentuj

A ja staram sie kupic srubki do swojego enduro, niestety trwa to z naszym polskim dystrybutorem mondrakera.

Kapa normalnie.
                                          Mam plan zeby dac kumplowi do zakladu zeby mi kopie zrobil jak przyjda, najlepiej ze stali bo te dla wagi sa z alu i to nawiercanego. Masakra.
                                          Last edited by tomekk_; 13.08.2015, 21:27.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X