Zamieszczone przez ampli
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Ja sam bym chętnie przytulił rame CrMo ale to nie są tanie rzeczy jeśli ma być stosunkowo lekka...
https://youtu.be/ZZNfowFp26c
Skomentuj
-
Zamieszczone przez thomas Zobacz postaNo maszyna jak się patrzy, dobra grupa (105). Widzę że i ROX 6.0, wreszcie można z kimś pogadać o treningach. Jak się sprawuje rowerek? Jakie trasy już nim zrobiłeś? widzę że wysoką osobą jesteś, jak z wygodą na dłuższych trasach?
Ja na dniach odbieram Emondę SL5 też na 105, już nie mogę się doczekać.
Luszti 100 km na takim rowerze to wyczyn.. szacun!!.
Chociaż na szosie miałbyś dużo łatwiej :) Ja standardowo z kumplami robię takie traski w niedzielne treningi, zajmuje nam to 3 godziny z lekkim haczykiem, ale pierwsza setka to też było dla mnie wydarzenie :)
pozdrawiam
A tras bym trasami nie nazywał, ot takie dalsze lub bliższe wycieczki
Jak się sprawuje? hmm na razie nie mam uwag, rower jest sztywny, zwarty. Razem z kokpitem tworzy jedną całość, która czuć najbardziej na podjazdach jak wachluje się prawo lewo :)
Rozmiar to 2XL (XXL) ale przy moim wzroście 197 nawet 3XL byłby ok. Nie zdecydowałem się na większy ze względu na to ze wole jednak nadrobić (ewentualnie) mostkiem długość pionową rury oraz sztycą wysokość siodełka. IMO rozmiar jest jak najbardziej dobrany
TREK to marka legenda, robią piękne maszyny a Twoja EMONDA nie będzie wyjątkiem :)
Gratuluje pięknej maszyny i życzę pięknych tras :)
a zmieniając CUBE na CANYONA zrobiłem w ciągu godziny 34,14km vs 31,4km bez wysiłku
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zdradzisz jaki konkretny endurak będzie?
Zamiast napinacza stosujesz odpowiednią zębatke narrow wide np od rodzimego producenta HCC:
http://43ride.com/roznosci/2015/jak-...bic-w-butelke/
Skomentuj
-
No jestem ciekaw ile powietrza mam w hamulcu.
Aktualnie przy tej temperaturze działa poprawnie zaledwie przez 15min... po tym czasie na klamce mam luz + gąbkę, a hamulec sam się zaciska :)
Ostatnio byłem na wypadzie, i gdybym nie miał wody to do domu bym nie dojechał, tak mi się klocki zacisnęły :biggrin:
Skomentuj
-
No niestety, na klocki trzeba bardzo uważać.
Hamulce odpowietrzone, było sporo powietrza.
Po zmontowaniu hamulca i założeniu nowych klocków było super.
Niestety, nadal w upale nie można jeździć, wystarczyło kilka minut i znów hamulec jak gąbka.
Czas na nowy hamulec, lub przesiadka na mechaniczny.
Skomentuj
-
A ja staram sie kupic srubki do swojego enduro, niestety trwa to z naszym polskim dystrybutorem mondrakera.
Kapa normalnie.
Mam plan zeby dac kumplowi do zakladu zeby mi kopie zrobil jak przyjda, najlepiej ze stali bo te dla wagi sa z alu i to nawiercanego. Masakra.Last edited by tomekk_; 13.08.2015, 21:27.
Skomentuj
Skomentuj