Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wrocilem do saguaro, napompowalem do 3 bar i w trase...
    musze przyznac ze jednak opory czuc w porownaniu do szosowek!
    nadal osiagam zblizone predkosci, ale na dluzszej trasie jednak byloby latwiej jechac na szosowkach
    no ale komfort na saguaro nieporownywalnie lepszy! :p

przy okazji pobilem swoj rekord predkosci - 58km/h!
    jakbym wyprzedzil rowerzyste przed soba to bym sie spokojnie do 60 rozbujal

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      przy okazji pobilem swoj rekord predkosci - 58km/h!
      jakbym wyprzedzil rowerzyste przed soba to bym sie spokojnie do 60 rozbujal
      Albo masz licznik źle ustawiony, albo ja mam :)
      60km/h na rowerze to dużo.

Skomentuj

tez tak myslalem przez dluzszy czas
        jeden kolega z ktorym jechalem mial wskazanie 61. drugi co tez ma 29era mial zblizony wynik do mojego - 57km/h

wiem ze to duzo, ale sporo osob twierdzilo ze moj poprzedni wynik (nieco ponad 50) to niewiele...
        licznik jest dobrze ustawiony a uzyskana predkosc to zasluga odpowiedniej trasy

Skomentuj

uzyskana predkosc to zasluga odpowiedniej trasy
          Z górki z wiatrem?

Skomentuj

z górki z wiatrem to ja jechałem 87km/h na 26". Ale 58 na płaskim to całkiem sporo nawet na 29er.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Albo masz licznik źle ustawiony, albo ja mam
              60km/h na rowerze to dużo.
              Dużo ale spokojnie do osiągnięcia nawet na płaskim. Mój rekord na rowerze MTB to 67 z górki i niestety musiałem hamować bo się droga kończyła ostrym zakrętem.
              Podobnie w górach jechałem z sakwami to przy 60 musiałem już hamować bo trochę mi przez te sakwy rowerem rzucało, gdyby nie to to bym cisnął dalej ;-)

Skomentuj

W takim razie ja mam źle licznik ustawiony, na moim liczniku nigdy czwórki z przodu nie widziałem, nawet jak jechałem z górki.
                Muszę zrobić porównanie z samochodowym licznikiem.

Skomentuj

W samochodzie tez są złe ustawione
                  Ok 5km na 100km/h przekłamuje
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Hej :)

Mój rekord na płaskim 28" koła to 55km/h przez około 10-15 sekund
                    z wiatrem jadąc daje radę pod 45km/h ciagnąc non stop prze kilka km
                    normalnie jadąc chwilowe predkosci 32-36kmh
                    a przelotowe srednie predkosci 30km/h
                    średnie z trasy ca. 100km to 28km/h

a zgóryyyyy popylałem na max 74km/h starch w oczach I nigdy wiecej

Szacun dla kogoś kto jechał po płaskim 60km/h na góraluuuu

Marian

na 100% masz zle ustaiony licznik

pozdROWER :)
                    Last edited by BraWo; 25.06.2015, 11:14.

Skomentuj

Ja u siebie max wykręciłem 44 km/h. A tak na marginesie właśnie zamówiłem nowy licznik Sigma 1200 :)
                      Chciałem mieć pomiar temperatury a licznik kosztował nie dużo - 55 zł.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W takim razie ja mam źle licznik ustawiony, na moim liczniku nigdy czwórki z przodu nie widziałem, nawet jak jechałem z górki.
                        Zależy jakie przełożenia, ja w tym roku skończyłem na kasetę szosowa i najmniejsza zebatka z tyłu to 14, prawie do 40 można, ale mi licznik w miarę się pokrywa z tym co gps łapie, mam jakieś 1 do 2 km przeklamania na trasie powyżej 40km

Skomentuj

Pierwszy swój rekord zrobiłem jakieś 20 lat temu na serpentynach pomiędzy Baligrodem Cisną w Bieszczadach, było 84km/h.
                          87 miałem też w Bieszczadach ale nie pamiętam dokładnie gdzie wiem tylko że górka kończyła się ostrym zakretem.
                          Najlepszy i tak był zjazd w lesie w moim mieście pomiędzy drzewami na MTB bez amortyzatora 58km/h i z tego co wiem to nikt tego nie pobił do dzisiaj (18lat ) a ja na dole złamałem obojczyk.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                            Z górki z wiatrem?
                            lekka gorka, ale pod wiatr
                            dluga dobra trasa z gladkim asfaltem

a jak masz wprowadzany rozmiar kola? srednica czy obwod?
                            ja swoj sprawdzalem z GPSem i wskazania sa zblizone

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            A tak na marginesie właśnie zamówiłem nowy licznik Sigma 1200
                            Chciałem mieć pomiar temperatury a licznik kosztował nie dużo - 55 zł.
                            wlasnie takie cos widzialem u kolegow z ktorymi jechalem... pomiar temp bardzo fajny!
                            brakuje mi jeszcze podswietlenia na nocne wypady

Skomentuj

Ja po latach używania sigmy zmieniłem kilka lat temu właśnie na taki co pokazuje temp. i kilka innych parametrów na raz ale jestem średnio zadowolony

Skomentuj

Ale Sigmy pokazuja temp itp np. 1609 którą posiadam

Skomentuj

tak ale licznik który ja mam pokazuje jednocześnie: godzinę, temperaturę, prędkość i dystans. Zależało mi na tym aby nie skakać pomiędzy funkcjami.

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                                    Szacun dla kogoś kto jechał po płaskim 60km/h na góraluuuu
                                    Mi się udało tak za tirem w jego cieniu aerodynamicznym, niestety przy około 60 skończyła się przerzutka już szybciej kręcić nie mogłem a tir się dalej rozpędzał . Ale wtedy jeździłem na tarczy 42 a z tyłu nie pamiętam. Teraz mam 44/11 to powinno się dać te 60 wykręcić.. o ile siły starczy, już nie ta forma co kiedyś.

Wiadomo, ze góralem takie prędkości to na parę sekund. Utrzymanie na szosie średniej powyżej 30 jest już na takim rowerze dobrym wynikiem. Mój najlepszy wynik gdy byłem w "życiowej formie" to było 28,5km/h przy 50km trasie z 2 dobrymi podjazdami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                      Wiadomo, ze góralem takie prędkości to na parę sekund. Utrzymanie na szosie średniej powyżej 30 jest już na takim rowerze dobrym wynikiem. Mój najlepszy wynik gdy byłem w "życiowej formie" to było 28,5km/h przy 50km trasie z 2 dobrymi podjazdami.
                                      mam znajomych ktorzy osiagaja takie srednie!
                                      ale to prawie zawodowcy :(
                                      pol dnia w pracy, drugie pol dnia na rowerze...
                                      mi ciezko przekroczyc srednia 25-27

Skomentuj

mam znajomych ktorzy osiagaja takie srednie!
                                        ale to prawie zawodowcy :(
                                        pol dnia w pracy, drugie pol dnia na rowerze...
                                        mi ciezko przekroczyc srednia 25-27
                                        Hej

Wczoraj się karnołem i wykręciłem przyzwoita średnią. Wyszło wg GPS 29,3km/h na dystansie 62 km

Używa ktoś z Was ENDOMONDO ????

Skomentuj

https://www.endomondo.com/profile/11311571 :) Chwalić to się mogę, ale wynikami z lipca/września 2013r Teraz przez ZZ trochę mało czasu i mi się nie chciało jeździć jak już był czas i pogoda :)

Prędkość między endo a dobrze skalibrowanym licznikiem to na trasie 50km +- 2km/h na średniej i maks 2km jako odległość.
                                          Last edited by gavron04; 29.06.2015, 15:48.
                                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czaruję...