Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szprychy aż tak drogie nie sa, warto też wymienić.

Skomentuj

pierwszy raz od roku pojechalem do pracy na pierwsza zmiane
      po przejechaniu polowy drogi dojechalem do ostrego zakretu w lewo. wygladam czy nic nie jedzie - pusto. skladam sie wiec do szerokiego wejscia w zakret... i GLEBA!
      nie mialem pojecia ze jezdnia moze byc oblodzona!

drugie biodro uszkodzone podobnie jak poprzednio. oby tym razem szybciej sie goilo i bez komplikacji :(

jak znowu bede musial lezec w lozku 2-3 miesiace to sprzedaje rower!

Skomentuj

Gleba no cóż czasem ale co z biodrem?

2-3 miesiące??

Skomentuj

1,5 roku temu mialem wypadek gdzie zatrzymalem sie biodrem na samochodzie.
          w szpitalu mowili ze to tylko zbicie, ale lezalem w lozku ponad 2 miesiace i nadal boli

tym razem bol byl mniejszy wiec mam nadzieje ze faktycznie tylko zbicie

Skomentuj

Paweł: miałeś wtedy zdjęcie rtg zrobione ?

Skomentuj

tak, a 2 tygodnie pozniej tomografie
              dzisiaj znowu rtg + 2 zastrzyki

Skomentuj

No ale to co w końcu stwierdzili z tym biodrem, że do dzisiaj boli ?

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                  No ale to co w końcu stwierdzili z tym biodrem, że do dzisiaj boli ?
                  bylo podejzenie pekniecia panewki stawu biodrowego i po ok 2 miesiacach leczenia (+ 2 tygodnie lezenia wczesniej) wyslali do pracy
                  z czasem robilo sie lepiej, ale od dzwigania i stania bole wracaly

teraz wkurzony poszedlem po skierowanie zeby sie dowiedziec czy tak juz bedzie czy da sie cos z tym zrobic
                  no i wizyta dopiero w maju

Skomentuj

Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz posta
                    Chopaki, jak odkręcić zardzewiałego nypla? WD-40 nie daje dużo a nie chcę uszkodzić szprych, bo są w dobrym stanie tylko nyple zardzewiałe.
                    Jeśli obręcz zardzewiała i nypelki też to te szprychy w dobrym stanie napewno nie będą. Tak jak już napisano - nie jest to duży wydatek a będziesz bezpieczny.

Skomentuj

Nie na temat...
                      Paweł, jak czytam jakie masz/ miałeś przygody na rowerze to powiem że albo masz takiego wyjątkowego pecha albo sam się prosisz o takie gleby

Ja wczoraj odebrałem swoje CUBE'a z serwisu. Trochę części trzeba było wymienić, z ciekawostek to w suporcie miałem garść piachu? ziemi ? i jakiegoś mazidła :)
                      Dlatego wymieniono na nowy. Oprócz tego nowe opony, dętki, klocki hamulcowe, łańcuch linki i pancerze od przerzutek. Wyczyszczone i nasmarowane piasty z przód/tył oraz stery. Wszystko pięknie hula, dosłownie jak nowy. Zrobiłem małą rundkę wokół osiedla i czekam na +10 i suchy asfalt :)

pozdROWER :thumbsup:

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                        Zrobiłem małą rundkę wokół osiedla i czekam na +10 i suchy asfalt
                        w takim razie masz racje - sam sie prosze o te wypadki jezdzac codziennie w kazdych warunkach

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          w takim razie masz racje - sam sie prosze o te wypadki jezdzac codziennie w kazdych warunkach
                          No trzeba dostosować styl jazdy do warunków, to przecież oczywiste

!PACE!

Skomentuj

Może warto, Pawle na okres zimowy zainwestować w odpowiednie opony.

Skomentuj

mam odpowiednie opony - nie spodziewalem sie lodu tylko na jednym zakrecie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                mam odpowiednie opony - nie spodziewalem sie lodu tylko na jednym zakrecie...
                                Na lód nie ma mocnych.

Skomentuj

Panowie co piszą, że Paweł prosi się o gleby - proponuje kiedyś w zimie się przejechać na rowerze :) Często refleks i równowaga potrzebna taka jak do spacerowania po linie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                                    Na lód nie ma mocnych.
                                    jest metoda

Last edited by malutkiz; 08.03.2014, 21:48.

Skomentuj

opony z kolcami? będzie lepiej, ale to nie jest rozwiązanie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                                        jest metoda
                                        Jadąc w mierę prosto, owszem ale przy skręcie kolce Ci nie pomogą.

Skomentuj

Witam

Czy ktoś z forumowiczów chętny jest na wyprawę rowerową? W planach mam jechać Polskim Busem do Pragi i wracać do Polski przez Wiedeń - Bratysławę - Budapeszt - Polska (Pomorskie). Wychodzi ok. 1600km. Zakładam 16 dni na tą wyprawę, trasa dokładnie nie ustalona, noclegi na dziko. Termin dla mnie obojętny ale w lipcu,sierpniu tylko. Chętnych zapraszam na PW
                                          Last edited by mati553; 08.03.2014, 22:17.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X