Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jezdzilem mi nie jest wygodnie

Skomentuj

Paweł, co to masz za hamulce? Moje juicy 3 mają teraz 11kkm i nic nie robiłem poza wymianą klocków
      Konradzik88, nie za duża ta rama? chyba, że będziesz unikał terenu :P

Skomentuj

tak mi doradzono :P liczylem dlugosc nogi 88cm x0,57 /2,5 i wychdozi 19,9cala wiec by sie zgadzalo :) zawsze moge wymienic ale lepiej sie czuje z duza rama :) raczej moim terenem jest ulica i chodnik :)

Skomentuj

Tektro draco. Od samego poczatku byly problemy z tylu. Z przodu nic nie ruszane

Skomentuj

Joł, robię następnego składaka, tym razem zamiast wersji rasta wziąłem coś szpanerskiego czyli złote piasty, obręcze, kierka, sztyca z mostkiem, miski na łożyska kierki, śruby widoczne. plus niebieska rama i srebrna korba i szprychy nówki. Tak wygląda na razie piasta sama (telefon mi padł więc nie mam zdj widełek i ramy) https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/...95971567_n.jpg Kolor ramy to dokładniej Ultramaryna akryl. Wszystko juz pomalowane, czeka na Kendy KRAD i nowe dętki, łańcuch i łozyska.

Skomentuj

W końcu wymieniam to okropne siodło:

...na Dartmoora:

Zobaczymy jak się będzie sprawować.

Skomentuj

nadal wyglada paskudnie :p

Skomentuj

Zrobię zdjęcie dwóch obok siebie, wtedy będzie można lepiej ocenić.

Skomentuj

najlepiej to usiasc i ocenic... ale tego sie nie da na odleglosc

ja jutro sie biore za rozkrecanie hamulcow i regeneracje tylnego zacisku
                    przy okazji umyje znowu lancuch

Skomentuj

usiąść to za mało ;p trzeba się przejechać tak ze 25km minimum :) Ale marian to chyba raczej nie na dystans jeździ :p Ja ujeżdżam accenta derry, i mimo dziury, na dłuższych dystansach (60 i więcej) czasem (nie zawsze) zaczynają się odzywać klejnoty :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                        usiąść to za mało ;p trzeba się przejechać tak ze 25km minimum
                        tu sie nie zgodze. jak szukalem roweru dla siebie to siedzialem na kilku... i na giancie wystarczylo tylko usiasc zeby sie przekonac ze ma strasznie twarde sidelko :???:

ja na swoje nie narzekam

Skomentuj

Dupsko zaczyna porządnie boleć dopiero około stówy. Przy dystansach rzędu 20km to prawie każde siodło jest ok bo to za krótki czas żeby zaczęło boleć .

Skomentuj

przy 100 to już chyba tylko na starym szerokim siodle ze sprężynami tyłek nie będzie bolał :P

Skomentuj

Jak ktoś robi dystans 100km to wypada używać gaci z "pampersem"... wtedy każde siodełko może być.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                                Jak ktoś robi dystans 100km to wypada używać gaci z "pampersem"... wtedy każde siodełko może być.
                                To zależy jak się jeździ. Mi się zdarza jazda w stylu - 20km, jakieś zwiedzanie, 3km, inne zwiedzanie, 15km, kolejne zwiedzanie + jakieś żarełko, 30km powrót.
                                I wtedy te gacie z pampersem średnio się sprawdzają.

Sam szukam jakiegoś dobrego siodełka na dłuższe wypady :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                                  Ale marian to chyba raczej nie na dystans jeździ
                                  No czasem mi się zdarzy przejechać w jeden dzień 30km, ale zazwyczaj robię mniej w jednym dniu.
                                  Na moim rowerze da radę przejechać więcej w jednym dniu (wystarczy mocno napompować opony), ale przez kiepskie siodełko nie zapuszczałem się dalej.

Skomentuj

marian kup żelowy tron = 100% zadowolenia

Skomentuj

Chopaki, jak odkręcić zardzewiałego nypla? WD-40 nie daje dużo a nie chcę uszkodzić szprych, bo są w dobrym stanie tylko nyple zardzewiałe.

Skomentuj

No jak odrdzewiacz nie daje rady to raczej już nie puści, prędzej szprycha pęknie.

---------- Post dodany o 20:40 ---------- Poprzedni post o 20:38 ----------

...ale próbuj dalej, daj może trochę czasu odrdzewiaczowi.
                                        Last edited by marian; 19.02.2014, 19:39.

Skomentuj

No bo kurcze tylna obrecz jest cała zardzewiala w srodku to chce to juz miec za soba, jak cos to odetne szprychy.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X