Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moje również, ale czekam za długimi spodniami z wkładką Krótkie się spisują idealnie (z 4F).
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez mati553 Zobacz posta
      Sprawdzał ktoś połączenie spodenek rowerowych z wkładką + spodnie od dresu?
      Moje 4 litery polubiły wkładkę
      Ja mam te spodenki: http://www.decathlon.pl/szorty-3-cza...d_8199997.html
      mają wypinaną wkładke na guzikach, wszyłem guziki do spodni dresowych i na gorszą pogode jest git. Do tego koszulka i bluza softshell z lidla. Wszystko to przy ok 15 stopniach.

Skomentuj

Cześć,
        co do ubioru na rower to stanowczo odradzam BAWEŁNĘ.
        W dzisisiejszych czasach każdy producent sportowej odieży ma w swojej ofercie kpl. z odduchających materiałów. Tego typu ubiory docenia sie to gdy po forsownym podjezdzie zjeżdzasz z góry w lesie a przemoczony bawełniany podkoszulek jest wtedy potwornie zimny brrrr, jescze to pamiętam

Dlatego zestaw zwykła koszulka krótki rękaw z Lidla (naprawde polecam) + softshell lub microfleece z dł rękawem (np Lidl, 4F, HI-TEC) to ok. 90-100zł i można smigać do +7 st C w słoneczne dni
        Na nogi koniecznie spodenki (moga byc krótkie lub 3/4) ale koniecznie z szelkami gdyż te bez szelek mają niestety tendencje do podwiewania pleców :)
        na ręce rękawiczki z widstopperem, na głowę moża założyć opaskę z polaru

koszt takiego zestawu to nie wiecej niż 200zł
        Last edited by BraWo; 03.10.2013, 09:04.

Skomentuj

Paweł, jeżeli masz coś na sobie (na gołą skórę) termoaktywnego i na to coś innego to takie ubranie trzyma optymalną ciepłote mięśni, a do tego skóra jest sucha, ta odzież też, a pot przenika na następną warstwę

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
            z tego co wiem to wszystkie poasty MTB mają 135mm a SZOSA 130mm, oczywiście te ze standardowymi osiami. Istnieją jeszcze szersze.
            Na osi piasty jest tuleja dystansowa do długości 126 czasem 130 lub 135 mm która można usunąć i dostosować piastę do odpowiedniego rozstawu tylnych widełek. Tylko pozostanie nadal problem z wielo-trybem który potrzebuje więcej miejsca (to stary rower w którym siedział 4 rzędowy wolno-bieg, założyłem 6 rzędowy i łańcuch na skrajnym trybie ociera o widelec. Potrzebowałbym piasty nie tyle z krótsza osią bo tę się da skrócić bez problemu ale właśnie piastę w ogóle węższą - z węższym rozstawieniem mocowania szprych i bliżej rozstawionymi konusami, żeby wielo-tryb nakręcić można bliżej osi symetrii piasty. i zeby całość weszła w widły 110mm

Czy w ogóle te wymiary piasty (rozstaw szprych - prawe / lewe) i gebokosc dokręcenia konusów są jakoś ujednolicone ? kupiłem nowe konusy do starejpiasty to okazało sie że są mniejsze i wchodzą głębiej w miski.

Skomentuj

Właśnie o to chodzi, jesli usuniesz te tuleje dystansowe to nie zrobisz koła w osi ramy,.
              Kołnierz piastybten od strony wielotrybu będzie za blisko srodka piasty, lub wogóle z drugiej strony.
              Choc koło rowerowe to z pozoru nieskomplikowany mechanizm to nie takie chop i ciele gotowe.
              Teoretycznie piasty są obiete jakimiś standartami ale takie wąskie będzie trudno znaleźć.
              110 mm mają przednie piasty więc ta szerokość to z jakiegoś roweru ala ukraina lub z ostrego-koła.

Skomentuj

dotarly opony + nowki dętki continentala. warto bylo
                jutro zakladam i testuje

Skomentuj

Koledzy, jakie polecacie ciepłe rękawiczki w niewysokiej cenie? (ok. 50-70 zł.)

Skomentuj

do jakiej jazdy? ja po mieście używam zwykłych rękawiczek skórzanych jakie wyrzucają w hiperach na promocje :P i sprawują się bardzo ok :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                      do jakiej jazdy? ja po mieście używam zwykłych rękawiczek skórzanych jakie wyrzucają w hiperach na promocje :P i sprawują się bardzo ok :)
                      Do jazdy przede wszystkim po mieście, ale jeżdżę również na rolkach, gdy nie ma śniegu i jest sucho i myślałem o czymś mocniejszym od zwykłych materiałowych, żeby się nie poprzecierały zbyt szybko na palcach od manipulowania przerzutką (kolarzówka starego typu).

Skomentuj

tez bede sie zastanawial nad takimi rekawicami
                        to co mi doradzili rok temu to porazka
                        na zime mam narciarskie z lidla i sa idealne... na 0 -15*C

niedawno byl temat na forum rowerowym i tam padlo kilka propozycji w tej cenie

http://www.forumrowerowe.org/topic/1...na-jesienzime/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          tez bede sie zastanawial nad takimi rekawicami
                          to co mi doradzili rok temu to porazka
                          na zime mam narciarskie z lidla i sa idealne... na 0 -15*C

niedawno byl temat na forum rowerowym i tam padlo kilka propozycji w tej cenie

http://www.forumrowerowe.org/topic/1...na-jesienzime/
                          niestety n/t tych rękawic na w/w forum pojawiła sie odp że do 8 st C i bez wiatru są OK więc szału niema

Ja polecę każde z membraną typu windstopper, no ale to już 2x50zł

Skomentuj

jak mnie to wkurza
                            wydalem nie malo na rower bo nie stac mnie na samochod...
                            zeby poprawnie sie ubrac na rower na caly sezon to musze wydac drugie tyle!

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                              Ja polecę każde z membraną typu windstopper, no ale to już 2x50zł
                              a coś takiego: http://allegro.pl/rekawiczki-rowerow...593501783.html
                              http://allegro.pl/rogelli-alberta-ro...593788223.html

Skomentuj

jak mówiłem wcześniej - jeżdżę w takich http://allegro.pl/hit-rekawiczki-sko...601232282.html i nie narzekam :) od 5 stopni w dół są ok. jeżeli powyżej 5 stopni jeżdże w letnich z długimi palcami.

Skomentuj

"nowe" oponki

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                    Właśnie o to chodzi, jesli usuniesz te tuleje dystansowe to nie zrobisz koła w osi ramy,.
                                    Kołnierz piastybten od strony wielotrybu będzie za blisko srodka piasty, lub wogóle z drugiej strony.
                                    Choc koło rowerowe to z pozoru nieskomplikowany mechanizm to nie takie chop i ciele gotowe.
                                    Teoretycznie piasty są obiete jakimiś standartami ale takie wąskie będzie trudno znaleźć.
                                    110 mm mają przednie piasty więc ta szerokość to z jakiegoś roweru ala ukraina lub z ostrego-koła.
                                    Przednie widły mają 100mm szerokości - z tym problemy nie ma.
                                    Koło i tak trzeba będzie inaczej zapleść - asymetrycznie żeby obręcz stała na środku widelca mimo przesunięcia piasty w bok.

---------- Post dodany o 18:02 ---------- Poprzedni post o 07:00 ----------

ps. Używał ktoś drewnianej kierownicy?

Skomentuj

kupilem w tesco kurtke typu "softshell" firmy brugi
                                      watpie zeby to byl prawdziwy softshell, ale oby chronil przed wiatrem i byl bardziej przewiewny niz moja obecna cerata :/

---------- Post dodany o 23:02 ---------- Poprzedni post o 22:57 ----------

model 4NAX za 120zl

Skomentuj

dopiero drugi dzien jeszcze w tym softshellu, ale jestem z niego bardzo zadowolony!
                                        nic mi nie wieje, nie jest zimno bo mnie nie przewiewa, ale jednoczesnie czuje na rekach przewiew powietrza
                                        pojechalem do sklepu, wolno nie jechalem. wchodze do sklepu a ze mnie nie cieknie
                                        jedynie rzepy na rekach sie szybko rozsypia... ale to rekawiczkami nadrobie

---------- Post dodany o 23:40 ---------- Poprzedni post o 17:33 ----------

ale fajne
                                        jak nie lubie czapek tak chyba to kupie

Skomentuj

jak ktos mnie rozpozna to moze zobaczyc WALLE'ego w akcji (tryb migajacy)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X