Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
    Dobrym tego przykładem tego jest stary poczciwy PANARACER DART I SMOKE. Opony dobre na cięższe warunki terenowe.
    Z tej firmy nie polecam MegaBlastera, bardzo słaba opona.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      pomyśl jeszcze o oponach continental, np RACE KING.
      przeczytalem recenzje, cena zachecajaca. niestety odradzaja te opony bo tanie continentale podobno sie sypia

Skomentuj

mam je w rowerze 26 w wersjj WC wiec mkze dlatego ne mam problemów, ale RACE KING raczej należy do czołowych modeli continentala.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          przeczytalem recenzje, cena zachecajaca. niestety odradzaja te opony bo tanie continentale podobno sie sypia
          Race King to raczej nie tanie oponki, co to znaczy sypią się? ja słyszałem że po prostu szybko się zużywają, więc zakupiłem konkurenta maxxis crossmark

Skomentuj

70zl za continentala to raczej nie drogo. bo o drutowych mysle. napisali mi ze klocki w calosci odpadaja

dostalem propozycje uzywanej WTB Vulpine Race - zainteresowala mnie ta opona... ale jak snieg spadnie to bede musial pewnie zmienic :/

Skomentuj

z tego co pamiętam to vulpine to semislic od wtb. Na miasto fajne ibszybkie oponki.Mjałem je kiedyś ale zmieniły wlasciciela razem z rowerem, tylko ja nie znam tego nowego właściciela.

Skomentuj

o takich oponach myslalem na lato. myslalem bardziej o big apple, ale ta jest chyba lepsza.
                no i puki sucho to by sie sprawdzila
                tylko jeszcze nie wiem ile za nia chce

Skomentuj

Orientujecie się w starych ramach rowerowych? Konkretnie chodzi o rozmiary (szerokość) tylnych piast między nakrętkami kontrującymi. Potrzebuję założyć piaste z 6 lub 7 trybowym wolnobiegiem shimano do ramy która ma rozstaw tylnego widelca ok. 112mm.

Skomentuj

ma ktos doswiadczenie z ubieraniem sie na rower?

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                      Orientujecie się w starych ramach rowerowych? Konkretnie chodzi o rozmiary (szerokość) tylnych piast między nakrętkami kontrującymi. Potrzebuję założyć piaste z 6 lub 7 trybowym wolnobiegiem shimano do ramy która ma rozstaw tylnego widelca ok. 112mm.
                      z tego co wiem to wszystkie poasty MTB mają 135mm a SZOSA 130mm, oczywiscie te ze standardowymi osiami. Istnieją jeszcze szersze.

Skomentuj

Paweł a co chcesz wiedzieć? od 2 lat jeżdżę calutki rok na rowerze

Skomentuj

Myślę że Paweł chce wiedzieć to co ja Czyli co ubrać na chłodniejsze pory ( jesień/zima) Ja przymierzam się do zakupu ciuchów:)

Skomentuj

Dokladnie

Jak sie ubrac na obecna pogode zeby mnie nie przewialo, ale zebym zaraz sie mokry nie zrobil

Skomentuj

Hmm.. sporo zależy od organizmu, ale coś postaram się naskrobać :P
                              Ja ubieram się tak:
                              w temperaturze w okolicach 15*C -krótkie spodenki i koszulka z długim rękawem przewiewna (nie bawełna) [ coś takiego -> http://www.decathlon.pl/bluza-do-bie...d_8221610.html ], jeżeli wieje to same getry termoaktywne i na tą koszulkę zakładam zwykłą bawełnianą z krótkim rękawem
                              temp w okolicach 10*C zakładam długie spodnie dresowe ortalionowe, koszulka przewiewna, na to polar najzwyklejszy, jak wieje to zamiast polara kurtkę cienką (zwykła kurtka z podszewką z siateczki), ew. zakładam jeszcze bawełnianą pomiędzy :P
                              okolice 5*C spodnie dresowe z ortalionu, koszulka przewiewna na to polar i na to kurtka cienka.
                              okolice -5*C i zimniej getry termoaktywne, na to spodnie dresowe, koszulka przewiewna, czasem na to koszulka bawełniana, polar, cienka kurtka.
                              W zeszłym roku byłem w 3 Króli na turbaczu na rowerze ubrany w getry termoaktywne, spodnie dresowe, koszulke przewiewną, bawełnianą, polar i bluzę miśka, zmarzły mi jedynie stopy.. No właśnie co z nogami, rękami i głową. Ja poniżej 0 stopni zakładam 2 pary skarpet. Rękawiczki rowerowe posiadam letnie z długimi paluchami - jeżdżę w nich dopóki nie spadnie temperatura poniżej 5 stopni, poniżej zakładam skórzane, albo zakładam pod rowerowe te najzwyklejsze rękawiczki po 3 zł za parę Na łeb zakładam kominiarkę - albo na całość twarzy, albo składam ją na pół i mam czapkę z oczami
                              Generalnie opis podałem dla w miarę spokojnej jazdy, do pracy czy gdzieś coś załatwić - tak ubrany jestem ewentualnie spocony pod plecakiem. Wiadomo, że jak się jedzie gdzieś do lasu czy w trasę, gdzie nie będziemy mieli przystanków żeby "wystygnąć" to się ubieramy troszkę lżej
                              Na wietrzne dni dobre są kurtki, które od przodu mają tkaninę typu windstop, a na plecach coś bardzo przewiewnego.
                              Się rozpisałem, mam nadzieję, że komuś się to będzie chciało przeczytać i coś pomoże :)

Skomentuj

Dzięki, ja patrzyłem na rowerowe ciuchy to mi sie odechciało Ale są alternatywy:) Ogólnie cięzko sie jezdzi w bawełnie po przerwie:mellow:

Skomentuj

Dlatego bawełnę zakładam na tą "sztuczną":) zdecydowanie lepiej :)

Skomentuj

Jak uda mi sie rower ściągnąć do akademika to zdam relacje :) mysle do decathlon'u skoczyć zobaczyc co na rower maja:)

Skomentuj

A co daje ta bielizna termoaktywna? Duzo tego widzialem, ale nic nie wiem o tym

Skomentuj

Bielizna termoaktywna oddycha - to jej największa zaleta.
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Sprawdzał ktoś połączenie spodenek rowerowych z wkładką + spodnie od dresu?
                                          Moje 4 litery polubiły wkładkę

Skomentuj

Czaruję...
                                          X