Zamieszczone przez sylvek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postapomyśl jeszcze o oponach continental, np RACE KING.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzeczytalem recenzje, cena zachecajaca. niestety odradzaja te opony bo tanie continentale podobno sie sypia
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaOrientujecie się w starych ramach rowerowych? Konkretnie chodzi o rozmiary (szerokość) tylnych piast między nakrętkami kontrującymi. Potrzebuję założyć piaste z 6 lub 7 trybowym wolnobiegiem shimano do ramy która ma rozstaw tylnego widelca ok. 112mm.
Skomentuj
-
Hmm.. sporo zależy od organizmu, ale coś postaram się naskrobać :P
Ja ubieram się tak:
w temperaturze w okolicach 15*C -krótkie spodenki i koszulka z długim rękawem przewiewna (nie bawełna) [ coś takiego -> http://www.decathlon.pl/bluza-do-bie...d_8221610.html ], jeżeli wieje to same getry termoaktywne i na tą koszulkę zakładam zwykłą bawełnianą z krótkim rękawem
temp w okolicach 10*C zakładam długie spodnie dresowe ortalionowe, koszulka przewiewna, na to polar najzwyklejszy, jak wieje to zamiast polara kurtkę cienką (zwykła kurtka z podszewką z siateczki), ew. zakładam jeszcze bawełnianą pomiędzy :P
okolice 5*C spodnie dresowe z ortalionu, koszulka przewiewna na to polar i na to kurtka cienka.
okolice -5*C i zimniej getry termoaktywne, na to spodnie dresowe, koszulka przewiewna, czasem na to koszulka bawełniana, polar, cienka kurtka.
W zeszłym roku byłem w 3 Króli na turbaczu na rowerze ubrany w getry termoaktywne, spodnie dresowe, koszulke przewiewną, bawełnianą, polar i bluzę miśka, zmarzły mi jedynie stopy.. No właśnie co z nogami, rękami i głową. Ja poniżej 0 stopni zakładam 2 pary skarpet. Rękawiczki rowerowe posiadam letnie z długimi paluchami - jeżdżę w nich dopóki nie spadnie temperatura poniżej 5 stopni, poniżej zakładam skórzane, albo zakładam pod rowerowe te najzwyklejsze rękawiczki po 3 zł za paręNa łeb zakładam kominiarkę - albo na całość twarzy, albo składam ją na pół i mam czapkę z oczami
Generalnie opis podałem dla w miarę spokojnej jazdy, do pracy czy gdzieś coś załatwić - tak ubrany jestem ewentualnie spocony pod plecakiem. Wiadomo, że jak się jedzie gdzieś do lasu czy w trasę, gdzie nie będziemy mieli przystanków żeby "wystygnąć" to się ubieramy troszkę lżej
Na wietrzne dni dobre są kurtki, które od przodu mają tkaninę typu windstop, a na plecach coś bardzo przewiewnego.
Się rozpisałem, mam nadzieję, że komuś się to będzie chciało przeczytać i coś pomoże :)
Skomentuj
Skomentuj