Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie - dziewczyna dobrana do mnie
    ma miejskiego gianta 28"
    juz mi sie nie chce biegac do piwnicy. jutro moze go przyniose bo znowu cieknie mi z tylu hamulec :/

Skomentuj

Zmierz przy okazji. Na szybko zmierzyłem w amorkach które mam u siebie, wersje 26" w okolicach 13,3cm

Skomentuj

Paweł, jak masz tarcze z przodu, to jedne szprychy są krótsze (od strony tarczy) i idą bardziej w pionie, te po drugiej stronie są bardziej położone i na nich powinno dostać przy samej piaście

Skomentuj

tez tak myslalem - niestety obie strony sa takie same! :p
          chcialem to pokazac na zdjeciu, ale telefonem nie wychodzilo :/

Skomentuj

i ja rowerzyk kupilem dobry czas do zakupu zamowilem dzisiaj Meride tfs 100. mial ktos z tym do czynienia? bo nie znam sie kompletnie ale w miare polecali na forach, a mam jakby co 10 dni na zwrot :]

Skomentuj

Linkiem zarzuć.

---------- Post dodany o 16:55 ---------- Poprzedni post o 16:49 ----------

I napisz ile dałeś.

Skomentuj

http://www.rowerymerida.pl/produkt35...er-merida.html
                to ten model :)

Skomentuj

Hmmm... nie jestem teraz na bieżąco z rowerami, ale w tej cenie to chyba już tarczówki mogły by być.
                  Ale ogólnie spoko.

Ja mój rower muszę oddać na serwis, ponieważ przy próbie zdjęcia przedniego koła z amora okazało się że oś nie schodzi.
                  http://allegro.pl/piasta-przednia-da...925514682.html
                  Nie wiem co się stało, dowiem się jak mi to zrobią. Pewnie bez prasy nie pójdzie.
                  Teraz to bał bym się wyjechać w dłuższą trasę, bo jak bym przebił dętkę to kaplica, z buta do domu.

Pierwszy zakup na wiosnę, to siodełko, obowiązkowo.

Skomentuj

Miałem quartza, w którym był ten sam widelec.. Nie chcę Cię zniechęcać, ale przy mojej wadze (66kg) to była porażka jak on chodził. Na forach możesz poczytać o przeróbkach tego widelca.
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Marian, póki dętka się nie rozwaliła tak, że nie da się jej załatać, to przecież można łatkę przykleić bez zdejmowania koła

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Hmmm... nie jestem teraz na bieżąco z rowerami, ale w tej cenie to chyba już tarczówki mogły by być.
                        Ale ogólnie spoko.

Ja mój rower muszę oddać na serwis, ponieważ przy próbie zdjęcia przedniego koła z amora okazało się że oś nie schodzi.
                        http://allegro.pl/piasta-przednia-da...925514682.html
                        Nie wiem co się stało, dowiem się jak mi to zrobią. Pewnie bez prasy nie pójdzie.
                        Teraz to bał bym się wyjechać w dłuższą trasę, bo jak bym przebił dętkę to kaplica, z buta do domu.

Pierwszy zakup na wiosnę, to siodełko, obowiązkowo.
                        kupilem z wyprzedazy rocznika za 1250. jak czytalem na forach rowerowych lepsze dobre v-breaki niz gowniane tarczowki :P wiec nie chcialem tarczowek w budzetowym rowerze :)

Skomentuj

Lepiej to dołożyć do hydraulicznych tarczówek obojętnie jaki rower by to nie był, vbrake są fajne na początku. Nie wiem do jakiej jazdy chcesz wykorzystywać rower ale tanie obręcze i v-brake to po kilkuset kilometrach zacznie się zabawa z centrowaniem koła żeby hamulce dobrze łapały obręcz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michal93 Zobacz posta
                            Marian, póki dętka się nie rozwaliła tak, że nie da się jej załatać, to przecież można łatkę przykleić bez zdejmowania koła
                            Pewnie, ale najpierw trzeba znaleźć tą małą dziurkę aby ją skleić... jakoś nie wyobrażam sobie tego w trasie.

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                            lepsze dobre v-breaki niz gowniane tarczowki
                            No to fakt :)
                            Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                            Miałem quartza, w którym był ten sam widelec.. Nie chcę Cię zniechęcać, ale przy mojej wadze (66kg) to była porażka jak on chodził. Na forach możesz poczytać o przeróbkach tego widelca.
                            Miałem tego amora (jakiś starszy model).
                            Fakt, wiedząc że ten amor nie jest jeszcze "PRO", nie szalałem i nie zjeżdżałem ze schodów, bo jak to już ktoś kiedyś powiedział, RST to skrót od "Rozjeb Sobie Twarz".
                            Ale jak amorek za niewygórowaną cenę i do jazdy takiej nie za hardcorowej, to spoko, może być.

Modyfikowania nie polecam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
                              Lepiej to dołożyć do hydraulicznych tarczówek obojętnie jaki rower by to nie był, vbrake są fajne na początku. Nie wiem do jakiej jazdy chcesz wykorzystywać rower ale tanie obręcze i v-brake to po kilkuset kilometrach zacznie się zabawa z centrowaniem koła żeby hamulce dobrze łapały obręcz.
                              rower? do podjechania 5min na silownie i 5min nad morze wiec bedzie uzywany sporadycznie zrobie tygodniowo max 50km :P

Skomentuj

pierwsze co by poleciało to korba za 69zł :)
                                oczywiście zero informacji o producencie hamulcy, ale jak sacoon czy inne budżetowe rozwiązanie to do wymiany :)
                                W tej cenie 2lata temu szło kupić Corrateca na Deorce

Skomentuj

rower? do podjechania 5min na silownie i 5min nad morze wiec bedzie uzywany sporadycznie zrobie tygodniowo max 50km :P
                                  No chyba że tak, to w tym wypadku może być ;]

Skomentuj

nie interesuje mnie pro jazda no czasem zjade z klifu po asfaltowym zjezdzie :P i wjade po niego moze czasem po promenadzie po piasku sie przejade ale mysle ze raczej bedzie sie kurzyl w schowku :P jedynie na silownie podjechac bo mam blisko i jak jest +30st to sie nie chce do auta wsiadac

Skomentuj

Jak chcesz go sporadycznie uzywac to v-brake beda najlepsze. Ja mam kolejny raz problem z wyciekiem z tloczka :/
                                      A z v-kami to jedynie wymiana klockow lub linek i zero problemu

Linka jeszcze nie otwieralem - to 26 czy 28"? Bo z tego co pamietam to tez niski nie jestes

Skomentuj

rama 20" kola 26" mam 179,5cm ~ 180cm wiec idelanie, na 28" bardzo mi niewygodnie

Skomentuj

bzdury gadasz! masz o tyle wygodna sytuacje ze mozesz wybierac
                                          moja dziewczyna jest podobnego wzrostu i bez problemu jezdzi na 28"
                                          ja tam sie obijam o kierownice :/

Skomentuj

Czaruję...