Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wczoraj byłem w Olimpii, patrzyłem na rowery.
    Były też takie do 2000zł, ale te które mi się "podobały" kosztowały powyżej 3tyś... ale nawet w tych rowerach coś bym pozmieniał.

Od dłuższego czasu myślę o zmianie roweru na "zwykły" (do jazdy terenowej).
    Upatrzyłem sobie ramę Cube LTD RACE:

A tak wygląda złożony:

Oczywiście miał bym inne części, krótszy mostek, inna kiera, inne opony, mocniejsze obręcze, 2 zębatki na przedzie a nie 3, może inne platformy.

Wszystko zależy ile taka rama kosztuje (jak na razie szukam), jeśli będzie kosztować tyle co Scott to będzie dylemat, czy pchać się nadal w sztywniaki czy może już inwestować w amortyzowaną.

Skomentuj

Koledzy pomóżcie :)
      Nosze sie z zamiarem kupna roweru. Ma być w miarę uniwersalny z głównym przeznaczeniem do delikatnych zjazdów po lesie (przechyba, krk lasek wolski, bez skoków, akrobacji i tak dalej, raczej zwykła jazda w terenie ). Nie mam z byt dużego doświadczenia w temacie, ot kilka wypadów z kumplami i jazda na zwykłej marketówie i kilka przejażdżek na ich sprzęcie.
      Na pewno musi być to hard, nie umie jeździć na fulu.
      Teraz może pytanie: czy w kwocie c.a. 2-2.5kPLN da sie nabyć coś co nie rozpadło by się po kilku zjazdach (pod dość ciężkim gościem ~100kg), czy raczej wstzymać sie i cierpliwie odkładać?

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
        Na pewno musi być to hard, nie umie jeździć na fulu.
        jak masz prawdziwego fulla a nie zabawke z supermarketu to roznica jest tylko na plus

podaj jeszcze wzrost - czy szukac 26" czy 29er

Skomentuj

Wzrost 184.
          Full ponoć lepszy, kumple siedzą w temacie już trochę i zabawki też fajne mają, ale jakoś dla mnie full za miękki. Może kwestia złego dobrania wagi do osprzętu, oni ważą max po 80 kg więc różnica jest spora. No ale na początek wole dobrego harda mimo wszystko.

Skomentuj

No ale na początek wole dobrego harda
            I prawidłowo.
            Później można zacząć się bawić w fulle.

Skomentuj

ale jakoś dla mnie full za miękki. Może kwestia złego dobrania wagi do osprzętu
              ja tez nie chcialem amorka z przodu bo mialem zle doswiadczenia. ale podkrecilem w swoim sprezyne na maxa i podczas normalnej jazdy go nie czuje
              ale po schodach np widac wyraznie jak sie ugina :p

Wzrost 184.
              to juz bym polecal 29er'a, ale za te pieniadze kupujesz bardzo tani osprzet :/

idz do sklepu i przymierz sie do 26 i 29"
              ja bez zastanowienia dokladalem 1000zl do 29era

Skomentuj

Kurcze no to mnie nie pocieszyłeś. Budżet górny to właśnie 2500zł, nie chcę wydawać więcej na rower.
                Czyli pozostaje szukanie używki, albo poskładanie czegoś w miarę na okazjach. W sumie jest jeszcze dość dużo czasu. I tak dopiero zacznę jeździć końcem czerwca, ja się trochę ogarnę z czasem.
                Co do rozmiaru zdecydowanie 29, przymiarki już były.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  idz do sklepu i przymierz sie do 26 i 29"
                  Albo 27,5".
                  U nas w Olimpii za taką cenę można już coś dostać fajnego, ale raczej do zwykłej jazdy a nie do szaleństw przez 100kg gościa... w takim rowerze obręcz do DH nie znajdziesz :)

Skomentuj

W koszalinie ktos wystawial uzywke na allegro...
                    Poszukam jak wroce do domu

A ja kupilem w tesco spodenki brugi z wkladka

Skomentuj

29" wiecie jak taki rower trudno wprowadzic w ruch?? pod podjazdy nie polecam dla mnie jest glupota wogole w mtb wprowadzac taki rozmiar kół 26"wg mnie jest optymalny na trase jak i w teren jak masz znajomych w swiecie MTB lepiej i taniej wyjdziesz jak sobie sam poskladasz taki rower z osprzetem moge Ci pomoc jesli reflektujesz:) na allegro mozna wychaczyc dobra uzywana rame w stanie nowej:) wystarczy troche pogrzebac:)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Rama jak dla Ciebie idealna bedzie 19-19,5 cali

Skomentuj

Dzięki za rady, pogadam z kumplami może nagrają coś sensownego, a w między czasie będę lukał za czymś ciekawym na necie.

Skomentuj

Full ponoć lepszy, kumple siedzą w temacie już trochę i zabawki też fajne mają, ale jakoś dla mnie full za miękki.
                          wystarczy dopompowac dampera żeby twardszy był i będzie ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                            29" wiecie jak taki rower trudno wprowadzic w ruch?? pod podjazdy nie polecam dla mnie jest glupota wogole w mtb
                            a ty masz pojecie jakie glupoty piszesz?
                            ciezej jest tylko sie ruszyc z miejsca. jak juz sie lekko toczy to sa same plusy

musze dekera wyciagnac na rower to pokaze dlaczego dla mnie nie bylo wyboru...

a tak wygladam w prawie kompletnym stroju na rower :p
                            brakuje tylko kasku

Skomentuj

http://tablica.pl/oferta/romet-jolen...tml#0010ec2b3a
                              ale to malutka rama :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                a ty masz pojecie jakie glupoty piszesz?
                                ciezej jest tylko sie ruszyc z miejsca. jak juz sie lekko toczy to sa same plusy

musze dekera wyciagnac na rower to pokaze dlaczego dla mnie nie bylo wyboru...

a tak wygladam w prawie kompletnym stroju na rower :p
                                brakuje tylko kasku
                                miales w ogole doczynienia z takim rowerem smiem watpic pierwsze posmigaj troche a pozniej wypowiadaj sie w temacie... z gorki sie bedzie toczyl owszem ale nie pod gorke chyba ze zaliczasz same zjazdy bez zadnych podjazdow to powodzenia
                                Last edited by kaman777; 13.04.2014, 20:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Wczoraj byłem w Olimpii, patrzyłem na rowery.
                                  Były też takie do 2000zł, ale te które mi się "podobały" kosztowały powyżej 3tyś... ale nawet w tych rowerach coś bym pozmieniał.

Od dłuższego czasu myślę o zmianie roweru na "zwykły" (do jazdy terenowej).
                                  Upatrzyłem sobie ramę Cube LTD RACE:

A tak wygląda złożony:

Oczywiście miał bym inne części, krótszy mostek, inna kiera, inne opony, mocniejsze obręcze, 2 zębatki na przedzie a nie 3, może inne platformy.

Wszystko zależy ile taka rama kosztuje (jak na razie szukam), jeśli będzie kosztować tyle co Scott to będzie dylemat, czy pchać się nadal w sztywniaki czy może już inwestować w amortyzowaną.
                                  Witam. Kiedyś wychaczylem taką ramę(identyczną) za 100€. niestety rower zmienił właściciela bez mojej wiedzy. Teraz mam 29er-a cube.

Skomentuj

Zamieszczone przez kaman777 Zobacz posta
                                    miales w ogole doczynienia z takim rowerem smiem watpic pierwsze posmigaj troche a pozniej wypowiadaj sie w temacie...

wybacz... :blushing:

Skomentuj

http://www.sklep-presto.pl/product-p...KA3-Brugi.html
                                      ale jaja!
                                      dopiero teraz widze ze to damskie!
                                      ale dalem za to 40zl :p

Skomentuj

to przesiadz sie na 26" zobaczysz roznice a nie polecasz to na czym sam jezdzisz bez porownania .....
                                        Last edited by kaman777; 13.04.2014, 21:30.

Skomentuj

Mam trzy rowery na stanie, 26, 29 cali i trekinga. Wszystkie sam zlożyłem z 26 mam około 20 lat doświadczenia z przerwami na 29er ktorego mam od 2009 roku czyli 5lat. Myślę ,że takie doswiadczenie powinno wystarczyć? Ja niestety przy moim wzroście jadę wiele pewniej i płynniej. Zdażyło się nawet pojechać w jakimś maratonie rowery są raczej dobre i podobnej klasy więc porównanie miarodajne.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X