Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Poza tym tak naprawde nie sa to kola 29 tylko 28. To opony robia z nich 29.
    PM, od kiedy obręcz jest innych rozmiarów od opony i odwrotnie?
    Jak idziesz do sklepu to mówisz: poproszę oponę 29" na koło 28"?

Skomentuj

nie ale na tesame obręcze złożysz opony trekingowe nie mające w rozmiarze 29" jak też opony szosowe np 700c

- - - - - aktualizacja - - - - -

teoretycznie ten rozmiar kół istniał dziesięciolecia tylko gary dorobił do nich oponę

Skomentuj

Otoz to. Zaswiecila sie zarowka Garemu i tak ruszylo.

Skomentuj

Bo nie wszyscy zawodnicy sa tego samego wzrostu, dlatego jeden rozmiar kol do niedawna byl wielkim kompromisem.
          Yoshi, litosci.

Nikt nie mowi, ze wieksze kola wprowadzono, dla wiekszych osob. Przeciez to oczywiste, ze chodzi o trakcje i ich wlasciwosci.
          Jakby było takie oczywiste to byś to napisał. A napisałeś, że koło 26" było kompromisem dla wyższych osób i ten kompromis rozwiązało większe koło. O zaletach koła 29" nie napisałeś nic więc ta oczywista oczywistość nie była taka oczywista. Nie zgrywaj teraz że coś wiesz w temacie bo widzę, że niewiele wiesz tylko teoretyzujesz, jak zwykle zresztą.

A teraz juz rozmydlasz temat tekstami typu ze koło 29" to 28 itp. Co to ma do rzeczy. Koło to koło, podajesz rozmiar ogólnie przyjęty i system działa. Na koło 26" moge złąozyć opony 2.1 albo 1.25 i oba będą miały różne średnice po napompowaniu ale po co robić z tego zbędną filozofię. Koło 26 to koło 26. To jest rower nie formuła 1.
          Last edited by Yoshi_80; 15.04.2014, 12:55.

Skomentuj

Yoshi nie krec juz, nie krec, choc to temat rowerowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
              Jakby było takie oczywiste to byś to napisał. A napisałeś, że koło 26" było kompromisem dla wyższych osób i ten kompromis rozwiązało większe koło. O zaletach koła 29" nie napisałeś nic więc ta oczywista oczywistość nie była taka oczywista. Nie zgrywaj teraz że coś wiesz w temacie bo widzę, że niewiele wiesz tylko teoretyzujesz, jak zwykle zresztą.

A teraz juz rozmydlasz temat tekstami typu ze koło 29" to 28 itp. Co to ma do rzeczy. Koło to koło, podajesz rozmiar ogólnie przyjęty i system działa. Na koło 26" moge złąozyć opony 2.1 albo 1.25 i oba będą miały różne średnice po napompowaniu ale po co robić z tego zbędną filozofię. Koło 26 to koło 26. To jest rower nie formuła 1.
              Poniekąd masz rację ale koło 26" mtb i 700x19, szosowe mają prawie taką samą średnicę a jednak inne oznaczenie.

Skomentuj

Zakupy przedświąteczne i różne dziwne próby z malowaniem

Skomentuj

Wiem, że jest dział z ogłoszeniami, ale tam bardziej jest audio itp. Mam na sprzedaż NOWĄ tylną przerzutkę SHIMANO DEORE XT RD-771, SGS, długi wózek. Dlaczego sprzedaje? Kupiłem z myślą zrobienia MTB/trekk, ale po kilku rozmowach ze znajomymi wyszło na to, że bardziej mi się przyda kolarzówka. A zwrócić przerzutkę było już za późno (kupowałem przez tablice)

150zł + 10zł (list polecony priorytetowy)
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czasami jak się jeździ to tak cicho jest, chciało by się posłuchać czegoś.
                    Wiadomo aby nie używać słuchawek dokanałowych bo za bardzo tłumią dźwięki z zewnątrz i o wypadek nie trudno. Niektórzy piszą że używają wtedy tylko jednej słuchawki ale takie słuchanie to o kant dupy potłuc.
                    Myślałem o Creativach EP-550 albo Koss-ach Porta Pro. Owe słuchawki będą tylko do jazdy na rowerze, w domu mam co innego
                    Panowie a czy macie jakieś doświadczenia ze słuchawkami na rowerze ?
                    A i kwota która jestem w stanie dać na słuchawki to 130 zł i nie chciałbym jej przekraczać.
                    Last edited by IoNcs; 20.04.2014, 12:35.

Skomentuj

Kiedyś próbowałem z słuchawkami w uszach. Niezbyt bezpieczna zabawa.

Wczorajsza walka z malowaniem.

Skomentuj

Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
                        Czasami jak się jeździ to tak cicho jest, chciało by się posłuchać czegoś.
                        Wiadomo aby nie używać słuchawek dokanałowych bo za bardzo tłumią dźwięki z zewnątrz i o wypadek nie trudno. Niektórzy piszą że używają wtedy tylko jednej słuchawki ale takie słuchanie to o kant dupy potłuc.
                        Myślałem o Creativach EP-550 albo Koss-ach Porta Pro. Owe słuchawki będą tylko do jazdy na rowerze, w domu mam co innego
                        Panowie a czy macie jakieś doświadczenia ze słuchawkami na rowerze ?
                        A i kwota która jestem w stanie dać na słuchawki to 130 zł i nie chciałbym jej przekraczać.
                        ja mam senki pmx 70
                        http://www.amazon.co.uk/Sennheiser-P...A2RZSOFIL5OH58

sa spoko, jakos jak na sportowe jest ok. PMX 80 jest pelno na allegro ale to niestety chinskie podrobki :/

Skomentuj

Ja mam w planach założyć głośniczki przy kierownicy.
                          Może nawet takie combo na akumulator, z kartą pamięci i z radiem.
                          Taki bajer można kupić w media i podobnych sklepach... a nawet na stoisku z komórkami.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Ja mam w planach założyć głośniczki przy kierownicy.
                            Może nawet takie combo na akumulator, z kartą pamięci i z radiem.
                            Taki bajer można kupić w media i podobnych sklepach... a nawet na stoisku z komórkami.
                            i gdzie bedziesz aku wozil? w plecaku?

Skomentuj

Marian ale tandeta.

Jak miałem 10 lat ( w ubiegłym wieku ) to to było coś.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                Marian ale tandeta.

Jak miałem 10 lat ( w ubiegłym wieku ) to to było coś.
                                Jak miałeś 10 lat to o przenośnym mp3 jeszcze nie słyszałeś pewnie, o kartach pamięci micro SD nie wspomnę, chyba że jesteś młodszy ode mnie o te 10... a na takiego nie wyglądasz.

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                i gdzie bedziesz aku wozil? w plecaku?
                                A baterię do telefonu też nosisz w plecaku? :)

Skomentuj

Słyszałeś o walkmanie?

A mp3 pomimo teraźniejszych czasów też nie używam.

Skomentuj

Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                    Słyszałeś o walkmanie?
                                    Słyszałem, nawet mam takiego Panasonika z cyfrowym radiem :)

O takie maleństwo chodzi: http://allegro.pl/mini-przenosny-glo...146315267.html
                                    Last edited by marian; 20.04.2014, 15:00.

Skomentuj

wybralem sie dzisiaj na wycieczke do mielna w celu przetestowania stroju na rower - pogoda na to w koncu pozwolila

podkoszulke i koszulke z lidla uwazam za rewelacyjne. wszystko ladnie dziala jak nalezy i szybko wysychalo
                                      jedynie rekawki w koszulce byly troche krotkie i przez nie wialo...

spodenki juz takie dobre nie sa. wkladka ocierala mnie o uda po przejechaniu tych 30-40km. noi tylek jednak bolal... ale to raczej od tego ze dawno nie jezdzilem

okulary z lidla tez nie sa za dobre. chronia dobrze przed sloncem, ale duzo detali ukrywaja i nie czuje sie za pewnie jezdzac w nich. a wybralem posrednie szkla

obawialem sie ze beda mnie bolaly biodra... a tu niespodzianka - bola mnie sciegna achillesa w obu nogach :/
                                      wydaje mi sie ze to z powodu przesiadki z wysokich zimowych butow na zwykle niskie buty

Skomentuj

Wyglada bosko

http://gadgets.feedbox.info/bmx-you-...content=727882

Skomentuj

To już wole słuchawki :)
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X