Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mal999, rzeczywiście jak za tą cenę to nie najgorszy sprzęt
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Pytanie: czy "przymierzales" rower przed zakupem?
      Jak nie to kiepsko, to tak jak kupowanie kolumn bez odsłuchu.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik
        Chyba nie będzie w Protour-rze śmigał żeby to miało aż tak kolosalne znaczenie.
        Ile osób tak naprawdę kupuje rower na zamówienie (rama).To nie profesjonalny peleton,gdzie każdy dostaje rower tylko i wyłącznie pod siebie.
        Lampki i licznik jak najbardziej odpowiednie,tylko polecam akumulatory,bo te baterie nawet pół sezonu nie wytrzymają.

Skomentuj

Zamieszczone przez majkipe
          Chyba nie będzie w Protour-rze śmigał żeby to miało aż tak kolosalne znaczenie.
          wystraczy jechac 20 km na za małym rowerze a po kilku takich kursach poczujesz w czym jest różnica. nie musi być idealnie dopasowany, ale musi się człowiek wygodnie czuć na nim. niektóre rzeczy sie dopiero zauważa jak sie zrobi kółko w sklepie

Skomentuj

:?:
            Zamieszczone przez malutkiz
            wystraczy jechac 20 km na za małym rowerze a po kilku takich kursach poczujesz w czym jest różnica
            No to jest chyba oczywiste.Nie idziesz do sklepu i nie mówisz ten jest fajny "czerwony" biorę go.

Skomentuj

Jak nie to kiepsko, to tak jak kupowanie kolumn bez odsłuchu.
              Ja przed zakupem byłem mierzyć rower na kołach 28 i rozmiar 21ramy mial byc dobry wg tutoriali z neta, ale po przymierzeniu sie okazalo sie ze jest minimalnie za duzy i zamowilem rame 20.
              Logiką jest ze jak kupujesz rower i chcesz na nim troche pojezdzic to sie przymierzasz do tego co chcesz kupic...

Skomentuj

Sezon się zaczął :smile: Ja już sobie trochę pojeździłem,dostałem nawet plecak z bidonem w prezencie od kumpla z Niemiec,bardzo fajna sprawa.

Niestety okazuje się że mój rower jest na wykończeniu: muszę wymienić suport,pedały,klocki hamulcowe...czyli to co się najbardziej zużywa. Niestety nie mam kasy na takie rzeczy teraz i muszę sobie jakoś radzić.

Jak by ktoś był zainteresowany:

Tanio,nawet bardzo...i do tego dorzucę oryginalną sztycę.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                  Sezon się zaczął
                  Sezon nigdy się nie kończy :)

Niestety okazuje się że mój rower jest na wykończeniu: muszę wymienić suport,pedały,klocki hamulcowe...czyli to co się najbardziej zużywa.
                  Szybko wykańczasz pedały czy suport? :roll: Stwierdziłbym raczej, że to rzeczy wolno zużywające się :)

Skomentuj

Zamieszczone przez rzymo
                    Szybko wykańczasz pedały czy suport? :roll: Stwierdziłbym raczej, że to rzeczy wolno zużywające się :)
                    w normalnie eksploatowanym rowerze moze i tak ale nie w rowerze używanym do downhilu (czy może się myle?)

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz
                      w normalnie eksploatowanym rowerze moze i tak ale nie w rowerze używanym do downhilu (czy może się myle?)
                      Nie mylisz się,w takich rowerach szybko "zajeżdża" się suporty,niektóry potrafią nawet w kilka miesięcy,pedały tak samo. Mój rower bardziej jest do free ride-u,do downhill-u mu jeszcze trochę brakuje,na pewno nowy amor by się przydał.

Skomentuj

Ramę i resztę już mam,szukam jeszcze kół.Ostre jak dla mnie to za duże wyzwanie,będzie singiel.

Skomentuj

A gdzie przerzutki? Kiepski pomysł.

Skomentuj

Zamieszczone przez majkipe
                            będzie singiel
                            Single speed.
                            Zamieszczone przez pegelmesser
                            Kiepski pomysł.
                            Nie rozumiem czemu?

Skomentuj

Pod górke ciezko....

Skomentuj

Spróbuj z się przekonasz że nie.

Skomentuj

Wystarczy ze zarzuce ciezkie przelozenie i wiem jak to jest... lepiej krecic szybko i jechac tak samo szybko jak krecac wolno na ciezszym przelozeniu.

Skomentuj

Wystarczy ze zarzuce ciezkie przelozenie i wiem jak to jest... lepiej krecic szybko i jechac tak samo szybko jak krecac wolno na ciezszym przelozeniu.
                                    zależy kto co lubi, jeżeli się nie mylę nazywane jest to kadencja

Skomentuj

Tak.

Skomentuj

Najlepsza kadencja to 90 obr/min . Za duze obciązenie nie jest zdrowe, kolana nie sa z tytanu.
                                        To dość typowe dla ludzi na szosowych rowerach, zawsze mają zajechane 2 najmniejsze przełożenia z tyłu gdzie ja ich (w co prawda rowerze MTB) ale bardzo rzadko używam bo przy kadencji 90 musiałbym jechać minimum 40km/h. Nie wierze zeby ludkowie szosówkami trzymali ciagle takie tempo albo i wyższe (więsza korba i większe koła). Po prostu jadą na śmiesznie niskich kadencjach.

Skomentuj

A gdzie przerzutki? Kiepski pomysł.
                                          O gustach się nie rozmawia,Ja mam nisko siodełko i ktoś napisał że się wtedy wygląda jak srający kot...kto inny lubi jazdę bez hamulców co dla mnie jest no trochę głupie...ale jak ktoś lubi to niech tak jeździ.

Kolarzówka jest na szosę więc może mieć nawet i singla.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X