Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja chyba wezmę te: http://www.allegro.pl/item932460381_...3_5_7_bb7.html

Mam właśni hamulce Avida Juicy 5.

Skomentuj

Zamieszczone przez Blitzer
      Fabryczne zalalem olejem przy odpowietrzaniu i sa do wyje**nia.
      Chyba sprobuje te koolstopy tylko zastanawiam sie jeszcze czy by nie zmienic z przodu tarczy z 160 na 203mm.
      przy takiej tarczy na hydraulice mozesz sie uczyc latac przez kierownik :razz:

a mój rowerek to:
      http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...37d8a64d8.html

na V-break
      Deore xt i lepsze nie są potrzebne :razz: (za duży wydatek jak narazie)

Skomentuj

Chyba sprobuje te koolstopy tylko zastanawiam sie jeszcze czy by nie zmienic z przodu tarczy z 160 na 203mm.
        Po co ? teraz w zjazdówkach wsadzają 180mm. które w zupełności wystarczają.
        Lepiej przerzuć się na tarcze XT. Modulacja, siła hamowania, zaplecze techniczne w postaci klocków, płynów i części jest do tego hamulca super.
        Zamieszczone przez Karol22m
        Deore xt i lepsze nie są potrzebne
        Spokojnie też zrobisz OTB na Vbrejku :)

Skomentuj

Jestem zadowolony z lx, nie zamierzam ich zmieniac. W ogole caly bike mi pasuje i nie przewiduje ladowania w niego wiecej niz 200zl rocznie:)
          No moze siodlo bym zmienil ale na pewno nie na deske do xc tylko cos bardziej wygodnego.
          Co do tarczy to moze faktycznie 203mm to przesada wiec wsadze 180, na tyle wystarczy mi 160.

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
            Lepiej przerzuć się na tarcze XT
            Jestem zadowolony z lx
            masz cały komplet lx, czy tylko tarcze? (sory nie czytalem od poczatku tematu)

A co to hydrauliki to polecam Hayes. Kolega ma je w Konie i naaaprawde sie dobrze spisują :wink:

Skomentuj

Mam komplet tzn klamkomanetki dualcontrol z taraczami i przerzutki tez lx.
              Mysle ze tak prawde mowiac hydrauliczne heble niezbyt sie miedzy soba roznia, zasada dzialania jest wszedzie taka sama.

Jezdzil ktos z Was z klockami ceramicznymi? Dobre to?

Skomentuj

Mysle ze tak prawde mowiac hydrauliczne heble niezbyt sie miedzy soba roznia, zasada dzialania jest wszedzie taka sama.
                co masz na mysli mowiac hydrauliczne heble sie miedzy soba nie roznia?

Skomentuj

To ze nie ma w tym zadnej magii, wszystkie dzialaja na zasadzie tloka zwiekszajacego cisnienie. Nie twierdze ze topowe modele nie moga byc lepsze ale jesli porownamy dwa hamulce ze sredniej polki z takimi samymi klockami to mysle ze nie zauwazymy roznicy w hamowaniu.

Skomentuj

ehhh... zależy pod jakim względem na to patrzeć. hayes to jedna z najlepszych firm hydrauliki rowerowej. Napewno się różnią siłą hamowania, no i napewno wagą

Skomentuj

Gdzie można kupić nowe amortyzatory ze starszych roczników? chodzi mi o Marzocchi,szukam i szukam ale tylko nowe modele znajduję.

Skomentuj

Jakies konkretne modele?

http://www.marzocchi.com.pl/wyprzedaz/wyprzedaz2008.php

Skomentuj

Nie ukrywam że szukam nowego amora do AM/FR ze skokiem 160mm,rurą sterową 1,1/8" i sztywną osią do 1000zł :)

Skomentuj

Hehe takich to nawet w erze nie maja :smile:
                            Niestety albo dorwiesz jakas uzywke w dobrym stanie(w co watpie) albo bedziesz musial troche $ dozbierac...

http://www.allegro.pl/item916694705_...duro_fr20.html :wink:

A tak na powaznie chyba tylko takie cos: http://www.bike-arena.pl/index.php?p...chi-55-rs-2009

Skomentuj

No właśnie na niego patrzałem ale to jest najtańszy model z jedną regulacją,ten za 1500zł ma już TST2...ale kurcze nie wydam 1500zł na amora :neutral: To już za 1350zł mam tego: http://www.allegro.pl/item935351781_...ia_sztuka.html tylko że ten to już za duży skok ma.

Skomentuj

musisz miec nowego?
                                może chcesz Manitou travis 150mm ? - używka

Skomentuj

Ciezko kupic tanio dobre widly. Dlatego ja szukalem roweru z mozliwie dobrym amorkiem. Skladak nie zawsze wychodzi taniej.

Skomentuj

allegro.pl i nieraz okazje mozna trafic. kolega kupil kasete XT za 60 zl co nowa ok 200zl :grin: a stan idealny

[ Dodano: 2010-03-02, 15:04 ]
                                    Chce ktoś może kupić manitou splice 80mm ?

Skomentuj

Ja chciałbym przedstawić mój rowerek, z którego jestem zadowolony aczkolwiek mam w planach wymianę kilku rzeczy :
                                      -Korba ponieważ nie mam już kilku zębatek na tarczy i czasami nie wchodzi przerzutka :smile:
                                      -może support,
                                      -łańcuch i kierownice profilowaną.
                                      Co do zastosowanych opon pomimo iż są tanie bo kosztowały około 29zł za sztukę to sprawują sie wyśmienicie. Świetnie trzymają się asfaltu aż przy hamowaniu na szlak piszczą tak, że babcie uciekają z pasów :lol: W lekkim terenie też radzą sobie bardzo dobrze. raz miałem mały wypadek ponieważ jest u mnie w mieście bardzo fajny zakręt 180 stopni i lubię w niego wchodzić przy dużej prędkości. jak była lekko wilgotna nawierzchnia to niestety opony straciły przyczepność. najpierw poszła przednia opona ale jakoś udało mi się znowu złapać przyczepność :smile: już się cieszyłem do momentu aż nie wpadło w poślizg tylne kółko :lol: Efektem tej wywrotki są zdarte budy i spodnie oraz blizna na kolanie. Nic przyjemnego zwłaszcza ,że wypadek zdarzył mi się w drodze do szkoły.

[ Dodano: 2010-03-02, 22:08 ]
                                      Poradzicie mi jakie kupić części które chce wymienić? Czy zmieścił bym się ze wszystkim co podałem w 250-300zl?

Skomentuj

A co myślicie o takiej hydraulice? http://allegro.pl/item940253457_prze...n.html#gallery

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek90
                                          -Korba ponieważ nie mam już kilku zębatek na tarczy i czasami nie wchodzi przerzutka :smile:
                                          -może support,
                                          -łańcuch i kierownice profilowaną.
                                          korba Deore Hollowtech II ( suport w kpl. ) - 234zł
                                          łańcuch Alivio - 45zł
                                          Kiera - 50 - 100zł.

Jak będziesz chciał to odezwij się na PW ...może uda mi się zrobić trochę lepszą cenę :smile:

[ Dodano: 2010-03-03, 00:30 ]
                                          Zamieszczone przez Karol22m
                                          A co myślicie o takiej hydraulice?
                                          Fajny jak nowy... jaka ktoś w nim grzebał to raczej nie będziesz miał z niego uciechy.
                                          Shimano SLX - 240zł bez tarczy ( zacisk klamka i przewód - zalany gotowy do użycia )

Skomentuj

Czaruję...
                                          X