Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pewnie owijka na kierownicy troche lagodzi drgania :)

Skomentuj

Tasior, co ty, sam karbon łagodzi drgania, do tego owijka. nie ma żadnego problemu

Zamieszczone przez Blitzer
      paldo, niby wlokna weglowe troche tlumia drgania ale mimo wszystko nie zazdroszcze bolu nadgarstkow i kregoslupa :wink:
      Nic takiego nie wystepuje Kwestia przyzwyczajenia. No może plecy trochę pobolą czasem, ale nadgarstki... :roll:

Ps. a miałem zrobić konkurs z przymrużeniem oka - od jakiego roweru to widelec a. dh b. cros, c. góral d. szosa :mrgreen: :mrgreen: e. rower miejscki

Skomentuj

Zdecydowanie do DH :twisted:

Skomentuj

paldo, przeciez nie mowie ze jest problem :)

Skomentuj

Wolisz cos mocnego czy lekkiego? Ile skoku?
            Zdecydowanie lekkiego a skoku wystarczy dobre 80mm (lepiej dobre 80 niż gówniane 100 czy 130 ). Teraz RS w swojej ofercie to same "czołgi" oferuje cięzkie i na grubych goleniach. Może i nie do zepsucia ale ja nie mam zamiaru z 1 pietra na przednie koło skakać . Dopiero przy sumach 1,5kzł zaczynają sie lekkie amorki, brakuje mi teraz w ich ofercie takiego pilota właśnie, uboższa wersja SIDa, podobne parametry przy nieco większej masie ale za to za przystępniejsze pieniadze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
              brakuje mi teraz w ich ofercie takiego pilota właśnie, uboższa wersja SIDa, podobne parametry przy nieco większej masie ale za to za przystępniejsze pieniadze.
              Fakt dolne golenie od SID'a ale z płynnością działania na poziomie RST.
              Na allegro Reby są po tysiącu ( disc ) myślę, że jeszcze lepiej jakby były w granicach 700-800zł. Wtedy te widelce byłby warte każdej wydanej złotówki.

Zdecydowanie do DH :twisted:
              Mylisz się ! Dual ...bo nie ma mocowania na piwoty. A ta śrubka to do błotnika

Skomentuj

Fakt, RS obecnie nic lekkiego i taniego nie ma.

http://allegro.pl/item933893753_rst_...l_d_bialy.html
                Nie jestem od 2 lat w temacie i musze przyznac ze wyglada to calkiem niezle.
                Jezdzil ktos z tym? Czyzby RST zaczelo cos fajnego robic?

Skomentuj

Jezdzil ktos z tym? Czyzby RST zaczelo cos fajnego robic?
                  Ja miałem na początku XCR (najtańszy szit chyba jaki można dostać...jak kupowałem rower wtedy o tym nie wiedziałem) i po roku go zmieniłem bo bałem się już na nim jeździć. Dostałem od kumpla za "piwo" RST który też nie jest jakimś szałem ale przynajmniej nie ma luzów jakie miał XCR.

Po lewej XCR,po prawej RST:

Aha,co do RST to jest to budrzetówka,i tak jak Dres kiedyś pisał: "RST to skrót od "Rozjeb Sobie Twarz",nie polecam"

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                    Aha,co do RST to jest to budrzetówka,i tak jak Dres kiedyś pisał: "RST to skrót od "Rozjeb Sobie Twarz",nie polecam"
                    bo jak sie jezdzi na amorkach xc w dj/fr/dh to sie nazywa "GŁUPOTA" i potem robienie reklamy.

Skomentuj

A myslalem ze suntour jednak troche lepszy od rst.
                      Mialem RST 120mm skoku z olejowym tlumieniem, pomimo duzego sagu nie chcial pracowac, mial luzy i wazyl pol tony
                      Teraz ojciec sie z nim meczy a ja smigam na czyms takim: http://www.pinkbike.com/photo/1617276/

Skomentuj

Jak oceniasz przedni błotnik? chcę sobie takie cudo sprawić.

Skomentuj

O najtańśzych amorach to nie ma co w ogóle mowić bo to jest tragedia. Chyba, że weźmiemy pod uwage najtańśzego RS ale to inna kategoria cenowa. Miałem Judy XC z tłumieniem w kompieli olejowej i amor byś świetny jak na początek. Dobra amortyzacja, dobre tłumienie, troche twardy ale mocny i nie do zajechania.

Tanie santury czy RST to sie po seoznie zaczynaja sypać, zupełnie nie warto wchodzić w taki sprzęt.

Widziałem w necie RS'a mniej więcej taki jakby mie interesował w cenie ok 850zł. Spory pieniądz ale jeszcze do przyjęcia. I chyba wolałbym o zamiast topowy model RST .

Skomentuj

marian, to te: http://allegro.pl/item930737403_blot...najtaniej.html
                            Sa calkiem fajne i tanie choc przy mocowaniu w rurze sterowej i tak kazdy blotnik slabo spelnia swoje zadanie. Ja lubie jezdzic po blotku wiec chociaz troche ochrony zawsze sie przyda. Bike i tak po jezdzeniu do czyszczenia ale przynajmniej syf nie leci do ust:)

Jakie sa obecie dobre klocki do tarczowek?
                            Kiedys czytalem ze koolstop sa dobre ale moze cos sie zmienilo?

[ Dodano: 2010-02-28, 20:15 ]
                            Yoshi_80, jesli ten amor ma byc pod tarcze to reba bedzie wypas http://allegro.pl/item926473621_rock...89_pln_pl.html chyba ze potrzebujesz mocowanie pod V-brake to mysle ze z recona bedziesz zadowolony http://allegro.pl/item933141349_piwo...r_1099pln.html
                            Niestety tanio nie jest. Tansza alternatywa to tora ale tu juz waga okolo 2kg przy wersji air.

Skomentuj

Jak oceniasz przedni błotnik? chcę sobie takie cudo sprawić.
                              Jedyna zaleta to cena. Nie ładny jest. Telepie się. Zobacz coś z oferty Topeak: Defender, M1. SKS ma również dobre błotniki.

Jakie sa obecie dobre klocki do tarczowek?
                              Jaki hamulec ?

mysle ze z recona bedziesz zadowolony
                              Nie wierzyłbym w tą wagę i 100 skoku też zbędne.

Skomentuj

Przeglądam suporty... kto mi może powiedzieć od czego zależy długość osi? bo widzę że jest kilka rodzai różniących się kilkoma mm.

Skomentuj

marian, od korby, kiedyś korby były proste to suporty były dłuższe, nowe korby są wygięte więc nie potrzebują długiego suportu

Skomentuj

powiedzieć od czego zależy długość osi
                                    To jest jak ET felgi w samochodzie. Rowerowo to linia łańcucha. Dobiera się ją do ramy, mechanizmu korbowego, przedniej przerzutki i zębatek ( kasety ).
                                    Do tego masz jeszcze szerokość mufy suportu 68 lub 73mm. Sa też inne ale pomijalne.

Skomentuj

Okladziny maja byc do shimano m585.

Skomentuj

Okladziny maja byc do shimano m585.
                                        Nie wiem ile chcesz przeznaczyć kasy na klocki ?
                                        Accent robi całkiem nie złe. jak maja być hiend to koolstop'y albo swissstop'y.
                                        Fabryczne też nie mają czego się wstydzić.

Skomentuj

Fabryczne zalalem olejem przy odpowietrzaniu i sa do wyje**nia.
                                          Chyba sprobuje te koolstopy tylko zastanawiam sie jeszcze czy by nie zmienic z przodu tarczy z 160 na 203mm.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X