Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie mam pojecia skad wzieliscie te narzekania na platformy
    dzisiaj przejechalem sie na platformach u dekera... wiele nie moge powiedziec bo smiesznie wygladalem na jego rowerze
    w tygodniu zamieniamy sie pedalami i sprawdze u siebie czy warto inwestowac

Skomentuj

Wybacz, ale nie bez przyczyny ludzie, którzy bardziej poważnie traktują jazdę na rowerze kupują spd. Widziałeś poważniejszego kolarza, czy osobę, która sporo jeździ na platformach? Jak się zdarzy, to wybitnie rzadko.
      Jednak robisz dobrze, że się zamieniasz na pedały. Przejedź się jakiś poważniejszy dystans raz, drugi, trzeci i sam ocenisz.
      Jakiej długości trasy robisz? Bo może rzeczywiście nie warto cie przekonywać do spd, skoro daleko nie jeździsz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
        Widziałeś poważniejszego kolarza, czy osobę, która sporo jeździ na platformach? Jak się zdarzy, to wybitnie rzadko.
        ale pisalem przeciez juz nie raz ze na SPD za wczesnie!
        szukam czegos co mi zapewni przyczepnosc, ale mnie nie zabije jak SPD :p

Jednak robisz dobrze, że się zamieniasz na pedały. Przejedź się jakiś poważniejszy dystans raz, drugi, trzeci i sam ocenisz.
        tu nie chodzi o dystans. wystarczy zjechac po schodach czy zrobic jeden zjazd z gory chelmskiej... wtedy juz bede pewien czy zmieniac czy nie ma sensu

Jakiej długości trasy robisz? Bo może rzeczywiście nie warto cie przekonywać do spd, skoro daleko nie jeździsz
        obecnie roweru uzywam jako srodka transportu. codziennie przynajmniej do pracy ok 5-6km w jedna strone
        jak mam czas to kolejne 5-7km na gore chelmska (wystarczy przejechac przez miasto) i pare km w lesie
        dluzsze trasy to raczej mielno i okolice - czyli 15-20km w jedna strone

w dluzsze trasy nie mam z kim jechac :(

Skomentuj

Hehe, ty trekingiem po schodach jeździsz? No to może rzeczywiście lepsze będą platformy - szybciej można uciec z łamiącego się rowera :P

Skomentuj

Hehe, ty trekingiem po schodach jeździsz?
            przejzyj temat wstecz i zobacz na czym jezdze ;]

Skomentuj

Ktoś tu wspomina o łamaniu się roweru trekingowego na jeździe po schodach???

Ku pokrzepieniu serc :)

A SPD to nie tylko bardziej anatomiczne ułożenie stopy (pod warunkiem odpowiedniego przykręcenia bloków do buta:)) ale przede wszystkim podniesienie efektywności pedałowania poprzez pracę mięsni 2 nóg na raz - taki swoisty "push-pull"

Pozdrawiam

Skomentuj

jezeli to jest treking to... to ja chyba nie wiedzialem co kupuje

Skomentuj

Przyznaję się bez bicia; nie pamiętałem co dokładnie kupiłeś, a wydawało mi się, że to był jakiś treking właśnie, bo na dużych kołach :)

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                  Ktoś tu wspomina o łamaniu się roweru trekingowego na jeździe po schodach???
                  No jasne, tylko, że ten z filmiku pewnie kosztuje ponad 10 000, full carbon, wzmocnione obręcze itd :razz:
                  My tu piszemy niestety o masówce za 1, 2 albo 3 tys. zł

No pewnie, że zjazd ze schodów jest ciekawy, ale kto potem będzie centrował koła, albo szprychy czy przebite dętki wymieniał? Mi szprychy pękają i bez jeżdżenia po schodach

Skomentuj

detke mialem juz chyba z 7 razy przebita
                    raz szkla - kolo policji bylo cos rozsypane
                    reszta nie mam pojecia - chyba niewlasciwe cisnienie + kraweznik na skrzyzowaniu

a tak to tylko lata mi lancuch i jade gdzie chce

Skomentuj

Paweł, nie wiem co Ty z tym rowerem robisz, ale dobry jesteś skoro już 7 razy dętkę przebiłeś w ciągu (ilu?) 2, 3 miesięcy? Mój rower ma już z 12 lat i ani razu dętki nie przebiłem, nie mówiąc o łańcuchu

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                        dobry jesteś skoro już 7 razy dętkę przebiłeś w ciągu (ilu?) 2, 3 miesięcy?
                        tak, 3 miesiace
                        wydaje mi sie ze zawsze przebijam w tym samym miejscu - skrzyzowanie kolo policji

nie wiem czy 7x. zestaw latek ma 8szt. jedna u mojej dziewczyny, jedna zostala w pudelku ale jednoczesnie nie zakleilem ostatniej dziurki
                        tak wiec chyba juz 7 dziurek :/

no i przebijam zawsze w drodze do pracy. w lesie nic sie nie dzieje

Skomentuj

Przy naprawianiu dętki sprawdzasz czy coś jest po wewnętrznej stronie opony? Wystarczy ręką przejechać po całej oponie w środku - może jakieś wbite elementy pozostają, albo w feldze jakieś śmieci latają. Ja pompuję 4-4,5 atmosfery i zazwyczaj problem z dętką to nie było zwyczajne przebicie, a po prostu dętka pękała w miejscu łączenia z wentylem. Opony mam dość grube kostki (z tyłu już niestety zostało góra 2mm bieżnika) i myślę, że to w dużej mierze chroni przed przebiciami. Jednak podejrzewam, że dobra kewlarowa semi-slick będzie wytrzymalsza na przebicia. Planuję kupić kiedyś komplet opon specjalnie na trasy, bo kostka się wybitnie nie nadaje Kolarzówy z mojego roweru nie zrobię, ale zmniejszenie oporów toczenia zapewne przyniesie sporą poprawę na asfalcie.

Skomentuj

Przy naprawianiu dętki sprawdzasz czy coś jest po wewnętrznej stronie opony?
                            w wieku 8 lat wiedzialem jak sie poprawnie detke zakleja ;]
                            oczywiscie ze szukam
                            nawet piasek usuwam przed wlozeniem detki

Planuję kupić kiedyś komplet opon specjalnie na trasy,
                            ja teraz czekam na wyplate i kupuje miejskie opony. a w teren bede sobie zmienial

Skomentuj

Też często słyszę pytanie: "gdzie/za ile kupiłeś takiego fajnego trekkinga?" (rower wygląda jak na fotkach). Odpowiadam, że nie widzę żadnego trekkinga i widzę zdziwienie na twarzy. Poza tym pytania w stylu: jak się jeździ na takim wielkim i ciężkim (wtedy mówię: podnieś i porównaj do swojego), czy się mieszczę w zakrętach, czy muszę się przechylać żeby skręcić, czy tarcze nie za małe, czy się nie boję, że koła mi się połamią...

Paweł S. - jak tam opony? :) (chyba dobrze kojarzę z pewnego forum rowerowego)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                ja teraz czekam na wyplate i kupuje miejskie opony. a w teren bede sobie zmienial
                                Powodzenia :)

lepiej zakupić kolejny zestaw kół a najlepiej miec 2 rowery. Miejskie wozidełko za np 500zł i np. rasowego górala :)

Skomentuj

jak napisalem wyzej czekam jeszcze pare dni na wyplate i kupuje tanie opony
                                  jeszcze tylko nie wiem ktore dokladnie (2 mdele do wyboru)

mi jakos nikt nie narzeka na moj rower. wprost przeciwnie - kilku zazdrosci i juz sie szykuja do zmiany

---------- Post dodany o 14:03 ---------- Poprzedni post o 14:01 ----------

lepiej zakupić kolejny zestaw kół
                                  opony - od 60-80zl
                                  kompletne kola - od ok 500zl
                                  podziekuje ;]

a najlepiej miec 2 rowery. Miejskie wozidełko za np 500zł i np. rasowego górala
                                  no sorki, ale na miejskim rowerze nie dojade do pracy :/
                                  dzielnica przemyslowa jest tak zaniedbana ze czasami wygodniej jechac po trawniku niz po chodniku :/

Skomentuj

wracajac do opon

pytalem juz na forum rowerowym
                                    ale zapytam i tu

ktora z tych 2 wybrac?
                                    http://www.sporti.pl/product-pol-320...-700x45-N.html
                                    http://allegro.pl/opona-cst-c-1338-7...570656935.html

za pierwsza przemawia szerokosc...
                                    drozszych raczej nie przewiduje

---------- Post dodany o 15:42 ---------- Poprzedni post o 15:40 ----------

oj nie zauwazylem ze tej szerszej jest tylko 1szt :(

Skomentuj

a coś takiego? mam w swoim crosie taki rozmiar i podobny profil (ale schwalbe) i daje rade, na asfalcie nie męczy za bardzo a i po lesie można jechać
                                      http://www.sporti.pl/product-pol-314...60-czarna.html

Skomentuj

Ja w swoim rowerze (kross hexagon v6) założyłem takie oponki: http://allegro.pl/detonator-26x1-00-...566122667.html Jeśli ktoś jeździ głównie po asfalcie jak znalazł, mniej się człowiek męczy, jest większe przyśpieszenie, praktycznie bezgłośne. Minusem jest to że rower wygląda trochę "dziwnie"

Skomentuj

primo - 28-29"
                                          secundo - wolalbym cos szerszego. 1" na bank odpada

---------- Post dodany o 17:19 ---------- Poprzedni post o 17:18 ----------

malutkiz, tez tylko 1szt :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X