Co do Hollowtecha... ja wymieniam łożyska średnio co 5kkm :/ po zimie zaczyna support strzelać od piasku. Jednak nie kupuję całego suporty tylko wybijam i wbijam nowe łozyska, więc koszt w zależności od jakości łożysk zamyka się w w 10-50PLN i godzince roboty :)
Swoją drogą przyszła mi dzisiaj nowa zabawka - zobaczymy co to warte
czesci dotarly
suport wymieniony - kreci sie az milo
oska skrecona - niestety strasznie to pracuje :/
kolka do przerzutki nie pasuja - za szerokie :/
lancuch czysty i nasmarowany
przerzutki z nowymi linkami wyregulowane
tak sie teraz zastanawiam
zmieniac piaste tylnej osi na lepsza na kulkach czy moze kupic tania na maszynowkach?
drogiej na maszynowych zapewne nie kupie :(
Jeśli nie chcesz wymieniać piasty za rok, to bierz maszynówki.
A najlepiej zaloguj się na DHzone.pl i tam pytaj, bo ja już dawno przestałem śledzić temat rowerowy, nie wiem co teraz jest dobre w przystępnej cenie.
Można trafić na tani syf, jak to zwykle bywa gdy ktoś nie chce za dużo wydawać.
Ale fakt jest faktem, maszynówki są lepsze od tych zwykłych, więc celuj w maszynówki.
ja mam piasty novatec - tył na 4 łożyskach maszynowych - 13kkm - jazda cały rok, nieraz mi się zdarzyło brodzić w wodzie ponad ośki - kręcą się dalej ok :)
znalazlem wlasnie paragon - mam d041 przednia i d042 - 2 lozyska to lozyska bebenka, 2 osi - wszystkie 4 maszynowe :P
widze, ze potanialy, w 2010 dalem za nia 150 zl :P
Tzn powiem tak - model opisany mam ten sam - moja ma inny wygląd, jest z przed 4 lat :P moja tak wygląda - jeżeli technologia się nie pogorszyła to polecam jak najbardziej :)
wszystkie na allegro tak wygladaja
ale faktycznie cena tej aukcji zaskakujaco niska :/
reszta w takiej cenie jak podales
i nie wiem czy to okazja i kupic, czy jakis przekret
Skomentuj