ile kosztuja ich platformy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Tylko marka ramy, ja ramę akurat kupiłem biria, kiedyś polecane ma forum, resztę składałem i tak sobie rower długo kulal, w tym roku będzie trzeba przezornie coś w nim zrobić, a że rama na boku nie ma scot to nie jest to łakomy kąsek, a że na sramie x7 to inna sprawa.
Używacie jakiś konkretnych narzędzi do roweru czy zdajecie do serwisu?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie zwracaj uwagi na marke a patrz wprost na dane rowery
Jak tak sobie pooglądałem rowery do 2.000zł, to w niektórych są takie części których nie kupisz nigdzie (tych oryginalnych oczywiście), a nawet nie znajdziesz ich w sieci.
Zapewne to jest taki szrot (ta część) której by nikt nie kupił w sklepie, dlatego jest wsadzana do gotowca.
Ja już mam nauczkę gdy kupowałem pierwszy mój "lepszy" rower (bo tak naprawdę to wtedy o nowych rowerach nic nie wiedziałem), za 1,999zł.
Nie było w nim sterów maszynowych, platformy miały zwykłe łożyska a chwyty były gumowe bez zaczepów, amortyzator nadawał się tak naprawdę na śmietnik, a suport i piasty to najtańsze szroty były.
Teraz już wiem na co patrzeć i uważam, że za kwotę 2.000zł da radę kupić dobry rower.
Ale jak to w życiu bywa, każdy chce jak najtaniej... niestety to tak jak z głośnikami, parę stów więcej i mamy już coś zdecydowanie lepszego.
Skomentuj
-
Narzędzia rowerowe aż tak drogie nie są, warto je kupić od choćby po to aby nie jeździć po serwisach i tracić czas i pieniądze.
Rower to nie jakaś tam skomplikowana maszyna aby nie umieć jej naprawić mając odpowiednie narzędzia, każdy kto chodź trochę majsterkuje zdoła to zrobić.
Po za tym, na YT jest sporo filmików jak co rozkręcać.
Najtrudniejsza część do serwisowania to amortyzator.
Do wymiany zaś stery, gdyż trzeba mieć prasę aby je nabić (na siłę młotkiem też pójdzie, ale po co niszczyć nowe części).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Michal93 Zobacz postaStery można próbować skręcać śrubą/prętem zamiast nabijać, trochę więcej kontroli :P
Ja jestem ciekaw czy na wiosnę odkręcę jedną z platform... ostatnio przy próbie jej odkręcenia złamałem na niej klucz(wiem że tam są różne gwinty jak by co
)
Psikałem preparatami ale nic nie pomagało.
Bocian ma jakiś tam zamrażacz, może na to pójdzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaZa amora się nie zabieram jeszczeZamieszczone przez marian Zobacz postaPo za tym, na YT jest sporo filmików jak co rozkręcać.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa jestem ciekaw czy na wiosnę odkręcę jedną z platform... ostatnio przy próbie jej odkręcenia złamałem na niej klucz
ale wezmiesz odpowiednie ramie i sie uda
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaMój amor ma jedną golen olejowa drugą powietrzną
Skomentuj
Skomentuj