moj zwrotny jest - ale kosztem stabilnosci. np nie moge jechac bez trzymania kierownicy bo strace zeby! :???:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanp nie moge jechac bez trzymania kierownicy bo strace zeby!
Im większy kąt główki tym łatwiej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postachyba nie
kupilem taki plecak.
http://www.zielonysklep.pl/plecaki-t...k-Orange-.html
stelarz sprawdza sie bardzo dobrze - plecy poca sie tak samo jak reszta ciala
ale za to przez ten stelarz pakownosc plecaka jest mocno ograniczona :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaCałkiem fajny, szkoda że z dostępnością tak cienko
na wycieczki dobry - wygodny itp
do codziennego uzytku odradzam - te latajace paski przeszkadzaja :/
Skomentuj
-
Akurat w pracy mam trochę czasu i po przeglądałem aukcję tego sklepu co dałeś link, 35l akurat nie ma tej firmy ale wybrałem coś podobnego :
Model: Arizone
Producent: Hi-Tec, Wielka Brytania
Materiał: 100% poliester
Pojemność: 35L
Wytrzymała tkanina z powłoką chroniącą przed wodą
Pokrowiec przeciwdeszczowy
Zobaczymy jak się na rower sprawdzi i na co dzień, jak nie to się zainteresuje drugim jakimś bo przez to że plecak wszędzie ze mną jeździ to często muszę zmieniać bo się zużywa .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTutaj wielkość koła nie robi, kąt główki jedynie i umiejętności rowerzysty.
Im większy kąt główki tym łatwiej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMoim zdaniem mówi prawdę.
Zależy do czego, i gość właśnie o tym mówi.
A ja mam 168cm.
O tym też gość mówi.
Podał zalety 26" i 29".
Mówi też, że rower z kołami 29" jest po prostu większy, bo być musi, i to jest oczywiste.
Kto jaki wybierze, to zależy od tego ile ma wzrostu i co chce na nim robić.
Co do wielkości to 29 jest tylko trochę dłuższy od 26. Gary tak zrobił geometrię że kiera jest wyżej o około 2cm a suport na tym samym poziomie.
Ale cytując tego kolesia to on nagrywając materiał chyba byl na
" fazie".
Jak dlamnie to nic mądrego on nie powiedział, filmik pokazuje że w sporcie i na podjazdach też wygrywa 29.
Do turystyki mamy rowery na 28 calowych kołach a nie na 26 jak on podaje, a jeśli wielkie koło jest takie złe to dlaczego w Mercedesie klasy S mamy minimum 17-18" a nie 12 od malucha.
Jak chcesz więcej info to poszukaj archiwalnych nr. bikeboard-u tam około 5 lat temu robili dużo porównań pomiedzy 26 i 29. Z tego co pamietam to jednym z testerów była Justyna Frączek.
Skomentuj
-
Nie ważne na czym się jeździ, ważne żeby jeździć. Jak powiedział Marco Pantani : "Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."
A o sprzęt to ból dupy najczęściej mają ci co najmniej jeżdżą (w myśl zasady , ze tylko na dobrym sprzęcie można jechać). Pamiętam jako studenci z kumplem startowaliśmy w maratonach MTB i mieliśmy bekę ze "sprzęciarzy" których na podjazdach zostawialiśmy w tyle jadąc badziewnym "góralem" za kilkaset zł na stalowej ramie :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaBo rower jadacy po plaskim terenie napedzany jest sila miesni, a rowerzysta jadacy pod gore napedza rower sila woli :)
Skomentuj
-
drugi dzien biegam po centrach handlowych i przy okazji macam spodenki rowerowe w celu porownania jakosci wkladek
wnioski:
lidlowe spodenki mialy tak cienka wkladke ze raczej nikt nie odczuje roznicy...
moje brugi kupione za 40zl maja taka sama wkladke jak 4F za 99zl!
dopiero spodnie w sklepach za ok 199zl mialy ciekawsza wkladke chyba juz zelowa. zupelnie inny material, inny kroj, otwory wentylacyjne itp itd
chyba sie zainteresuje i zainwestuje w lepsze spodenki bo w obecnych mam problemy z krazeniem i mi dretwieje pewna czesc ciala :/
Skomentuj
Skomentuj