Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

moj zwrotny jest - ale kosztem stabilnosci. np nie moge jechac bez trzymania kierownicy bo strace zeby! :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      np nie moge jechac bez trzymania kierownicy bo strace zeby!
      Tutaj wielkość koła nie robi, kąt główki jedynie i umiejętności rowerzysty.
      Im większy kąt główki tym łatwiej.

Skomentuj

dlatego o tym pisze - zwiekszyli zwrotnosc kosztem stabilnosci

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          chyba nie
          kupilem taki plecak.

http://www.zielonysklep.pl/plecaki-t...k-Orange-.html

stelarz sprawdza sie bardzo dobrze - plecy poca sie tak samo jak reszta ciala
          ale za to przez ten stelarz pakownosc plecaka jest mocno ograniczona :/
          Całkiem fajny, szkoda że z dostępnością tak cienko, ale coś podobnego bym chyba musiał kupić. Tak w sam raz żeby ogarnąć rzeczy do pracy i wypad po za miasto byle by lustrzanka weszła i woda, dzięki w każdym razie

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
            Całkiem fajny, szkoda że z dostępnością tak cienko
            na allegro jest ich calkiem sporo
            na wycieczki dobry - wygodny itp
            do codziennego uzytku odradzam - te latajace paski przeszkadzaja :/

Skomentuj

Akurat w pracy mam trochę czasu i po przeglądałem aukcję tego sklepu co dałeś link, 35l akurat nie ma tej firmy ale wybrałem coś podobnego :
              Model: Arizone

Producent: Hi-Tec, Wielka Brytania

Materiał: 100% poliester
              Pojemność: 35L
              Wytrzymała tkanina z powłoką chroniącą przed wodą
              Pokrowiec przeciwdeszczowy

Zobaczymy jak się na rower sprawdzi i na co dzień, jak nie to się zainteresuje drugim jakimś bo przez to że plecak wszędzie ze mną jeździ to często muszę zmieniać bo się zużywa .

Skomentuj

Paweł: na jakie wycieczki? bo jak niedzielne 20km to ok, ale jak cos powazniejszego to lepiej sakwa

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Tutaj wielkość koła nie robi, kąt główki jedynie i umiejętności rowerzysty.
                  Im większy kąt główki tym łatwiej.
                  lub też stery za mocno skręcone

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Moim zdaniem mówi prawdę.

Zależy do czego, i gość właśnie o tym mówi.

A ja mam 168cm.
                    O tym też gość mówi.

Podał zalety 26" i 29".
                    Mówi też, że rower z kołami 29" jest po prostu większy, bo być musi, i to jest oczywiste.
                    Kto jaki wybierze, to zależy od tego ile ma wzrostu i co chce na nim robić.
                    Tak, tylko jako jedyną zaletę 29 podaje łatwość przejeżdżania przez piasek o wielu innych zapominając. Tobie nawet mała 29 nie podejdzie bo pamietam z foto twój rower i do dirtu i podobnych szaleństw to 29 nie bardzo.
                    Co do wielkości to 29 jest tylko trochę dłuższy od 26. Gary tak zrobił geometrię że kiera jest wyżej o około 2cm a suport na tym samym poziomie.
                    Ale cytując tego kolesia to on nagrywając materiał chyba byl na
                    " fazie".
                    Jak dlamnie to nic mądrego on nie powiedział, filmik pokazuje że w sporcie i na podjazdach też wygrywa 29.
                    Do turystyki mamy rowery na 28 calowych kołach a nie na 26 jak on podaje, a jeśli wielkie koło jest takie złe to dlaczego w Mercedesie klasy S mamy minimum 17-18" a nie 12 od malucha.
                    Jak chcesz więcej info to poszukaj archiwalnych nr. bikeboard-u tam około 5 lat temu robili dużo porównań pomiedzy 26 i 29. Z tego co pamietam to jednym z testerów była Justyna Frączek.

Skomentuj

Oj tam to jak nie 26 ani 29 to 650b:o

Skomentuj

To jest też wyjście. Wszystkie są dobre. Ja nie przekreślam kół 26 i mam nawet na takich kołach fajny rowerek ale mam jeszcze szosowego trekinga i 29. Najwięcej jeżdżę ale to dlatego że mam go stale pod ręką i go lubię.

Skomentuj

Nie ważne na czym się jeździ, ważne żeby jeździć. Jak powiedział Marco Pantani : "Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem."

A o sprzęt to ból dupy najczęściej mają ci co najmniej jeżdżą (w myśl zasady , ze tylko na dobrym sprzęcie można jechać). Pamiętam jako studenci z kumplem startowaliśmy w maratonach MTB i mieliśmy bekę ze "sprzęciarzy" których na podjazdach zostawialiśmy w tyle jadąc badziewnym "góralem" za kilkaset zł na stalowej ramie :)

Skomentuj

Bo rower jadacy po plaskim terenie napedzany jest sila miesni, a rowerzysta jadacy pod gore napedza rower sila woli :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Bo rower jadacy po plaskim terenie napedzany jest sila miesni, a rowerzysta jadacy pod gore napedza rower sila woli :)
                              dobre.

Skomentuj

posłuży ktoś radą jak obić siodelko banana seat rometowskie?

Skomentuj

a w czym masz problem?
                                  chyba wszystkie sa przylapane zszywkami na rogach od spodu

Skomentuj

drugi dzien biegam po centrach handlowych i przy okazji macam spodenki rowerowe w celu porownania jakosci wkladek

wnioski:
                                    lidlowe spodenki mialy tak cienka wkladke ze raczej nikt nie odczuje roznicy...
                                    moje brugi kupione za 40zl maja taka sama wkladke jak 4F za 99zl!
                                    dopiero spodnie w sklepach za ok 199zl mialy ciekawsza wkladke chyba juz zelowa. zupelnie inny material, inny kroj, otwory wentylacyjne itp itd

chyba sie zainteresuje i zainwestuje w lepsze spodenki bo w obecnych mam problemy z krazeniem i mi dretwieje pewna czesc ciala :/

Skomentuj

Pawel, moze rozejrzyj sie za siodelkiem z dziura?

Skomentuj

wtedy w pozostalych miejscach bedzie uciskalo mocniej

Skomentuj

Kup sobie porządne gacie! Nie oszczędzaj na nich. Ja kupowałem z chłopakami na forum i za spodenki płaciłem ok 160 zł. Popatrz jeszcze w decathlonie na ciuchy z serii 7
                                          Siodełko też ma duży wpływ na komfort jazdy
                                          Last edited by malutkiz; 27.07.2014, 18:18.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X