Zależy jak się tobie lepiej jeździ, jak się mieścisz w normie producenta to ok, gorzej jak byś miał za niskie i dobijal felge na krawężnikach
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaA jak się jeździ? I co to za opony?
jest zauwazalnie ciszej - wiecej roznic na plus nie zauwazylem
dzisiaj zrobie 34km trase wiec sie sprawdzi je w boju
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaMam schwalbe na Evado 4.0 ale do mojej wagi dałem 3 atmosfery... czy to nie za dużo ??
u mnie juz scianki boczne popekaly od jezdzenia na niskim cisnieniu :(
na niskim cisnieniu mamy lepszy komfort, ale nieco gorsze osiagi
na wyzszym cisnieniu mamy mniejsze opory, ale i trakcja gorsza
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaNo u mnie max 4.5 ale nie powinno sie dobrać do wagi użytkownika ??
Nie na temat...kiedy jedziemy się szurnąć na trasę?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaMam schwalbe na Evado 4.0
Bardzo fajne oponki
Skomentuj
-
wiesz co, wydaje mi sie ze to wina tego ze to tanie opony
1 - zysk na oporach toczenia (czyli na predkosci) jest niewielki - jakies +2-3km/h
2 - stracilem na komforcie. na obecnych 4,5 bar trzesie strasznie!
3 - na rondzie mnie znosi! dziwnie sie zachowuje ta opona przy mocnym pochyleniu :???:
4 - wczoraj wjechalismy w las i ciagle z nia problemy :p
tak wiec wole sie nieco bardziej zmeczyc na szosie niz ryzykowac utrate zebow na lekkim piasku na gruntowej drodze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawiesz co, wydaje mi sie ze to wina tego ze to tanie opony
1 - zysk na oporach toczenia (czyli na predkosci) jest niewielki - jakies +2-3km/h
3 - na rondzie mnie znosi! dziwnie sie zachowuje ta opona przy mocnym pochyleniu :???:
tak wiec wole sie nieco bardziej zmeczyc na szosie niz ryzykowac utrate zebow na lekkim piasku na gruntowej drodze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawiesz co, wydaje mi sie ze to wina tego ze to tanie opony
1 - to i tak całkiem sporo, producenci opon biją się o zysk 1-2 km więcej w tym samym czasie na dystansie 150km :)
2- nie ma się co dziwić ze będziesz odczuwał ale dobre siodełko i spodenki dadzą radę
3 - to już wina mieszanki z jakiej zrobiona jest (niestety tania) opona
4- do lasu nie polecam wąskich oponek :) pierwszy piach i gleba gotowa (wiem bo sam tak miałem niedawno)
Każdy z nas ma swoje preferencje dlatego jest taka masa różnych geometrii ram, opon itd.... w każdej rozpiętości kwotowej
i to mnie cieszy :)
Wpisując się pod postem nie omieszkam się pochwalić
Właśnie zamówiłem pierwszy "poważny" rower szosowy
zamieszczę real foto TU na tą chwile tylko link do stronki
https://www.canyon.com/pl/roadbikes/bike.html?b=3589
Życzę wszystkim sporej frajdy z jazdy i jak naj mniej narzekania na co dzień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postaWłaśnie zamówiłem pierwszy "poważny" rower szosowy
Na moim mnie tylko tyłek boli
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaAle by mnie kręgosłup nawalał i ręce bolały :p
Na moim mnie tylko tyłek boli
a jak się rowerem zapierrr..... to siodełko służy tylko do podtrzymywania tyłka bo nie ma czasu siedzieć
w ostatecznoisci można zawsze użyć "Twojej " masci na ból "duszy"
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaJa porównuję do mojego roweru
ale naprawdę spróbuj kiedyś szosówki, dopiero liznołem temat i już się zakochałem
tu filmik dla niedowiarków co można robić (jak ktoś chce) na szosie
miłego oglądania
pozdrawiam (wszystkich) 2-kołowców
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta1 - to i tak całkiem sporo, producenci opon biją się o zysk 1-2 km więcej w tym samym czasie na dystansie 150km
ale mowa tu o predkosciach rzedu 30km/h!
wiec zysk minimalny
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawiesz, rozumiem gdybym mial jechac 53km/h zamiast 50...
ale mowa tu o predkosciach rzedu 30km/h!
wiec zysk minimalny
Panowe sprzedaję swojego CUBE-a umieściłem ogłoszenie
Pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj