Tak jak mówią wyżej. Tylna kaseta jest zajechana. Wymień najlepiej całą kasetę (nie tylko ostatnie zębatki) oraz łańcuch.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rowery i akcesoria
Collapse
X
-
No to Was zaskoczę, zaobserwowałem dziwną i zarazem smutną rzecz, przełożyłem nowy łańcuch i (tą samą starą) kasetę do innego roweru i tam nie przeskakuje.
Nie wiem co to ma znaczyć, bo korbę już też zmieniałem, na tą chwilę została przerzutka i rama, ale przeskakiwało na 2 różnych przerzutkach. Masakra po prostu, chyba zacznę innego roweru szukać, bo jazda na starym łańcuchu podchodzi pod masochizm (biegi zmieniają się jak chcą, jedno ogniwo już wygląda jakby miało strzelić w okolicach pinu).
Skomentuj
-
Nie ma się co śmiać, bo tak zmieniając co nieco, może się za chwilę okazać, że zmiana roweru będzie ekonomicznie najlepszym wyjściem (zresztą widywałem tematy, gdzie przy zmianie kompletu łańcucha i kasety też przeskakiwało).
Micwoj Rama ma pionowe haki, koła są na zamykacz, także musiałbym chyba chcieć krzywo założyć, za to była w tym potworku kiedyś urwana przerzutka (wciągnęło we szprychy), więc jakieś skrzywienia nie są niemożliwe, już nie mówiąc o haku, który był prostowany.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Szczery81 Zobacz postastosuje trzy które co 1kkm zamieniam.
Skomentuj
-
I pretekst do zmiany roweru jakby zniknął, w tym drugim (nowszym) co nie przeskakiwało zostawiłem nówkę i pobrałem z niego HG40 z przebiegiem około 1000km, teraz w moim badziewiu śmiga raczej bezproblemowo (dziś już nie miałem czasu przetestować na dłuższym dystansie), żeby polepszyć kulturę zmiany biegów "poprawiłem" trochę hak i zmieniłem kółeczka przerzutki, bo ciężko chodziły, potem może jeszcze pancerze i inne pierdoły, i może w końcu pójdzie jeździć komfortowo.
To że UG jest szerszy też akurat zauważyłem, bo spinka ciężko na nim chodziła i potem potwierdziłem to suwmiarką, jakiś ułamek milimetra więcej jest, tylko że UG jakoś teraz ciężej w ogóle dostać.
Aż mam takie niecne myśli jak "rotacja" łańcuchów pomiędzy trzema rowerami, bo tylko jeden łańcuszek przyjął z nich...
W ogóle tyle żonglowałem skuwaczem, że teraz strach bez niego wyjeżdżać gdzieś dalej, polecacie jakiś spinki? Bo do HG40 fabrycznych nie widziałem.
Skomentuj
-
A na pewno 9tka podejdzie pod łańcuch HG40, który jest pod napęd 7-8rz?
Spinki SRAMa na 7 też widywałem...
PS Wymieniłem jeszcze linkę i część pancerza, teraz dopiero przerzutka wskakuje tam gdzie powinna, dodatkowo smarowanie manetki (trochę lżej chodzi teraz). Napęd troszkę szumi, ale to chyba standard w tej półce.
Skomentuj
-
Chciałbym sobie kupić taki rowerowy wynalazek http://bikesquad.pl/rowery-elektrycz...e-elektryczne/. Czy ktoś z Was miał coś wspólnego z takimi rowerami? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Chciałbym się zmieścić w 2500 zł i wybór mam taki https://www.ceneo.pl/Rowery/Rodzaj:E...czne;n2500.htm . Myślicie, że coś z tej listy byłoby warte zakupu?
Skomentuj
Skomentuj