Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ech... typowy szosowy czyścioszek i maruda . Po weekendzie umawiamy się na jazdę, pozostałych chętnych z okolic północno-wschodniej Warszawy (i nie tylko) też zapraszam.

Skomentuj

Zamieszczone przez secound Zobacz posta
      Co powiecie na temat polskiej firmy UNIBIKE?
      :thumbup:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
      Zamieszczone przez secound
      Rower ma służyć do miejskich asfaltowo - szutrowych przejażdżek.
      Do tego jest rower crossowy.
      Raczej gravelowy...
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
        Raczej gravelowy...
        Jak ktoś lubi baranka to gravel... krąży mi po głowie aby takie coś na stali poskładać

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

jest ktos na bieżąco z pedałami?
          tanie maszynowe platformy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            jest ktos na bieżąco z pedałami?
            tanie maszynowe platformy?
            Jeżeli z pinami to ja używam i jest spoko...
            https://m.aliexpress.com/item/326145...s-9-16-Bicycle

Skomentuj

tak, cos tego typu

a cos taniej i z pl?
              da sie? bo tez myslalem o chinczykach za 100-120zl

tam sa maszynowe lozyska?

Skomentuj

Dartmoora poszukaj, przejechałem na nich parę tysi i były ok. Te ktòre Krystian podesłał też spoko. Piny robiä robotę, but fajnie się trzyma. Jednak trzeba pamiętać, że trochę szarpią podeszwę.

Skomentuj

Marios dobrze gada...polać mu[emoji4]
                  Ja używam terrax swift solo od adidasa bo five ten troche kosztują. Są jeszcze platformy Xpedo ale drożej...
                  No i na piszczele trzeba uważać.

Last edited by Krystian Markow; 31.05.2018, 22:25.

Skomentuj

mam obecnie platformy VP-559 i obecnie to jedyny element roweru ktory mi halasuje :/
                    lozyska skrecalem juz 2x
                    teraz pora na wymiane
                    a co do butow to mam rozeznanie
                    moge nawet fotki wrzucic jak buty wygladaja po latach

wzialem te chinczyki jednak

Skomentuj

Też mam dartmoora.
                      To dobry sprzęt.

Skomentuj

mam juz pedaly. calkiem szybko dotarly
                        ale malutkie!

Skomentuj

Pamiętam szal dupy jak weszły na rynek te platformy. Wszyscy chcieli je mieć, to i ja sobie kopiłem. Jakież było moje zdziwienie, że to się kompletnie nie nadawało do jazdy XC...

Skomentuj

czemu?
                            ja nie narzekalem na dotychczasowe
                            klasyczne pedaly sa bez sensu a na spd nie mam odwagi

Skomentuj

Właśnie nie są bez sensu. Duze platformy w pewnym sensie wymuszaja nienaturalna pozycje stopy, jesli mowimy o wydajnym kreceniu, podjezdzaniu. Nie jezdzac w spd, dla mnie wygodniej bylo transferowac sile na mniejsza, klasyczna platforme, szczegolnie wspomagajac sie miesniami lydek. Jak ktos tylko wali pedal to moze mu sie jezdzi dobrze.

Skomentuj

to moze inaczej. zwykle pedaly byly za male na moje buty rozmiar 47 :p
                                dlatego wole duze platformy
                                a pozycje przeciez mozna zmieniac

Skomentuj

Przede wszystkim te platformy mają piny które stabilizują i trzymają bardziej but, co w przypadku wspomnianego XC jest bardzo istotne. Tak naprawdę, to minimum do tego typu jazdy. Zrobiłem kilka tysięcy w XC i MTB na tego typu pedałach i nie widziałem dyskomfortu w stosunku do zwykłych. Klasyczne pedały nadają się co najwyżej do trekkingu.

Skomentuj

Jeszcze rok temu jeździłem w klikach ale po wypadzie pieszym szlakiem z Ogrodzieńca do Cze-wy stwierdziłem że w platformach będzie bezpieczniej gdyż skała wapienna nie jest przyjazna dla kości .
                                    Do platform dokupiłem też buty.
                                    Last edited by Krystian Markow; 23.06.2018, 08:31.

Skomentuj

Skala wapienna, nie przyjazna.. ? Ja nie rozumiem... Nie namawiam każdego.. Ale ja bez spd już jeździć nie umiem.. zwłaszcza po kamieniach i nie równym terenie.. A raczej nie polecam sieciowych butów.. typu Adidas.. chyba, że coś się przez ostatnie lata zmieniło.. już lepiej shimanowskie buty kupić ostatnie jeździłem z 10 lat.. fakt już są trochę kapciowate Ale na wycieczki rofzinne szkoda mi nowych.. (northwave).

Skomentuj

"Skały wapienne" w sensie są miejsca gdzie mógłbym nie zdążyć się wypiąć i przywalić w skałe a na platformach lepiej mi się ćwiczy zjazdy i podjazdy.
                                        Na szutry i asfalty racja kliki są spoko.
                                        Terrax Swift Solo od Adidasa to nie zwykły trampek a bardzo dobrze się nadaje pod platformy z pinami z racji podeszwy a nie kosztuje jak FiveTen

Skomentuj

Hej maniacy rowerowi polecam wypad do Wisły w ten weekend na wspaniały wyścig Pętla Beskidzka :)
                                          Jak chcecie poznać Wasze limity to idealna impreza polecam!! (wyścig szosowy)

Skomentuj

Czaruję...