Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hej, no właśnie sprzedałem swoją Meridę za 3 tyś. w bardzo dobrym stanie, ale z tego co pamiętam dla Ciebie trochę za duża Dobry okres na szukanie roweru, bo powoli kończy się sezon handlowy i można fajną cenę wynegocjować. Proponowałbym spojrzeć na GT, zaczynałem na takim bajku i do prostych wypraw jest ok.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Proszę bardzo http://www.gtbicycles.pl/rowery/2017...askar-29-sport
    Za 3 tyś powinien być do wyrwania Tylko kwestia sprawdzenia rozmiar ramy jest

Skomentuj

Chyba dla mnie 29" beda za duże. Mam 177cm. Celowałbym w 27,5?
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Wzrost to rozmiar ramy a nie koła, mogą być oba w twoim przypadku. Jeśli chodzi o typowo jazdę XC z wypadami w lajtowe góry polecam 29. 27,5 to już w tej chwili raczej do mocno technicznej jazdy enduro czy donwhill. Wszystko wskazuje na to, że u ciebie będzie rozmiar M, 17''.

Skomentuj

Mnie tylko martwi że 4tysie za rower a tam RS XC30 Silver... minimum to Recon.

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
            Pany, powoli rozglądam się za jakimś rowerkiem dla siebie.
            Do wydania będzie z 2-3kzł.
            Bede smigal głównie jakimiś szlakami po górach ale zdarzy się też cosik po mieście.
            zastanow sie tez jak duzo chcesz tym jezdzic i jak duzo chcesz pozniej kasy na to wydawac

z perspektywy lat wychodzi na to ze kazda nowa moda jest drozsza w uzytkowaniu
            czyli 29" = drozsze rowery, drozsze koła, drozsze czesci
            nowsze napedy = drozsze wymiany

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
            Chyba dla mnie 29" beda za duże. Mam 177cm. Celowałbym w 27,5?
            pozwole sobie przypomniec

koledzy, ktorzy sie scigaja jezdzili pierw na 26" potem przesiadali sie na 29"
            roznicy w osiagach brak. o komfort i techniczne szczegoly bym musial wypytac

odezwij sie do kolegow forumowiczow ktorzy handluja rowerami. ojciec Yoshiego i tatoturbo (czy jakos tak)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              z perspektywy lat wychodzi na to ze kazda nowa moda jest drozsza w uzytkowaniu
              czyli 29" = drozsze rowery, drozsze koła, drozsze czesci
              nowsze napedy = drozsze wymiany
              Smutne ale prawdziwe.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              koledzy, ktorzy sie scigaja jezdzili pierw na 26" potem przesiadali sie na 29"
              roznicy w osiagach brak. o komfort i techniczne szczegoly bym musial wypytac
              To ciekawe co piszesz. Różnica jest bardzo duża w prowadzenia, wybieraniu nierówności i utrzymaniu prędkości. Do 26 odnieść się nie mogę, ale biorę pod uwagę 27,5. Wg mnie główne zalety mniejszego koła to lepsza zwrotność na bardzo technicznych trasach górskich trasach i (może) lepsze przyśpieszanie.

Moja nowa partnerka do tańca:) Zwinna i posłuszna, prawdziwa Dama

Last edited by Marios; 28.07.2018, 08:41.

Skomentuj

Jakiej firmy łańcuch możecie polecić? Tani do miejskiego roweru i żeby szybko nie rozciągnął się.

Skomentuj

nawet sredni model shimano teraz jest tak tandetny ze rozciaga sie po 2-3 miesiacach :/
                  wiec kupuj tanie + sprawdzian i wymieniaj czesto

Skomentuj

Zbyt ogólne pytanie, do mało i w miarę delikatnie eksploatowanego roweru miejskiego nawet taki HG40 jest całkiem ok, a jak masz tanią korbę i kasetę to też nie ma co szaleć, bo w razie czego można potem wszystko zmienić.
                    Tylko że należy też wziąć pod uwagę, że HG40 jest do kaset 7 lub 8, do 9 i wyżej siłą rzeczy już HG40 nie podejdzie.

Skomentuj

Chodzi o łańcuch jednorzędowy.

Skomentuj

To tylko konkretnie pod 1rz... jest sporo szerszy niż reszta.
                        https://www.centrumrowerowe.pl/czesc...rowerowe/?attr[384]=37216

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Mam pytanie laika. Szukam budżetowego roweru o zacięciu lekko terenowym. Mam okazję kupić rometa ramblera 6.0. Mam 173cm wzrostu i przekrok 82cm. Ten romet ma ramę 20". Nie będzie za wielka? Waga 90kg jeśli to ma jakieś znaczenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                            o zacięciu lekko terenowym
                            Coś więcej, co masz na myśli?

No i jeszcze do jakiej kwoty?

Skomentuj

Nie mam nic na myśli konkretnie. Po prostu moge kupić ten rower i chciałbym wiedzieć czy rama 20" to nie będzie przegięcie, bo ze wszystkich kalkulatorów wychodzi że raczej tak.

Skomentuj

podejdz do jakiegos sklepu rowerowego i sie przymierz
                                na utwardzonym nie bedzie to duzy problem. w terenie juz tak :/

Skomentuj

No w terenie tym rowerem też bym chciał trochę pojeździć...

Nie ma tego modelu w sprzedaży chyba. To jakiś starszy kilkuletni model. Ten co mogę kupić to używka.

Skomentuj

domyslam sie
                                    ale rozmiar jest uniwersalny. przymierz sie do dowolnego roweru w tym rozmiarze :p

Skomentuj

Mam 173cm wzrostu i przekrok 82cm. Ten romet ma ramę 20"
                                      i chciałbym wiedzieć czy rama 20" to nie będzie przegięcie, bo ze wszystkich kalkulatorów wychodzi że raczej tak.
                                      No to nie wiem jaki kalkulator używasz. Dla Ciebie rozmiar ramy to max 19. Co do roweru, w tym budżecie nie ma co porównywać parametrów bo nic to nie daje. Jedziesz, wybierasz taki co ci się wygodnie siedzi i wygląda fajnie wizualnie, kupujesz Ja bym pomyślał jeszcze o używanym, ale to twój wybór.

Poza tym, pomyśl nad rowerem Krosowym. Wiele osób idzie w szerokie opony a wcale tego nie potrzebuje Teren o którym piszesz, zapewne ogarniesz takim sprzętem.

Skomentuj

Przecież to jest używka. Rower kupiłem i okazało się że jest dobry. Także jak widać te kalkulatory można sobie wsadzić... Przynajmniej w przypadku tego roweru.

Z kalkulatorów przecież mi tak wychodziło że maksymalny rozmiar ramy to niby 19" dlatego napisałem czy ten jeden rozmiar to taka duża różnica i czy to nie przesada. Nie wiem o co Ci chodzi...
                                        Last edited by Oskar29; 30.08.2018, 21:12.

Skomentuj

Jaki to rozmiar w końcu?

Skomentuj

Czaruję...