Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A zestaw słuchawkowy i zwykły WhatsApp?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
      A zestaw słuchawkowy i zwykły WhatsApp?
      Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
      Telefony/smartfony odpadają.
      ;-)
      Szukając dłużej dochodzę do wniosku, że ten interkom bluetooth to chyba najlepsze rozwiązanie. Tylko trochę drogie.

Skomentuj

https://www.sena.com/cycling/communication
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Pany, szukam jakiegoś zabezpieczenia na rower. Budżet do 100 - 150zł? Znajdzie się coś?
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja kupiłem ulocki zefala.. wyglądają całkiem nieźle A nie płaci się za markę strasznie..

Ja kupiłem z prętem 13.. są i cieńsze i jeszcze grubsze.. były gdzieś po 90zl
            Last edited by LubMich; 19.12.2018, 19:23.

Skomentuj

Po remoncie, czas na przegląd bajków sąsiadów:)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Od 14.03 akcja rower w Lidlu...

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

mam stojak, pompke, buty do biegania i to mozna smialo polecic
                  kaski sa inne niz mam

Skomentuj

Mnie interesuje oświetlenie i licznik.

Skomentuj

jest ktos w temacie oswietlenia na dynamo?
                      chce dziewczynie kupic do roweru komplet

Skomentuj

Jak nie jest to dynamo w piaście.. to kup na akumulatorek....

A jak w piaście... to teraz przy najbliższej okazji wymienił bym piastę ;-).. ale dopóki nie ma motywacji.. to swiatelka.pl tam bym szukał jakiejś diody w ładnej obudowie.. i odpowiedni sterownik..

Skomentuj

Paweł kup dziewczynie latareczkę na ogniwa i ładowareczkę do tej latareczki. Będzie bardziej zadowolona :) Z dynama słabe światło.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Mnie interesuje oświetlenie i licznik.
                          Jako licznik polecam jakiegoś taniego garmina.
                          U mnie jako oświetlenie sprawdza się od lat convoy S2+ mam 3 ogniwa na zmianę, jedno zawsze wożę w zapasie. Robimy z kumplami często jazdy nocne po lesie, ~3-4h i nie zawiodła mnie ani razu.

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                            Jak nie jest to dynamo w piaście..
                            schimano 6v 2,4W

A jak w piaście... to teraz przy najbliższej okazji wymienił bym piastę ;-).
                            to nie dla mnie tylko dla kobiety. wkurza mnie to fabryczne oswietlenie...
                            a o bateriach nie bedzie pamietala :p

to swiatelka.pl tam bym szukał jakiejś diody w ładnej obudowie.. i odpowiedni sterownik..
                            przeszukalem - nic na czasie nie maja :(
                            dzial nie ruszany od dawna

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                            Paweł kup dziewczynie latareczkę na ogniwa i ładowareczkę do tej latareczki. Będzie bardziej zadowolona
                            to jest typ kobiety, ktora zapomina zabrac kluczy z domu a telefon gubi raz w tygodniu :p
                            wiec stad na dynamo pelen automat :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              schimano 6v 2,4W

to nie dla mnie tylko dla kobiety. wkurza mnie to fabryczne oswietlenie...
                              a o bateriach nie bedzie pamietala :p

przeszukalem - nic na czasie nie maja :(
                              dzial nie ruszany od dawna

to jest typ kobiety, ktora zapomina zabrac kluczy z domu a telefon gubi raz w tygodniu :p
                              wiec stad na dynamo pelen automat :p
                              Jak jest zapominalska to dynamo w piaście ratuje sytuacje , a jak 6V to do tego bym dołożył jedno lub dwa ogniwa 18650 z prostym balanserem i włącznikiem schowane gdzieś w rurze pod siodłowej aby przy małych obrotach prądu nie brakło + dioda Cree CREE XP-E lub XP-G z kolimatorem 45-60 stopni i driverem na przód ( można wmontować w oryg. lampę światła przedniego ) nie będzie się rzucać w oczy + jakaś czerwona 1W na tył i gra muzyka .
                              System bezobsługowy , dziewczyna nie zapomni naładować bo rower zrobi to za nią , widoczność w nocy będzie dosyć spora i sam rower będzie widać z daleka co przełoży się na bezpieczeństwo .
                              Za parę groszy idzie zrobić dosyć fajne oświetlenie rowerowe , nie raz robiłem przednie lampy wysokiej mocy za ułamek ceny rynkowych owiele słabszych modeli za kilka STÓWEK , warto odpalić lutownice i coś samemu zmajstrować

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                jest ktos w temacie oswietlenia na dynamo?
                                chce dziewczynie kupic do roweru komplet
                                Paweł, jaja sobie robisz na 1 kwietnia ? Mało masz bezobsługowych i wydajnych latarek ledowych. Baterię zmienisz raz na jakiś czas. Po co dociążać koło?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  Paweł, jaja sobie robisz na 1 kwietnia ?
                                  nie

bo juz ma halogen fabrycznie? a chce kupic cos lepszego bo to slabo swieci

Skomentuj

Ja sobie kupiłem taką:
                                    https://www.aliexpress.com/item/3-In...AbTest=ae803_4
                                    Nie pamiętam tylko u którego sprzedawcy. Bardzo solidny produkt, świeci na tyle że da sie w nocy jeździć i ładowane z telefonicznej ładowarki. Naprawdę lepiej coś takiego.

Skomentuj

Wmontuj diody zamiast tego halogena.. tylko jakieś chłodzenie powinno się zmieścić schematy masz tu:
                                      http://pilom.com/BicycleElectronics/DynamoCircuits.htm

https://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14263

Albo szukaj gotowca z chin ;-) Jak byś coś trafił to daj znać.. moja żona też ma taką piastę ;->

Skomentuj

Jeździmy!
                                        marcinsywala.pl

Skomentuj

Nie jestem z Krakowa, ale polecam Lasek Wolski

Skomentuj

Czaruję...
                                          X