Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak by ktoś chciał to mam jeszcze z ostatniego zamówienia sporą część elementów... Jak coś to pw

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi
      bo jeśli zapomniałeś o kupieniu pasty i złożyłeś pewien układ , żeby go tylko pokazać na forum,to życzę powodzenia w jego uruchomieniu i dalszym odsłuchu.
      pozdrawiam i bez urazy
      Mój uni działa bez pasty od dawien dawna i nie dzieje się z nim nic złego ... :twisted:

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez gi
        Zamieszczone przez freedi
        bo jeśli zapomniałeś o kupieniu pasty i złożyłeś pewien układ , żeby go tylko pokazać na forum,to życzę powodzenia w jego uruchomieniu i dalszym odsłuchu.
        pozdrawiam i bez urazy
        Mój uni działa bez pasty od dawien dawna i nie dzieje się z nim nic złego ... :twisted:
        To moje gratulacje-bo gdybyś wiedział do czego służy taka pasta,to raczej wydałbyś tych parę złotych i zrobił wszystko zgodnie z arakanami elektroniki...a tak to cóż-nie masz się czym po prostu chwalić.

Skomentuj

Zdziwie cię, ale wiem do czego służy.

To, że nie chce mi się lecieć do sklepu po nią gdy wszystko działa bez zarzutu, to już inna sprawa.

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez gi
            To, że nie chce mi się lecieć do sklepu po nią gdy wszystko działa bez zarzutu, to już inna sprawa.
            to pewnie dopiero spalone tranzystory zmotywuja Cie do przejscia sie do sklepu ;-)

Skomentuj

To, że jeszcze tranzystory końcowe nie padły nie oznacza, że w przyszłości nie padną.
              Jeżeli tranzystory są mocno dokręcone do radiatora, to będzie to działało. Pasta termoprzewodząca zmniejsza rezystancję cieplną między tranzystorem a radiatorem. Podczas "normalnego" słuchania sam radiator może być ciepły, ale tranzystory bez pasty mogą mieć temperaturę o kilkanaście stopni wyższą od radiatora. Należy podkreślić, że różnica temperatur jest proporcjonalna do strumienia cieplnego, czyli im bardziej się tranzystor grzeje, tym większa różnica temperatur między tranzystorem a radiatorem (analogiczne do spadku napięcia przy przepływie prądu).
              Z tego powodu zawsze powinno się stosować pastę termoprzewodzącą w układach, które wydzielają duże ilości ciepła (a takim niewątpliwie jest końcówka mocy).

Skomentuj

Tez bym się pisał na jeden zestaw części do Uniampa.

Skomentuj

Również jak już pisałem jestem zainteresowany kitem do Uniampa, nawet samym PCB.

Skomentuj

Coollfon w sprawie PCB, zapytaj Tasiora może jeszcze jakaś mu została.

Skomentuj

ja bym się pisał na jeden kit bo pcb już czeka

Skomentuj

cały kit jest w ogłoszeniach
                        poszukajcie
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No właśnie nie ma....

Skomentuj

Zamieszczone przez qwerty67
                            No właśnie nie ma....
                            hehe, po 9 dniach to na pewno nie będzie jak cena była dobra...

Skomentuj

jest znowu :mrgreen:
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nadal kit cały jest dostępny. Polecam jak co pisać pw

Skomentuj

witam, jest jakas szansa aby aktualnie dostac kita do uniego ? albo w niedalekiej przyszlosci ktos bedzie zbieral zamowienie ?

Skomentuj

Może w niedalekiej przyszłości bym mógł się tego podjąć jeśli będzie znów chociaż z 10 osób chętnych

Skomentuj

Ja bardzo chętny na takiego kita :)

Skomentuj

Ja również chętny.

Skomentuj

To róbcie listę... Zamówienie tyczy się oczywiście tylko elementów bez pcb:

pol888 - 1x elementy ?(proszę wpisać na ile zestawów jesteście chętni)
                                          Coollfon 1x elementy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X