Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paweł - masz jakąś pomoc w temacie przenoszenia forum? Bo to nie takie hop siup zapewnić dobry serwer, wszystko dobrze ustawić i zabezpieczyć. A nie sprawiałeś nigdy wrażenia osoby, która jest obeznana w tym temacie. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało, ale jednak to forum to wiele wiedzy, dużo włożonej pracy i kiepsko by było aby miało się coś z tym stać z powodu nieumiejętnego obchodzenia się danymi.

Chciałbym także zapytać czy silnik forum, na który się zrzucaliśmy także zostanie przeniesiony?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Nie nie nie... Tylko stwierdziłem pewien fakt
      Eeee... Niby autsajder, a jednak zachowawczy...

Skomentuj

A co z Yoshim ? Uciekł czy zostaje z nami ?

Skomentuj

Kolejny raz widać jak wszyscy (z nielicznymi wyjątkami) są mocno związani z diyaudio. Dlatego warto powalczyć o jego stabilność i funkcjonalność.
          Choć powiem szczerze, że polubiłem bardzo daudio i na pewno będę jego stałym gościem.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
            Kolejny raz widać jak wszyscy (z nielicznymi wyjątkami) są mocno związani z diyaudio. Dlatego warto powalczyć o jego stabilność i funkcjonalność.
            Choć powiem szczerze, że polubiłem bardzo daudio i na pewno będę jego stałym gościem.
            W takim wypadku nie ma sensu dzielić użytkowników, jeśli Paweł potrafi to ogarnąć na dobrym poziomie (zarządzanie serwerem) o czym się wkrótce przekonamy to po prostu tamto forum lepiej zamknąć i zapewne tak zrobię.

Skomentuj

Paweł, a może by tak dogadać się z kolegą .3lite?
              Z tego co wiem, to dysponuje on jakimiś tam "mocami przerobowymi" jeśli chodzi o serwery i takie tam "zagadkowe dla mnie" sprawy...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                to po prostu tamto forum lepiej zamknąć i zapewne tak zrobię.
                Chyba żartujesz, nie raz już tyłek nam uratowało :-)

Skomentuj

.3lite, co Ty na to?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                    Chyba żartujesz, nie raz już tyłek nam uratowało :-)
                    I gdyby znowu było potrzebne to zawsze tam będę i w razie wypadku uruchomię :) Poza tym, paru ludzi ma do mnie kontakt na gg (Racjonalny, Łukasz, LightSound) ale skoro Q jednak był na tyle rozsądny by oddać serwer to teraz wszystko zależy od Pawła a wierzę, że mu dobrze pójdzie.

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                    .3lite, co Ty na to?
                    Ja nie mam z tym żadnego problemu, poza tym z daudio chciałem tylko zapewnić ludziom miejsce spotkać w razie awarii diyaudio.pl ale skoro podobno na to już miejsca nie będzie to przecież nie będziemy dzielić użytkowników bo nie o to tutaj chodzi i nigdy o to nie chodziło.

Skomentuj

Dziękuje że udało się rozwiązać pierwszy problem diyaudio, oraz gratuluje nowemu adminowi.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      jednoczesnie informuje ze serwer jest oplacony tylko do konca miesiaca!
                      jak będzie wyglądała sprawa opłacenia serwera i silnika, ściepa narodowa? czy jeszcze nie ma pomysłu na drugi problem?

Skomentuj

Ja proponuję ściepę użytkowników na naprawdę stabilny serwer plus Administracja nie pod okiem 1 osoby, ale powiedzmy 3-4, z których każda jest zaufana i ma pełne przywileje. Myślę, że z wyborem takich osób nie byłoby tu problemu, a i tacy (jak vide 3lite) znający się na kwestiach 'serwerowych' też są. Dlatego jeśli się ogarniemy to forum ruszy ze zdwojoną siłą i przy pomyślnych wiatrach już nie będzie poważnych problemów. A nawet jeśli, to będzie więcej niż jedna osoba z dostępem do całości i będzie można takowe problemy szybko zażegnać :)

Skomentuj

No ale chwila, to ze Paweł jest adminem, to nie oznacza że ma dostęp do wszystkiego - czy Pawle masz także dostęp do tego co nas interesuje czyli serwera i panelu forum?
                          Bo bez tego to szansy na poprawę nie widzę...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            A nie sprawiałeś nigdy wrażenia osoby, która jest obeznana w tym temacie.
                            bo sie nie znam
                            wszystkim zajmuje sie tomekk

z koncem miesiaca serwer zostaje wylaczony. tomek zgra zawartosc serwera i przeniesie go do siebie
                            uruchomi na jakis okres pobny w celu zebrania informacji o transferze itp itd
                            pozniej sie zdecyduje jak szybki serwer potrzebujemy

co do forum to NIC SIE NIE ZMIENIA!
                            bedziemy z czasem ulepszac, ale zadnych wielkich zmian

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                            czy Pawle masz także dostęp do tego co nas interesuje czyli serwera i panelu forum?
                            Bo bez tego to szansy na poprawę nie widzę...
                            zaraz bedzie...

Skomentuj

Pawel stanie sie wlascicielem domeny tak wiec na czas cesji moze pasc, rowniez oplaci domene i nie wygasnie.
                              Co do forum, robie backup wszystkiego jako ze serwer wygasa pod koniec miecha, kopie rozprosze po 3 roznych hostach w roznych krajach tak wiec dane nie znikna.

Forum wstanie nanowym srodowisku i bedziemy obserwowac przez jakis czas na czym stoimy, potem sie pomysli co dalej.
                              Bedziemy was informowac, wszystko bedzie ok - ja osobiscie moge sponsorowac forum, zadecydujemy pozniej.

Napewno jak forum bedzie stac, wymagany bedzie update skryptu - glownie security patche gdyz obecna wersja jest dziurawa.

Skomentuj

A nie da się tego zrobić razem z .3Lite? Widać że się dobrze w tym orientuje, zna nasze potrzeby itp. Byłoby Wam łatwiej, myślę...

Skomentuj

Jak bedzie taka potrzeba to go poprosimy

Skomentuj

Jak forum zostanie przeniesione to bedzie trzeba pomyslec nad malym clean-upem.
                                    Typu, automat do czyszczenia smietnika co pare dni coby niepotrzebnie baza nie rosla, w koncu to smietnik.

Plugin imageshack juz nie dziala z tego co widze - do smieci.
                                    Zbedne odnosniki forum jak np blogi u gory na belce ( boty i crwalery )
                                    Wywalenie opcji porownywania userow, kolejny badziew dla spamerow i crawlerow - nikt tego nie uzywa.

Indeksy na rekordy w bazie i inne drobne optymalizacje, jestem dobrej mysli
                                    Z reszta nie- techniczna to pewnie Pawel z wami obgada, nic mi do tego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      a niewiernych chyba zbanuje lub dam im platne konta...
                                      Tak jak dyskutowaliśmy przez gg Paweł, zdrajców i konformistów ukarać! .

Skomentuj

Tak ukamienować! Kto bez winy niech pierwszy rzuci, zbanuje. Hmm nie widzę żadnej uniesionej ręki?! :)
                                        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Ja, ja się zdradą nie zhańbiłem . Zawsze, odkąd pamiętam i w każdej sprawie, jaką z innymi podejmowałem, to ja byłem last man standing . To jak Konrad, mogę na tobie wykonać powinność, którą sam zaproponowałeś wyżej? .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X