nowy1, tak, jest cala gama obrabiarek. ale sa czesto zajete i nie gadalem jeszcze z szefem o tym czy moglbym z tego skozystac...
ale taka fazke moge zrobic frezarka w domu
nowy1, tak, jest cala gama obrabiarek. ale sa czesto zajete i nie gadalem jeszcze z szefem o tym czy moglbym z tego skozystac...
ale taka fazke moge zrobic frezarka w domu
wiem sam tak robiłem ten front z mojego linku
ale teraz chciałbym z kwasówki i trudno to zrobić frezarką ręczna
pytalem dzisiaj chlopakow jak wyglada grawer
niestety pytalem bo skonczyl sie azot i maszyny staly
to tylko kreska nie za gleboka. raczej glownie kontury
ale patrzac na oferte firm w internecie to raczej powinno to jakos lepiej wygladac
jeszcze zapytam kogos bardziej obeznanego
Taki jest bez sensu-przerabiałem już to. Te co będę robił będą w pełni regulowane
Właśnie nie dokońca Paweł jest bez sensu... oczywiście ten z akrylu wygląda jak zabawka do lat 3 ale ma jedną zasadzniczą zaletę - unieruchomioną stope frezarki w jednym miejscu a regulowany jest pkt. odniesienia w przeciwieństwie do tego co kiedyś prezentowałeś który to był miał regulowane oddalenie frezarki od pkt. centralnego moim skromnym zdaniem ten z akrylu jest poprawniej skonstruowany, chodź nie do końca, idealnie by było gdyby miał płynnie regulowany pkt. odniesienia a nie w skokach np. 5cm promień następny 5,5cm promień, a co gdy chcemy zrobić okrąg o promieniu 5,3cm ?.......
Dlatego tez chciał bym zobaczyć jak wygląda nowy projekt twojego cyrka który chcesz wykonać. Dla mnie to może być nawet długopisem machnięty na kartce rysunek o nie równych liniach(nabazgrany) aby było widać co i jak... .- taki poglądowy szkic chociaż....
ir0nhide, to co piszesz jest kompletnie bez sensu :P
zmienia sie tylko punkt odniesienia a nie zasada dzialania :P
moj cyrkiel bedzie taki sam jak z drewna. ale stalowe
niestety zastosowanie srub do regulacji (jak to ma np festool) byloby zbyt drogie
Zamieszczone przez ir0nhide
moim skromnym zdaniem ten z akrylu jest poprawniej skonstruowany, chodź nie do końca, idealnie by było gdyby miał płynnie regulowany pkt. odniesienia a nie w skokach np. 5cm promień następny 5,5cm promień, a co gdy chcemy zrobić okrąg o promieniu 5,3cm ?.......
tzn. dokładnie chodziło mi o to kiedy robisz zamówienie detali dla forumowiczów? :smile:
Bo ja na pewno będę coś chciał, tylko z czasem u mnie cienko to zaprojektować, ale postaram się jak najszybciej to zrobić.
narazie czekam na prototypowe cyrkle
jak wszystko bedzie OK i dogadam sie z produkcja (przeciez nie bede cial 100 rurek recznie itp) to zamowie
co do listy chetnych na detale to powoli rosnie - mam juz 4 projekty
Skomentuj