Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wycinarka laserowa - kto chetny na detale?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pawel S., spoko teraz to już mi się nie śpieszy :mrgreen:

Skomentuj

wszystko juz wycenione i dzisiaj idzie na produkcje
      wieczorem dam znac kto ile placi

Skomentuj

yoshi - 88zl + wysylka ponad 3kg
        roland - 30zl + wysylka 0,9kg
        bebok - 25zl + wysylka ponad 1kg
        cezarc - 10,14zl + wysylka 0,5kg
        deker - 16,25zl
        scythe1123 - 23zl + wysylka ponad 1kg

PKOBP Oddział 1 w Koszalinie
        64 1020 2791 0000 7202 0100 6691
        Paweł Szkoda
        Orla 12/13
        75-727 koszalin

laser + nick

wszystko trafilo juz na maszyny - jutro chlopaki zaczna ciac

jak wszyscy wplaca to dopiero odbiore elementy

Skomentuj

Pawel S., to za cięcie blachy a coś za moje gięcie :mrgreen: ?

Skomentuj

Yoshi_80, to jest koncowy koszt. wyglada na to ze giecie jest drozsze niz ciecie laserem bo u beboka jest rowniez front z nierdzewki 2mm i on kosztuje 15-16zl a twoje giete fronty to koszt 30-35zl

Nie na temat...

Pawel S.

:mrgreen:

Skomentuj

Oki mój przelew poszedł. Faktycznie gięcie droższe od giętej blachy no ale trudno, w końcu sam tego nie zegnę :mrgreen:
              No to może do świąt uporam się ze wzmacniaczem :twisted:

Skomentuj

Pawel S., u mnie też jest uwzględnione gięcie?

Skomentuj

scythe1123, macie wplacic mi to co napisalem + koszty wysylki - nic wiecej!
                  ten koszt jest juz koncowy

scythe1123, akurat u ciebie jestem najbardziej pozytywnie zskoczony cena - myslalem ze drozej bedzie

Skomentuj

Pawel S., poszedł przelew powinno starczyć jeszcze na piwko
                    jak wysyłka wyniesie więcej daj mi znać

Skomentuj

Pawel S., a dysponujecie może mosiądzem ? :neutral: powiedzmy blacha mosiężna 1mm... ?

Skomentuj

mosiadz jest drogi i bardzo malo widze go na zakladzie. ale moge zapytac
                        tylko ze jakby mieli sprowadzac to trzebaby najlepiej caly arkusz wykozystac :???:

Skomentuj

Interesowało by mnie: blacha o wymiarach +/- 25x38cm/gr. 1mm (zwykła blaszka bez otworów ,zagięć itp...) i jeszcze jedna - taki pasek o wymiarach +/- 8cm na 100cm/gr.1mm tylko z trzema otworami.... i tyle
                          No chyba ze jeszcze pracujecie na tokarkach i wystąpiła by opcja wytoczenia czegoś z wałków mosiężnych (50mm / 25mm )
                          Mógłbyś Pawle się zorientować ile to by w przybliżeniu kosztowało? (na razie same blaszki) I czy jest wg możliwość wykonania czegoś takiego...

Skomentuj

mosiadz to ok 40zl/kg - policz sobie
                            pracuje na frezarce ale tam wyjatkowo ciezko zrobic cos pojedynczego :???:

Skomentuj

Pawel S., dla mnie kawałek 6x18 cm cienkiego alu ewentualnie blachy by się przydał :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                mosiadz to ok 40zl/kg - policz sobie
                                no tylko że... skąd ja mam wiedzieć ile będzie ważył kawałek mosiądzu o wym. np. 25x38cm/gr.1mm :???:

(BTW: głównie to po głowie chodzi mi Tombak ale z dostępnością nie za dobrze to muszę zadowolić się mosiądzem )

Skomentuj

Oblicz. Gęstość mosiądzu wynosi (zależnie od zawartości cynku) ok. 8,5 g/cm3
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                                    no tylko że... skąd ja mam wiedzieć ile będzie ważył kawałek mosiądzu o wym. np. 25x38cm/gr.1mm
                                    Ciężar właściwy mosiądzu waha się w granicach 8400 - 8700 kg/m3 (znalezione w sieci, z pewnością ciężar zależy od składu fizycznego bo jednak poszczególne stopy różnią się procentową zawartością poszczególnych metali). Tylko, że nawet przeliczenie wagi gotowego elementu wprost nie da Ci ceny konkretnego wyrobu bo dochodzi tutaj jeszcze odpad materiału i sama robocizna, która przy małej ilości i wadze gotowych elementów może mieć decydujący wpływ na ich cenę.

Pawel, rozumiem, że można do Ciebie wysyłać, że tak powiem, zapytania ofertowe?

Skomentuj

ir0nhide, tutaj masz kalkulator http://avanti-metale.pl/
                                      chyba juz to wklejalem

Zamieszczone przez ir0nhide
                                      (BTW: głównie to po głowie chodzi mi Tombak ale z dostępnością nie za dobrze to muszę zadowolić się mosiądzem )
                                      tombak to mosiadz :mrgreen:
                                      tylko o odpowiednim skladzie pierwiastkow stopowych

Zamieszczone przez dabyl
                                      Pawel, rozumiem, że można do Ciebie wysyłać, że tak powiem, zapytania ofertowe?
                                      jezeli masz gotowy rysunek to moge dac do wyceny. ale byle to cos powaznego :P z malymi detalami nawet nei bede im zawracal glowy
                                      latwiej by bylo jakby dali mi cennik - ale to tajemnica handlowa :???:

no chyba ze ktos jest dobry z matmy i chce sie pobawic w wyliczanie cen z tego co mi wycenili?
                                      cena zalezy od rodzaju materialu, kosztu materialu, grubosci blachy i dlugosci ciecia...
                                      koszt materialu mniej wiecej znam

Skomentuj

ir0nhide, tutaj masz kalkulator http://avanti-metale.pl/
                                        dzięki Paweł szukałem tego, ale widocznie za słabo szukałem...

tombak to mosiadz :mrgreen:
                                        tylko o odpowiednim skladzie pierwiastkow stopowych
                                        No wiem i właśnie o to chodzi (ma trochę inny skład niż mosiądz i dlatego wizualnie także wpada inaczej... :) )

Zamieszczone przez scythe1123
                                        Pawel S., dla mnie kawałek 6x18 cm cienkiego alu ewentualnie blachy by się przydał :)
                                        Jak cienki ? bardzo cieniutki ? (mam gdzieś kawałek arkuszu blaszki alu nie pamiętam dokładnie gr. ale z okl. 0,5mm.
                                        Piszę Ci tak tylko awaryjnie, gdyby Pawłowi się nie chciało robić takiego skrawka... )

Skomentuj

ir0nhide, spokojnie taki wystarczy jak co to się zwrócę do Ciebie ewentualnie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X