Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wycinarka laserowa - kto chetny na detale?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja byłbym chętny na cyrkiel, ale nie wiem, czy do mojej frezarki przypasuje, można jakiś rysunek prosić? albo chociaż rozmieszczenie śrub mocujących do stopy frezarki

[ Dodano: 2010-09-14, 20:31 ]
    Inna marka, ale z wyglądu identyczna jak ta:

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
      czy wy potraficie czytac?!
      od cyrkli jest osobny temat to raz. dwa to to ze narazie nie robie zadnej listy z powodu jaki pisalem wczesniej ;]

cezarc, napisz w temacie o cyrklach jaki masz rozstaw pretow tych prowadnic

Skomentuj

jutro chce zamowic wasze detale

dla pewnosci napisze od kogo mam projekty

deker - fronty do missionow
        maxdila - kilka arkuszy blachy
        yoshi - front wzmacniacza
        bebok - obudowa
        nowy1 - terminale

kogos pominalem?

Skomentuj

Pawel S., da radę jeszcze dołączyć coś do zamówienia za parę dni?
          PS Żeby nie dostać ochrzanu to dodam że nie miałem czasu i wszystkich części przy sobie na zrobienie projektu, w razie czego tylko oddasz moje zamówienie i niech oni mi przyślą kurierem.

Skomentuj

jak zbierze sie grupka chetnych to moglbym tam co jakis czas chodzic...
            ale wtedy musialbym zaczac przycinac na autobus :P

Skomentuj

Jak na autobus to nie ma problemu, a jak będzie więcej osób to może i na taksówkę skapnie :razz:

Skomentuj

Rysunki wysyłajcie na maila. Adres w profilu

Skomentuj

Pawel S., a coś takiego do wysokiego 1" byś wykombinował?

dokładne wymiary są na stronie

[ Dodano: 2010-09-26, 22:51 ]
                  jak coś to zrobię lepsze fotki
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, moge pomyslec - ale to juz tokarka a nie laser :P

zrob rysunek tego to sie pomysli

Skomentuj

z braku czasu, klopotow z drukarka oraz z powodu urlopu pracowanika zamowienei sie opoznilo...
                      dopiero dzisiaj zlozylem zamowienie do realizacji (w srode ma juz trafic na maszyny)

tak wiec podsumuje:
                      deker - frotny do missionow z alu
                      bebok - brak dokumentacji do giecia wiec bedzie tylko ciecie. na froncie zlecilem mikromostki wiec elementy nie wypadna, ale beda nadpalone bo tam laser zaczyna ciac
                      cezarc - u ciebie cyba pomylilem material. 4 kolka z czarnej 1mm, reszta z nierdzewki 1,5mm
                      maxdila - proste formatki z zaokragleniami r1 na naroznikach
                      scythe1123 - dopiero jak wydrukowalem cala instrukcje skapnalem sie ze nie dodalem materialu na giecie. tak wiec boki beda o 0,5mm krotsze
                      yoshi - wszystko OK ale bez graweru
                      roland - nie wiem ile tego chciales wiec zamowilem narazie 1sz
                      nowy 1 - jako jedyny dostarczyl pelna, profesjonalna dokumentacje z ktora kompletnie nic nie musialem robic... ale sa 2 problemy. pierwszy to brak blachy 4mm lustro. jest tylko mat. lustro max 2mm
                      drugi problem to grawer - niestety nie sa to linie ciagle wiec wyszedlby paskudnie i panowie zlecili to poprawic
                      reszta to cyrkle

panowie, szykujcie kase bo w przyszlym tygodniu zaczynam zbierac na wykupienie elementow :P

Skomentuj

spoko niech będzie 0.5mm mnie nie zbawi :) bardziej ciekawi mnie koszt tej przyjemności i czas realizacji

Skomentuj

kosztu nie znam - bede znal w srode
                          jak chlopaki sie postaraja to na przyszla srode bedzie gotowe

Skomentuj

nieuważnie czytałem temat wiec może już było. ale do jakiej grubości aluminium, stali możesz wyciąć?? i jaki byłby koszt 1 panelu o wymiarach ok 20x10cm ?? z kilkoma otworami różnymi, tak orientacyjnie... mnie interesuje grubość ok 8mm chyba że nie da rady to wtedy mniej, obojętnie czy alu czy stal, będzie to i tak malowane wiec cena ma znaczenie... Potrzebowałbym 4 sztuki a jak cena będzie ok to jeszcze 1 lub 2 zwykle docięte panele o wymiarach ok 45x10cm z 5-cioma zwykłymi otworami i jeden 45x8cm i te duże już z kolei grubość 5 mm wystarczy...

czyli reasumujac :

4 szt paneli małych ok 20x10cm grubość 8 mm:
                            2 szt z tylko czterema okrągłymi otworami m3 do przykręcenia panelu i od drugiej strony - nie na wylot otwory nagwintowane m3 - też 4szt - oczywiście w innym miejscu :)
                            2 szt z czterema okrągłymi otworami m3 do przykręcenia panelu, 3 otworami na cinch, jednym xlr, 4ema pod złącze głośnikowe i jednym pod gniazdo zasilania.

2-3 szt paneli dużych grubość 5 mm:
                            1-2szt panele o wymiarach ok 45x10cm z 5-cioma zwykłymi otworami m3
                            1szt panele o wymiarach ok 45x8cm z 5-cioma zwykłymi otworami m3

proszę cie wyceń mi to orientacyjnie co i jak i wtedy jak się zdecyduje to zrobię projekt.

Skomentuj

Pawel S.,
                              Kółka ok, ale reszta nie bardzo.
                              Ośmiokąt miał być z nierdzewki - 1szt 1mm, 1 szt 1,5mm
                              Trapez - 1 szt z nierdzewki 1mm (a jeśli taka jest, to 0,5mm), 1 szt z aluminium 1 mm, a jeśli nie ma blachy alu, to bez tej sztuki

Skomentuj

cezarc, obawiam sie ze gdzies te informacje mi umknely :???:
                                co do nierdzewki 1mm to poprostu nie chcialem wkurzac inz tomasza jednym malutkim elementem z blachy 1mm
                                co do aluminium to naprawde nie pamietam zebys o czyms takim pisal :???:

to anulowac cos?

daniel69, bylo juz o tym
                                ceny nie podam bo cennika mi nie zdradza. jedynie w przyblizeniu mozesz sobie podliczyc material

grubosci blachy 1-100mm (grubsze w kawalkach)
                                ale co maja na stanie to niewiem dokladnie

Zamieszczone przez daniel69
                                z czterema okrągłymi otworami m3
                                otwory bedziesz musial sam sobie nagwintowac

jak chcesz dokladna wycene to zrob dokladne projekty ktore bede mogl dac do wyceny. jednak nie zrobie tego wczesniej niz odbiore obecne zamowienie

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                                  (...)okrągłymi otworami m3(...)
                                  :neutral:

Paweł S., jak pisałem na e-mail 1 sztuka jest OK.

Skomentuj

Pawel S.,
                                    Mail z 20.09.2010, 16.18 :-)
                                    Jeśli nie można z blachy 1mm, to tylko jeden ośmiokąt z 1,5mm, a z trapezu rezygnuję.
                                    Kółka zostają

Skomentuj

cezarc, to w takim razie postaram sie to zmienic na srode

Skomentuj

Pawel S., wypas, może być bez graweru, specjalnie mi na nim nie zależało . Szkoda, że chyba nie zdąży się do AS złożyć tych części do wzmaka

Skomentuj

niestety panowie zamowienie sie przeciaga
                                          pracownik ktory sie tym zajmuje co chwile jezdzi w delegacje...
                                          bede wiedzial cokolwiek we wtorek

jak komus niepasuje to moze sie wycofac

Skomentuj

Czaruję...
                                          X