Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2010

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yoshi_80, Mialem byc, niestety plany sie pokrzyzowaly. Mam nadzieje, ze za rok sie uda. Co do TL to widzialem po zdjeciach ze w pokoju Luxman'a staly TL, czy to wlasnie o tych piszesz? Czy ktos moze cos napisac o ich dzwieku?

Skomentuj

Pogromca mitow, jak skoreluję swoją pamięć obrazkową z kartami katologowymi i zdjęciami to może mi się uda odpowiedzieć na to pytanie bo mam niestety ten problem, że za cholere nigdy nie pamiętam nowopoznanych nazw czy imion a czasem osób (w tym ostatnim przypadku jest to większy problem hehe ). To tak w formie wyjaśnienia, że jakbym kogoś widział na AS i go nie rozpoznał a ten ktoś poznał mnie bo już się kiedyś widzieliśmy to nie dlatego, że kogoś unikam ale dlatego że najzwyczajniej w świecie nie rozpoznałem tej osoby. Tak już mam, żeby sobie kogoś utrwalić to potrzebuję więcej niż 1 spotkania gdzieś tam.

Skomentuj

Tak, luxmanowi towarzyszyły MTM w TL. Powiem tak. "Zamruczały" baaardzo przyjemnie. Dla mnie osobiście jedne z lepszych konstrukcji.
        Yoshi_80 na pytanie jak jemu się podobały, zmienił temat i powiedział, że koniecznie musimy posłuchać xavianów (brzmienie poprzednich widocznie nie przypadło mu do gustu :wink: ). Świetna konstrukcja, biorąc pod uwagę midwoofer o tak nikczemnym rozmiarze. :lol:
        Peerless 146MR2608 + Scan-Speak D2008-8511 ( w tym wątku projekt zwrotnicy :wink: ).

Zastanawialiśmy się wraz z dolphinem, skąd tak różne opinie o zestawach i doszliśmy do wniosku, że każdy z wystawców powinien włączać muzykę, która jest w stanie zaprezentować wszystkie możliwości sprzętu (pełen zakres częstotliwości) a zarazem być dość dynamiczna. Zwiedzający odsłuchiwali różne swoje płyty (nagrane w różnej jakości) i czasem chciało się odwrócić na pięcie.

RLS niby fajna konstrukcja (tak, tak lklukasz, wiem że sporo tańsza od xavianów) jednak duet peerless ze scanem to jest mój typ, jeśli chodzi o małe monitorki. :wink:

Skomentuj

O, a jednak ktos zapamietal TL :)
          http://picasaweb.google.com/michal.d...76592051173554
          Acoustic Zen Technologies

Skomentuj

Ten wielki tubiak też miał w zestawie podobno linię transmisyjną. Generalnie konstrukcja bardzo ciekawa i ładnie brzmiąca jak na warunki pokoju który po prostu tego nie mógł pomieścić

Miły jak dla mnie akcent, odgrody na visatonach. b200 trochę modyfikowany bo z korektorem fazy

Skomentuj

Yoshi_80, Uwazaj zebys nie przeszedl na ciemna strone mocy, strone odgrod, tub, linii transmisyjnych, szerokopasmowcow i wysokiej skutecznosci :P
              A tak powaznie to Jacek jest rowniez fanem TL, jego tuby wygladaja pieknie, szkoda ze nie moglem ich posluchac ale jeszcze nic straconego ;]

Skomentuj

Yoshi_80, te odgrody byly w dwoch pokojach. Mi sie nie podobaly i szybko wyszedle. Chyba jeszcze do takich nie doroslem :wink:
                a do umywalek nawet sie nie dopchalem takie bylo zainteresowanie

przemo_lukas mi sie tez podobaly xaviany :mrgreen:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow
                  Yoshi_80, Uwazaj zebys nie przeszedl na ciemna strone mocy, strone odgrod, tub, linii transmisyjnych, szerokopasmowcow i wysokiej skutecznosci
                  Nie da rady bo ja już tam byłem i wróciłem :mrgreen: . Rok temu stały u mnie w pokoju odrody na b200 które zrobiłem dla próby :wink: . A wysoko efektywne kolumny, o ile poziom ok 91dB można takim nazwać, mam już od 5 lat :razz:

Miałem też okazję posłuchać TL'ek na visatonach AL130 wykonanych wg projektu visatonowskiego.

Do tematu LT kiedyś wrócę na swój własny sposób, skoro jest to tak szerokie pojęcie to myślę, że i na moje podejście do tego zagadnienia znajdzie się tam miejsce.

A jako największe zaskoczenie in plus tegorocznego AS to chyba jednak trzeba przyznać monitorkom RLS bo naprawdę grały wyśmienicie jak na takie maleństwa i zbudowane z tak niedrogich głośników. Obawiam się, że poziom wysterowania jaki one tam miały był już w pobliżu granicy ich możliwości :wink:

Skomentuj

Ogarnąłem się przed chwilą, więc mogę coś tam napisać... :razz: Przede wszystkim- tegoroczne AS nie zaskakiwało od strony wystawy, ale za to spotkanie z lklukaszem i przemo-lukasem jest niezastąpione. Marian się też przyczaił na boku, ale nie za wiele pogadaliśmy :razz:

To co przykuło moją uwagę na dłużej, jadąc od górnego piętra w Sobieskim. Generalnie rzeczy które raczej można sobie złożyć... :razz:
                    601 DIY Audio - monobloki nowego (piękna sprawa) i jak z Przemkiem rozmawialiśmy już, ustytuowanie i ukierunkowanie wysokotonowca w kulach Paltona.

501 Ansae/Albedo/Audio Conetc - kolumny na Seasach. W Kyriadzie grały 3drogi w tej samej wizualnie obudowie i także mi się widziały.

510 Miał być pokój Akustyka a grało audioplan. Niestety nie mam fotki, ale bardzo podobała mi się przejrzystość. Wokal damski troszkę nie do końca trafiał w gust, reszta była ok.
                    416 Audiofast - Ushery z diamentową kopułką, rewelka.

No i po raz kolejny nie zawiodły Xaviany. Tylko, że tym razem pokazały jak maluchy mogą sobie poradzić :smile:

Także TLka na dwóch 18cm wooferach pokazała, że można zatrząść pokojem.

Skomentuj

Panowie co to za głośniki??

[ Dodano: 2010-11-08, 20:13 ]
                      Dla tych którzy nie byli w kyriad`zie :)

GRAJĄCA BAŃKA PLNÓW :) hahaha

Skomentuj

Zamieszczone przez MormoN

[ Dodano: 2010-11-08, 20:13 ]
                        to to co mi się podobało (to obok też i tam sa ushery), ponoć Vifa (ale jaka nie wiem ) na dole i scan speak illuminator na górze

Skomentuj

Mnie zastanawia co tam pompowali do tych glosnikow tymi wezami za obudowa, jakies szambo czy co? :roll:

Skomentuj

Mnie zastanawia co tam pompowali do tych glosnikow tymi wezami za obudowa, jakies szambo czy co? :roll:
                            a ty na prawdę musisz wszystko skomentować w taki sposób ?? to nie jedyny pokój z takimi kablami i tego nie zmienią twoje komentarze...

Skomentuj

Przeciez zartował...

Faktycznie, rury podobne do tych co kiedys szambo pompowałem na ulice (jak jeszcze nie było strazy miejskiej i wrednych sasaidów)

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                                Przeciez zartował...

Faktycznie, rury podobne do tych co kiedys szambo pompowałem na ulice (jak jeszcze nie było strazy miejskiej i wrednych sasaidów)
                                zażartował nie zażartował, ważne że gdzie nie wejdę to tylko takie komentarze tego forumowicza widzę, nawet w stosunku do mnie...

[ Dodano: 2010-11-08, 20:36 ]
                                Oj Daniel, Daniel, co z Ciebie taki sztywniak? :) Mysle, ze solidna dawka Latajacego Cyrku Monty Phytona pologlaby Ci sie troszke wyluzowac :) Co zlego to nie ja!
                                nie nie sztywniak... hehe mniejsza z tym :P

Skomentuj

Dla tych którzy nie byli w kyriad`zie :)

GRAJĄCA BAŃKA PLNÓW :) hahaha

Ta bańka PLN-ów skopała tak utwór Katie Meluy że hej (dokładnie ten: http://www.youtube.com/watch?v=lCdRA0lQq38 ),nie dał bym za to nawet połowy.

Koleś puszczał taką muzykę która ładnie na nich brzmiała,Jazz i pochodne. Ja też słucham Jazzu ale słucham też Katie Meluy,Anny marii Jopek i podobnych,i tak jest nisko schodzący bas,są klawisze i elektronika... niestety na tych kolumnach nie da się takich rzeczy słuchać,jedynie akustyczną muzykę.

To Ja na tym zdjęciu... kolumny grały też do tyłu i najbardziej zdziwiła mnie ta wstęga która grała tak samo głośno do przodu jak i do tyłu.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                                    To Ja na tym zdjęciu... kolumny grały też do tyłu i najbardziej zdziwiła mnie ta wstęga która grała tak samo głośno do przodu jak i do tyłu.
                                    poznaje cie puszczałem twoją płytę w "naszym pokoju 601 diy"

ja w rękawiczkach

:)

Skomentuj

marian, jak ty ladnie wygladasz przy tej bance :mrgreen:
                                      panowie to co klonujemy grupowo w tym roku :razz:
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                        panowie to co klonujemy grupowo w tym roku :razz:
                                        RLSy albo Xaviany :razz:

Skomentuj

panowie to co klonujemy grupowo w tym roku
                                          [/quote]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X