Yoshi_80, Mialem byc, niestety plany sie pokrzyzowaly. Mam nadzieje, ze za rok sie uda. Co do TL to widzialem po zdjeciach ze w pokoju Luxman'a staly TL, czy to wlasnie o tych piszesz? Czy ktos moze cos napisac o ich dzwieku?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Audio Show 2010
Collapse
X
-
Pogromca mitow, jak skoreluję swoją pamięć obrazkową z kartami katologowymi i zdjęciami to może mi się uda odpowiedzieć na to pytanie bo mam niestety ten problem, że za cholere nigdy nie pamiętam nowopoznanych nazw czy imion a czasem osób (w tym ostatnim przypadku jest to większy problem hehe). To tak w formie wyjaśnienia, że jakbym kogoś widział na AS i go nie rozpoznał a ten ktoś poznał mnie bo już się kiedyś widzieliśmy to nie dlatego, że kogoś unikam ale dlatego że najzwyczajniej w świecie nie rozpoznałem tej osoby. Tak już mam, żeby sobie kogoś utrwalić to potrzebuję więcej niż 1 spotkania gdzieś tam.
Skomentuj
-
Tak, luxmanowi towarzyszyły MTM w TL. Powiem tak. "Zamruczały" baaardzo przyjemnie. Dla mnie osobiście jedne z lepszych konstrukcji.
Yoshi_80 na pytanie jak jemu się podobały, zmienił temat i powiedział, że koniecznie musimy posłuchać xavianów (brzmienie poprzednich widocznie nie przypadło mu do gustu :wink: ). Świetna konstrukcja, biorąc pod uwagę midwoofer o tak nikczemnym rozmiarze. :lol:
Peerless 146MR2608 + Scan-Speak D2008-8511 ( w tym wątku projekt zwrotnicy :wink: ).
Zastanawialiśmy się wraz z dolphinem, skąd tak różne opinie o zestawach i doszliśmy do wniosku, że każdy z wystawców powinien włączać muzykę, która jest w stanie zaprezentować wszystkie możliwości sprzętu (pełen zakres częstotliwości) a zarazem być dość dynamiczna. Zwiedzający odsłuchiwali różne swoje płyty (nagrane w różnej jakości) i czasem chciało się odwrócić na pięcie.
RLS niby fajna konstrukcja (tak, tak lklukasz, wiem że sporo tańsza od xavianów) jednak duet peerless ze scanem to jest mój typ, jeśli chodzi o małe monitorki. :wink:
Skomentuj
-
O, a jednak ktos zapamietal TL :)
http://picasaweb.google.com/michal.d...76592051173554
Acoustic Zen Technologies
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitowYoshi_80, Uwazaj zebys nie przeszedl na ciemna strone mocy, strone odgrod, tub, linii transmisyjnych, szerokopasmowcow i wysokiej skutecznosci
Miałem też okazję posłuchać TL'ek na visatonach AL130 wykonanych wg projektu visatonowskiego.
Do tematu LT kiedyś wrócę na swój własny sposób, skoro jest to tak szerokie pojęcie to myślę, że i na moje podejście do tego zagadnienia znajdzie się tam miejsce.
A jako największe zaskoczenie in plus tegorocznego AS to chyba jednak trzeba przyznać monitorkom RLS bo naprawdę grały wyśmienicie jak na takie maleństwa i zbudowane z tak niedrogich głośników. Obawiam się, że poziom wysterowania jaki one tam miały był już w pobliżu granicy ich możliwości :wink:
Skomentuj
-
Ogarnąłem się przed chwilą, więc mogę coś tam napisać... :razz: Przede wszystkim- tegoroczne AS nie zaskakiwało od strony wystawy, ale za to spotkanie z lklukaszem i przemo-lukasem jest niezastąpione. Marian się też przyczaił na boku, ale nie za wiele pogadaliśmy :razz:
To co przykuło moją uwagę na dłużej, jadąc od górnego piętra w Sobieskim. Generalnie rzeczy które raczej można sobie złożyć... :razz:
601 DIY Audio - monobloki nowego (piękna sprawa) i jak z Przemkiem rozmawialiśmy już, ustytuowanie i ukierunkowanie wysokotonowca w kulach Paltona.
501 Ansae/Albedo/Audio Conetc - kolumny na Seasach. W Kyriadzie grały 3drogi w tej samej wizualnie obudowie i także mi się widziały.
510 Miał być pokój Akustyka a grało audioplan. Niestety nie mam fotki, ale bardzo podobała mi się przejrzystość. Wokal damski troszkę nie do końca trafiał w gust, reszta była ok.
416 Audiofast - Ushery z diamentową kopułką, rewelka.
No i po raz kolejny nie zawiodły Xaviany. Tylko, że tym razem pokazały jak maluchy mogą sobie poradzić :smile:
Także TLka na dwóch 18cm wooferach pokazała, że można zatrząść pokojem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitowZamieszczone przez MormoNPanowie co to za głośniki??
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserPrzeciez zartował...
Faktycznie, rury podobne do tych co kiedys szambo pompowałem na ulice (jak jeszcze nie było strazy miejskiej i wrednych sasaidów)
[ Dodano: 2010-11-08, 20:36 ]
Zamieszczone przez Pogromca mitowOj Daniel, Daniel, co z Ciebie taki sztywniak? :) Mysle, ze solidna dawka Latajacego Cyrku Monty Phytona pologlaby Ci sie troszke wyluzowac :) Co zlego to nie ja!
Skomentuj
-
Ta bańka PLN-ów skopała tak utwór Katie Meluy że hej (dokładnie ten: http://www.youtube.com/watch?v=lCdRA0lQq38 ),nie dał bym za to nawet połowy.
Koleś puszczał taką muzykę która ładnie na nich brzmiała,Jazz i pochodne. Ja też słucham Jazzu ale słucham też Katie Meluy,Anny marii Jopek i podobnych,i tak jest nisko schodzący bas,są klawisze i elektronika... niestety na tych kolumnach nie da się takich rzeczy słuchać,jedynie akustyczną muzykę.
To Ja na tym zdjęciu... kolumny grały też do tyłu i najbardziej zdziwiła mnie ta wstęga która grała tak samo głośno do przodu jak i do tyłu.
Skomentuj
Skomentuj