Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audio Show 2010

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123, jeszcze ciekawe byly te na szerokopasmowce 3" tang banda. Nie pamietam nazwy. Linkowalem gdzies wyzej.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
      416 Audiofast - Ushery z diamentową kopułką, rewelka.
      Też zwróciły moją uwagę jako nieliczne kolumny świetnie zrównoważone tonalnie z dobrze kontrolowanym basem jak na warunki hotelowe i kapitalną miękką i nieprawdopodobnie szczegółową górą. Jak bym nie miał na stanie SS revelatora 18W8541G i 3400/6600 to pewnie bym zrobił kopię tych Usherów Dancer Mini One. Rozmawiałem długo z wystawcą (nie było już ludzi po 20-tej w sobotę) i mówił, że najnowsza berylowo-diamentowa kopułka jest od niedawna montowana w tym modelu i gra bez porównania lepiej od poprzedniej, nawet bez wygrzania. http://www.audiofast.pl/main.asp?idm...u=990&wersja=0
      Prawie wszędzie moja płytka z 9 symfonią Szostakowicza dawała niemiłosiernie po uszach jak wchodziły trąbki i inna blacha, a przy na Uherach zabrzmiało w sposób zbliżony do tego jak słychać na koncercie. I podkreślam, że płyta nie jest źle nagrana, jak to wielu wystawców sugerowało, między innymi z pokoju 601 Diy. Na kulkach tego rodzaju muzyka zupełnie nie brzmi.
      Można by dużo pisać o negatywnych wrażeniach, ale po co. Tym większą ma się satysfakcję jak po powrocie do domu muzyka zaczyna brzmieć zupełnie dobrze.
      Może jeszcze coś później skrobnę.

Skomentuj

nowy1, ale to chyba wszyscy musielibysmy sie zlozyc i nie wiem czy by starczylo :grin:
        a poza tym nie warto
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie wiem czy zwróciliście uwagę że w systemie za 1 mln zł, pilot miał wbudowany mikrofon i sprzęt ustawiał się do miejsca odsłuchowego.

Skomentuj

Karol82, to trzeba Irkowi powiedziec, zeby zrobil upgrade do Uniego
            oni maja a my nie bedziemy... hehe
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Myślę że Irek by sobie z tym poradził :) Tylko że pilot był pokryty 24 karatowym złotem :) Ale byśmy się zrzucili :)

Skomentuj

Nie wiem skąd się wziął te milion za The Steinway & Sons Music System Model D. "Owszem, wygląda jak milion złotych, ale kosztuje zaledwie 200 tys. $ " http://audiolifestyle.blogspot.com/2...e-systemy.html

Skomentuj

http://allegro.pl/rls-callisto-iii-s...297944509.html :razz:

Skomentuj

Przyznam, że drogo nie chcą (jak na gotowe konstrukcje) :mrgreen: . XT25TG 140zł i WAVECOR WF120 220zł do tego 1 rząd nawet na millsach i alphacorach, + trochę MDFu i "zebrano" i mamy koszt niewiele przekraczający 1kzł.

Skomentuj

Tylko trzeba brac poprawke, ze firma robiac takie konstrukcje wykonuje je duzo taniej niz my w detalu :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                        Tylko trzeba brac poprawke, ze firma robiac takie konstrukcje wykonuje je duzo taniej niz my w detalu :wink:
                        Niekoniecznie, musi oplacic pracownikow, podatki (wszelakie), zuzycie energi, dzial ksiegowosci, marketingu, utrzymania ruchu, zarzad!, itp itd i stad cena. Koszty sa astronomiczne, kilka par kolumn musi utrzymac kilkanascie osób.

Skomentuj

pegelmesser, no szczegolnie, ze rls to jedna osoba. Napewno ponosi czesc z tych kosztow ale one nie sa tak duze jak myslisz.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

W sumie i tak najistotniejsza cena dla nas, to koszt półproduktów. :wink:

Skomentuj

przemo-lukas, dokladnie tak
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                                Miło mi, ze o mnie pamiętasz ale to nie byłem ja, coś ci się pomyliło :mrgreen: . Tak więc nie ja ci popsułem zwiedzanie AS ale twoja własna fobia :lol:
                                Spoko, spoko, poznalem, mowiles wtedy: ''..to zalezy od wielkosci obudowy..'' :)

A co do tub to byly fajne przezroczyste. Super pomysl, dzieki temu nie wygladaly na tak wielkie ja standardowe tuby. A w pokoju autotech-a czyli tych od produkcji tub smierdzialo strasznie zywica epoksydowa, chcialem spytac czy to wywietrzeje czy te tuby beda tak caly czas smierdziec.

Mam 227 zdjec z AS w oszczednej rozdzielczosci 1600x1200 co zajmuje ok 90MB, jak ktos ma kawalek serwera to moge podrzucic.

Skomentuj

ja mam serwer bez limitu jak chcesz dam Ci dane to wgrasz.

Skomentuj

Wlasnie przejzalem zdjecia z poprzednich AS, mam na kompie od 2005 i prawda jest smutna. To ostatnie AS to totalna porazka. W 2008 zrobilem az 300 zdejc wiec wtedy musialo sie dziac :)
                                    Poprzednie lata mam na zdjeciach papierowych, musze poskanowac to bede mogl udostepnic prawie wszystkie AS, tylko na jednym mnie nie bylo.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                      To ostatnie AS to totalna porazka.
                                      Dzięki temu stwierdzeniu wielu osób odetchnęło z ulga W tym ja

Skomentuj

Ale porazka kogo? Wystawcow czy odwiedzajacych ze nie potrzebnie poszli? :wink:

Skomentuj

najpierw poszlismy do kyriadu, kupilem bilet na dwa dni, wyszlismy stamtad po niecalej godzinie - porazka, jedynie co przykulo moja uwage to wlasnie ten "Model D", wykonanie powalilo mnie na kolana :) sobieskiego obskoczylismy w jakies 3-4 godziny, no i zonk - po co bilet na dwa dni? ;-) jako ze pogoda nie zachecala do zwiedzania spakowalismy sie do samochodu i pojechalismy, Ci co nie byli moim zdaniem moga byc z siebie dumni ze zaoszczedzili sobie troche kasy i stania w korkach

Skomentuj

Czaruję...
                                          X