Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GRY na długie zimowe wieczory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    Jest teraz dostępna odświeżona jedynka "Black Mesa" ma tylko jedną wadę
    Trzeba pobrać jakieś 8GB :P
    Czyzby silnik z HL2:Epizode3 chcieli przetestowac odswiezajac stare HL ?
    Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    chcialem, nawet mam gdzies na plycie. niestety seriala nie moglem znalezc i nie uruchomilem gry :/
    to "skrakuj" :P

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
      Czyzby silnik z HL2:Epizode3 chcieli przetestowac odswiezajac stare HL ?
      Black Mesa jest na silniku Orange Box'a i jest zrobiona przez ludzi jako mod - zoptymalizowana niestety nie bardzo jest bo efekty cząsteczkowe w czasie eksperymentu potrafią u mnie zrobić miazgę z SLI GTX 680 w rozdzielczości 2560 x 1600.

Skomentuj

Skończyłem BM jakiś czas temu ale odpalam ją czasami i włączam randomowo jakiś akt żeby jeszcze popykac. Znakomity był Half Life ale po 14 latach zestarzał się bardzo. Ten mod jest znakomitym pretekstem dla fanów by zagrac ponownie w Half Life'a pierwszego a nowicjuszy zapoznać z serią w odświezonej oprawie AV. BTW polecam soundtrack, który został w całości zmieniony. Jest bardzo klimatyczny i świetnie komponuje się z treścią przekazywaną przez grę.

A co do optymalizacji, o braku której mówi 3lite to prawda ale tylko jeśli chodzi o ostatnią scenę, tuż przed skokiem. Twórcy moda zagalopowali się niestety w ilości efektów shaderowych jakie kazali silnikowi renderować jednoczesnie i wyszło fatalnie. Gtx680 i hd7970 nie potrafią utrzymać płynnośic w ultra detalach na 1920-1080 z maksymalnym AA i AF.

Oby szybko wydali ostatnie akty dziejące się na Xen bo chciałbym już to nagrac na płytkę, wydrukować okładkę i sobie postawić na półce obok Orange Boxa, Portala 2 i oryginalnego HL.
        Last edited by gooralesko; 06.10.2012, 22:24.

Skomentuj

A co powiecie o Minecraft..... ja lubię ze względu na poszukiwania surowców no i nieograniczone możliwości nie tyle mapy co budowania.... przerabiania surowców w metal czy jakieś inne rzeczy

Skomentuj

mnie zainteresowała ostro: http://www.youtube.com/watch?v=GGsQtWvb3sk
            żadne tam Guitar Hero z plastikową ala gitarą a podpinamy prawdziwe wiosło:) http://www.youtube.com/watch?v=1u_6C...feature=relmfu

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              Half Life 1 to legenda, najlepsza gra wszechczasów do tej pory...

HL2 można kupić na steam za grosze, HL1 drożej wychodzi :P
              20-30zl za uzywana gre? bez jaj :/

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
              to "skrakuj" :P
              latwo powiedziec...

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
              A co powiecie o Minecraft.....
              moj siostrzeniec w to grywa z kolegami wiec ja tego nie rusze :p

Skomentuj

20-30zl za uzywana gre? bez jaj :/
                Jaka używana? Steam to cyfrowa dystrybucja gier.

Skomentuj

wyszukalem na allegro

co to ten steam?

---------- Post dodany o 15:20 ---------- Poprzedni post o 15:17 ----------

http://pl.wikipedia.org/wiki/Steam

---------- Post dodany o 15:26 ---------- Poprzedni post o 15:20 ----------

half life w steam kosztuje 8E = ~35zl
                  cena OK, tylko ze bym wolal to miec na plycie a nie pobierac

Skomentuj

A ja dzisiaj grałem w gran turismo na PS3, w dodatku z kierownicą logitech driving force. Pierwszy raz się w coś takiego bawiłem i muszę powiedzieć, że wrażenia zajefajne :) Bardzo realistyczna gra + efekty mechaniczne przekazywane przez kierownice, szok. Ręce bolą :) Polecam.

Skomentuj

cudny90 a masz porównanie do pada, czy lepsze czasy wykręci się na kierownicy?? z tego co czytałem to F1 2012 to full symulacja, ciekawe jak w to by sie na kierownicy zagrało:)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                        A ja dzisiaj grałem w gran turismo na PS3
                        a ja mecze brata zeby mi przywiozl PS2 + GT3
                        narazie bezskutecznie :(

Skomentuj

PS2 + GT3
                          uuu ile to nocek nie przespanych:)

Skomentuj

dlatego wlasnie go mecze zeby mi przywiozl. wczesniej czasu nie mialem. teraz mam nadmiar a nie moge nic robic :(
                            a wiem ze to mnie na bank wciagnie

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                              cudny90 a masz porównanie do pada, czy lepsze czasy wykręci się na kierownicy?? z tego co czytałem to F1 2012 to full symulacja, ciekawe jak w to by sie na kierownicy zagrało:)
                              Grałem wyłaczyłem po 20min...
                              Ta "Gra" nie ma nic wspólnego z symulacja to zwykłe arcade praktycznie to samo co było w wersji 2011 róznica jest bardzo subtelna jesli chodzi o grafike zmienione menu i całkowicie inaczej prowadzony tryb kariery.

Skomentuj

a widzisz to gość w recenzji się pomylił, ja ściągłem demo ale nawet nie instalowałem...gram w Fife i troche w Havy Rain ale przymierzam sie do Rochsmith

Skomentuj

z tego co kojaze to najlepszym symulatorem na PC byl R-factor?
                                  nie gralem, ale widzialem wiele opinii

brat przywiozl PS2 - biore sie za GT3

Skomentuj

Szwagier, taki z młodszego pokolenia, przeżywa ostatnio fascynację xboxem - pogrywam z nim czasami w Mortal Kombat... część 10 czy coś w tym stylu. Nie jestem fanem (teraz - bo drzewiej pogrywałem sporo) gier komputerowych, ale powiem Wam, że całkiem fajna sprawa... tak nakopać szwagrowi w szmaty

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                      pogrywam z nim czasami w Mortal Kombat... część 10 czy coś w tym stylu
                                      :o
                                      moja przygoda skonczyla sie na 3 czesci
                                      a w 2 na amidze sie grywalo z kolegami

Skomentuj

Nie no, może nieco przekoloryzowałem z numeracją Chodzi o to, że seria ciągnie się i ciągnie.

Grałem swego czasu chyba w część 4 (? - jakoś w okolicach końcówki lat 90) na PC - i szczerze mówiąc nie była to gra specjalnie urzekająca - a miałem wtedy porównanie z Tekkenem (3?) na PS2, który robił wtedy na mnie niesamowite wrażenie (choć może było to po części spowodowane moją fascynacją grami japońskimi, która to fascynacja wynikała z mojej przygody z Final Fantasy 7). Mortal Kombat na Xboxie to już całkiem inna gra niż ta, w którą grywałem dawno temu na PC. Bardzo dynamiczna, z całkiem dobrą animacją postaci, fajnie zrealizowana praca kamery - choć nie jest to tak zaawansowany trzeci wymiar jak np w Tekkenie. Z drugiej strony choć Tekken nadrabia swoją trójwymiarowością i możliwościami (jakieś kosmiczne kombosy, multum chwytów i przeróżnych "łamań na kolanie"), to mocno ustępuje MK klimatem - Tekken jest bajkowy, MK brutalny (choć np wyrwanie przeciwnikowi nogi i okładanie go tą nogą wygląda z jednej strony faktycznie brutalnie, z drugiej jednak dosyć infantylnie).

Grać na dłuższą metę już nie potrafię, mam to już poza sobą i raczej do tego nie będę wracał - ale kilka minut mordobicia od czasu do czasu, nie za często - bezcenne :)

Skomentuj

Polecam Max Payne 3. Wlasnie to przerabiam na PS3 ale gralem takze na PC i gra wymiata.

Wysłane siłą umysłu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X