Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Nie na temat...

A od kiedy 40Hz to nie jest niski bas skoro bas słyszymy dopiero około 24-26Hz?
    Do 40Hz to już nie daleko.
    Po za tym, panele do subwooferów mają zazwyczaj minimalne odcięcie 50Hz, a nawet posiadają subsoniki na około 30Hz.
    Więc te 40Hz to jednak niski bas, chyba ze się pomyliłeś o jedno zero.
    Zalezy kto co słyszy,ja głuchy nie jestem i słysze doskonale 20hz przy porcie zestrojonym na ta czestotliwość,chociaż bardziej czuje niz słysze,mój panel ma minimalne odciecie przy 16hz i wtedy dopiero zaczyna sie spadek,A 40hz to juz srednio wysoki bas,ponizej 30 to niski

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      Zalezy kto co słyszy,ja głuchy nie jestem i słysze doskonale 20hz przy porcie zestrojonym na ta czestotliwość,chociaż bardziej czuje niz słysze
      No to słyszysz czy czujesz? zdecyduj się, bo ja pisałem o słyszeniu.
      Ja też głuchy nie jestem.

mój panel ma minimalne odciecie przy 16hz i wtedy dopiero zaczyna sie spadek
      40hz to juz srednio wysoki bas,ponizej 30 to niski
      Tego już nie skomentuje, bo to to samo jak bym napisał, że 15-20kHz to nie są wysokie tony, wysokie tony to są 30, 40, 50kHz, i też to by była prawda... tylko co z tego skoro tego nie słychać?

Skomentuj

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-...ki-z-glosnikow co za gosc!

Skomentuj

Oj Marian Marian,Dla niektórych 200hz to bas dla mnie naprzykład bardzo niska srednica.
          Ja lubie niski bas i okreslenie "Low bas" dla mnie przynajmniej tyczy sie okolic 14-28hz.
          A co do słyszenia to napisalem wyrażnie że słysze i czuje,a jesli właczałes sobie chociażby sinius 20hz to wiesz ze sie go bardziej czuje na organach wewnetrznych niż sie słyszy.

Skomentuj

Nie na temat...
            A co do słyszenia to napisalem wyrażnie że słysze i czuje,a jesli właczałes sobie chociażby sinius 20hz to wiesz ze sie go bardziej czuje na organach wewnetrznych niż sie słyszy.

Oj Marian Marian,Dla niektórych 200hz to bas
            A dla Ciebie mało słyszalne 14-28hz które w większości utworów nie istnieje, chyba że w bas testach.
            No pięknie.

Skomentuj

Nie na temat...

A dla Ciebie mało słyszalne 14-28hz które w większości utworów nie istnieje, chyba że w bas testach.
              No pięknie.
              To posłucha ulfa solenberga,hansa zimera,braina tyler czy chociażby zwolnionego amerykanskiego rapu
              Ja wiem ze dla was na tym forum pojecie basu konczy sie na 30hz bo niżej sie nie da usłyszeć i chu%$$! dlatego tez Marianie nie bede sie z toba sprzeczał o rzeczy które dla ciebie po prostu nie istnieja.

Skomentuj

Nie na temat...
                To posłucha ulfa solenberga,hansa zimera,braina tyler czy chociażby zwolnionego amerykanskiego rapu
                To może sobie utnij suba przy 28Hz (o ile zdołasz) i posłuchaj jak wtedy sub zagra (bez kolumn frontowych oczywiście).

nie bede sie z toba sprzeczał o rzeczy które dla ciebie po prostu nie istnieja.
                Istnieją, tyle że ja myślę logicznie.

Ja wiem ze dla was na tym forum pojecie basu konczy sie na 30hz bo niżej sie nie da usłyszeć i chu%$$!
                To może zmień forum?

Proszę abyś wszystkie swoje posty edytował jako offtop, tak jak ja to robię.

Skomentuj

Nie na temat...

To może sobie utnij suba przy 28Hz (o ile zdołasz) i posłuchaj jak wtedy sub zagra (bez kolumn frontowych oczywiście).

Istnieją, tyle że ja myślę logicznie.

To może zmień forum?

Proszę abyś wszystkie swoje posty edytował jako offtop, tak jak ja to robię.
                  Nie na temat...
                  Ucietego suba mam tam gdzie konczy sie pasmo kolumn nie musisz sie bać o moje fazy wszystko jest równo zgrane,ja nie mysle logicznie jestem heretykiem na tym forum przepraszam bardzo...

Skomentuj

Ucietego suba mam tam gdzie konczy sie pasmo kolumn
                    Nie wiem gdzie się kończy pasmo Twoich kolumn, ale napisałem:

To może sobie utnij suba przy 28Hz (o ile zdołasz) i posłuchaj jak wtedy sub zagra
                    Napisałeś że mówisz o częstotliwości 14-28Hz, więc utnij na 28Hz i posłuchaj jaki to super bas wtedy słychać.
                    Jeśli nie, przestań pisać głupoty że słyszysz 20Hz i że wtedy to jest dopiero super niski bas.

Skomentuj

Zalezy kto co słyszy,ja głuchy nie jestem i słysze doskonale 20hz przy porcie zestrojonym na ta czestotliwość,chociaż bardziej czuje niz słysze,mój panel ma minimalne odciecie przy 16hz i wtedy dopiero zaczyna sie spadek
                      Łeee tak to ja słysze w takim razie 16Hz :razz: Tylko musze siedzieć wtedy koniecznie na fotelu bo na nim mam zejście w okolicach tych Hz....

Skomentuj

Ja również słyszę... furkotanie membrany a nie bas :rolleyes:

Skomentuj

Oj Marian Marian,Dla niektórych 200hz to bas dla mnie naprzykład bardzo niska srednica.
                          200hz to jednak jeszcze bas, nie srednie tony.

Ja lubie niski bas i okreslenie "Low bas" dla mnie przynajmniej tyczy sie okolic 14-28hz.
                          Powinno sie uzywac nazwy subbas, lub subkontra po naszemu. Low bas to naprawde niewiele mowi.

Tak czy siak w muzyce granej przez instrumenty akustyczne ciezko znalesc cos ponizej 28hz. Poza organami sa pewne wyjatki ale to margines. Reszta to tylko dla milosnikow sinusow z syntezatora. Jak ktos lubi, to czemu nie :)
                          Swoja droga sam jestem na etapie budowy subwoofera, ktory bedzie pozwalal na odtworzenie czestotliwosci 19hz i moze nawet nizej. Sie okaze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            sam jestem na etapie budowy subwoofera, ktory bedzie pozwalal na odtworzenie czestotliwosci 19hz i moze nawet nizej.
                            Do kina lub "zabawy" owszem, ale do muzyki? po co, skoro jak sam piszesz, ciężko znaleźć tam coś poniżej 28Hz?

Skomentuj

Do kina lub "zabawy" owszem, ale do muzyki? po co, skoro jak sam piszesz, ciężko znaleźć tam coś poniżej 28Hz?
                              Bo to wlasnie bedzie do kina i wyyyyyybuchow!

Skomentuj

Do takich żeczy PM to wiatrak :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                  Do takich żeczy PM to wiatrak
                                  Eeee nie, to nie to samo. Moj jeszcze do muzyki tez sie bedzie nadawal :]

Skomentuj

A chyba że tak.

Otwórzcie wątek o STX ...

Skomentuj

ir0nhide cos kombinujesz z tymi kolumnami?? czarnymi

Skomentuj

Coś tak jakby
                                        Już kiedyś sobie wymyśliłem bardzo podobne, a ostatnio patrzę a ty wrzuciłeś fotki tamtych kolumn.... :/
                                        Tak czy siak trochę zmienię koncepcje i itak zrobię.
                                        Środki się już pomału toczą

Skomentuj

no ciekawa konstrukcja i w sumie do zrealizowania i zeby ja puscic jeszcze za połowe tamtej ceny heheh

Skomentuj

Czaruję...
                                          X