Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A na coaxialu to nie sa pełne 3 drogi?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A czy ja tak napisałem? Bardziej chodziło mi o to czy nie chce pójść w klasyczną podłogową konstrukcję 3-drożną :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Jak słyszę głupie pytania w stylu "rozumiem że pojedziemy do przodu?" jak w tym przypadku, (no kuźwa nie, do góry ) to mnie skręca,
        Wiesz marian, kierunki ruchu różnych "wehikułów" nie dla wszystkich są takie oczywiste

Skomentuj

Klasyczne trzy drogi są spoko ale u mnie jest wzmacniana dolna część pasma, opanowałem to odpowiednim tlumieniem wnętrza. Teraz jestem na etapie kończenia monitorów które zaprojektował LuSzTi dla moich głośników, mam nadzieję je trochę lepiej wykonać. Przedewszystkim podfrezowania dzięki cyrklowi od Pawła. Monirory są wyżej strojone i chcę zobaczyć co to da. W między czasie uzupełniłem sprzęt towarzyszący o wzmacniacz PM8003 i kompakt CD6004.
          Jeśli chodzi o budżet to myślę że mógł bym wydać nawet do 3000-3500zł .
          Monitory które pokazałem to tylko koncepcja, pdoba mi się wygląd zwykłego monitora a jednak trzy drożnego.

---------- Post dodany o 13:08 ---------- Poprzedni post o 12:34 ----------

odnosnie roznicy jaka jest pomiędzy monitorami a 3-Drogi wkleję cytat.
          " przy dobrych nagraniach (zgadzam się w zupełności z LuSzTi) monitory przenoszą mnie w inny wymiar".

---------- Post dodany o 17:32 ---------- Poprzedni post o 13:08 ----------

Panowie co powiecie o takich przetwornikach.
          http://www.moreleurope.com/index.php...series&lang=en
          Podobne w formie robi też Jantzen Audio.
          Jak takie głośniki wypadają w porównaniu do dobrych osiemnastek. Jak dobrze widzę to powierzchni roboczą membrany mają one zbliżoną do moich Wavecor.
          Czy ktoś z was składał coś na takich morelach lub J.A

Skomentuj

Panowie, w marcu będzie koncert Pantery :drool:

Jak by ktoś nie wiedział co to za zespół:

Zagra też Megadeth, Anthrax, Sepultura, Soulfly i inni.
            Koncerty będą w Gdańsku i Łodzi.

Ciekawe za ile bilety, jeszcze nie ma info :rolleyes:

Skomentuj

Się słuchało.

Skomentuj

Czego używacie do słuchania muzy na kompie? Może warto wydzielić oddzielny temat do dyskusji.
                U mnie najczęściej foobar.

Skomentuj

również foobar

Skomentuj

Witam,

a na czym polega jego wyższość nad innymi player-ami ? No bo chyba nie zniweluje niedostatków karty dźwiękowej a to raczej ona w najwiekszym stopniu decyduje o jakości dźwięku. Czy może jestem w błędzie i to właśnie proces obróbki dżwięku ma decydujące znaczenie. Pytam ponieważ nigdy nie miałem Foobar-a.

Pozdrawiam,
                    Jacek Zieliński

Skomentuj

A jakoś konkretnie skonfigurowany foobar?

Skomentuj

W foobarze przedewszystkim szybko i łatwo wgrasz potrzebne pluginy (DSP, ASIO, Resemplery, EQ, itd.) możesz go dostosować do siebie...
                        Nie zapycha tak pamięci. Moim zdaniem ze względu na swą prostote używa się go dość komfortowo. (a "fikuśną" skórkę też możesz mu wgrać)

Jak ustawie sobie odpowiednio ASIO i włącze to w foobarze to słychać to :)
                        Last edited by ir0nhide; 26.11.2013, 23:07.

Skomentuj

Jak zaczynalem korzystac z foobara, to glownie dlatego, ze odtwarzal pliki, ktore winamp nie lykal. Potem uzywalem z uwagi na asio. Jesli chodzi i jakosc dzwieku to sie specjalnie w to nie wsluchiwalem. Moze jakas tak roznica jest, niektorzy twierdza, ze duza.

Skomentuj

Prostota chyba też robi swoje. Łatwo i szybko śmiga się po plikach.

Skomentuj

Nigdy nie lubiłem winampa wiec szukałem czegoś innego, foobar wydał mi się dawno temu niezbyt user friendly wiec ściągnąłem AIMPa. Przyzwyczaiłem się do niego już mocno. Kolega polecał mi Spotify, oprócz zwykłego odtwarzacza ma możliwość wyszukiwania muzyki przez neta, kanały tematyczne i mnóstwo innych pierdółek które czasami mogą się przydać. Wiadomo, że FLACi to nie są ale jakość podobno nie jest tragiczna. Muszę to sprawdzić, bo to co napisałem to słowa znajomego.

Skomentuj

A dla mnie foobar jest najwygodniejszy, ustawiłem tylko widok struktury folderów, a muzykę mam posegregowaną na dysku \wykonawca\[rok] album\ więc ładnie sortuje mi po artystach i chronologicznie po płytach. Mam osobne zakładki z najczęściej słuchanymi zespołami, jak chcę coś innego to tylko przęciągam i tworzy się nowa zakładka z zespołem/wykonawcą. Wbrew pozorom bardzo wygodne, oczywiście to tylko moja opinia.

Skomentuj

Aimp :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Foobara męczyłem od 2004r do 2012r. Od ponad roku obecnie pogrywa AIMP

Skomentuj

Aimp jest fajny ze względu na możliwość sterowania z androida :)

Skomentuj

Też używam aimpa od dawna. Najbardziej podoba mi sie, że można kopiować utwory przerzucając je bezpośrednio zaznaczając je z playlisty do folderów ( dobre przy katalogowaniu muzyki). Plusem jest też, że łatwo można zmienić urządzenie wyjściowe/ mam domyślnie ustawionena kartę wewnętrzną, a jak włączam zewnętrzną usb do odsłuchu na sluchawkach to program robi to automatycznie wybierając ASIO ( gdy nie jest odtwarzany żaden utwór/ inaczej zawiecha).
                                        Największy minus to to, że z każdym kolejnym updatem dodają kolejne bajery i w końcu będzie z tego drugi winamp. Już teraz zauważyłem, że w najnowszymjest problem z długim odczytem utworów z dysku sieciowego i szwankujące EQ ktorego nie można już używać.

Skomentuj

Mnie wściekło jak usunęli zamianę kanałów prawego z lewym od wersji 3.5 - a to jest bardzo potrzebna mi opcja.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X