Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-18-140-8-AWX przepraszam 8 OHM
    a i tak na marginesie to czy ktokolwiek obliczy to za mnie bo już pół dnia siedzę i nie wysiedzę ...(
    Dla takich mistrzów jak wy to pikuś wymiary podałem głośnik znacie wiecie co z czym się je co gdzie podstawić i podać mi tylko jaki wylot zastosować mam
    w mojej obudowie czy jeden czy 2 bo kolumny na ukończeniu czekają tylko na br i fornir jak ktoś się zlituje i mi pomoże będę ogromnie wdzięczny pozdrawiam
    i zapraszam do dyskusji ...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
      Pogromco takie pierduty że ciężko jest tylko przez pierwsze 2 tyg. są ewidentnymi pierdutami!
      Wiesz, ja nie wiem jak to jest, bo nigdy nie palilem. W zyciu calego peta nie wyjaralem, a probowalem jak kazdy. Po prostu mnie to nie krecilo w zaden sposob, a smrod papierosow zawsze mnie odpychal.
      Napisalem to na podstawie tego, co mowili mi ludzie rzucajacy palenie. Na ogol powtarza sie schemat cierpienia od 2-4 tygodni do 2 miesiecy, a potem glod ustaje. Podpieram sie slowami osob, ktore palily nieprzerwanie 20, 30 lat i wiecej, a nie jakis mlodych ludzi. Czasami mam wrazenie, ze trudniej rzucic jaranie mlodym niz starym palaczom. Nie wiem z czego to wynika.
      Zdecydowana wiekszosc osob z jakimi rozmawialem, nie ma glodu do fajek, czuja sie lepiej i nie chca wracac do palenia.

Osobiscie wkurza mnie brak kultury w naszym kraju. Ludzie maja w dupie czy ktos pali czy nie pali, stojac w miejscu publicznym nie zapytaja sie, czy moga zapalic, tylko jeszcze jaraja prosto w twarz. Nie bede juz wspominal o smrodzie z ust przecietnego palacza, tak tak wiem, sa gumy do zucia, ale chyba tylko palaczom wydaje sie, ze one cos daja, moze na 10 minut?

Generalnie glupota, marnotractwo pieniedzy i niszczenie zdrowia. Nie moja bajka :)

Skomentuj

Coraz to fajniejsze konstrukcje ludzie robią. Pasmo od 27hz.. czy to możliwe? nie ma zakresu ale rozumiem że +/- 3 db.

http://kupglosnik.pl/pl/audiocrystal-a2.html

Skomentuj

Głośniki wyglądają wybitnie STX'owo:)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Co tam pasmo! Zobaczcie na membrane tweetera, toz to jak byk przedpotopowa kopulka tonsila, chyba najgrosze co mi w zyciu przyszlo slyszec :P

Skomentuj

Jeszcze jedno takie pytanie i zamkne temat.

Czytałes linki ktore ci koledzy pokazali?
              Bo wg mnie nawet do nich nie zajrzales.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                Jeszcze jedno takie pytanie i zamkne temat.

Czytałes linki ktore ci koledzy pokazali?
                Bo wg mnie nawet do nich nie zajrzales.
                Ja już nie wspomnę o tym jaki bałagan robią tego typu pytania - nie wnosząc żadnej konkretnej treści do głównego tematu.

Skomentuj

W projekcie z FG.X-em wrzuciłem przykład łatwego wykonania zwrotki:
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Niebieski jantzen i ceramiczny reystor? :)

Skomentuj

Niebieski Jantzen dlatego, że był w cenie zwykłego czarnego, a że wartość 3,6uF nie występuje w zwykłych kondach to jest Jantzen.
                      Generalnie jest tak tanio jak mogło być.

Skomentuj

Ja bym manta nie wsadzil po niebieskim :)
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Trzeba bylo zaproponowac swoja wersje. Chcialbym zobaczyc co tam dajesz po niebieskim do glosnika za 60zl.
                          Ciekawe, ze zrobic nie ma komu, a jak ktos zrobi to sie czepiacie o kolor kondensatora.

Skomentuj

Bo kolor jest najważniejszy :P

Ja dałbym manta albo bennica jako pierwszy tez
                            Nie było by tak kolorowo
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Patrzcie i uczcie sie

Kto zgadnie cenę stawia piwo na as
                              Załączone pliki
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

670zł?

Skomentuj

Marian sponsorem nie będziesz

Ten duży czarny to mundorf duzej pojemności :)
                                  Krócej chętny?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bleh rdzeniowa i to jaka wielka :P

Skomentuj

Właściwa nazwa transformatorowa :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja dałbym manta albo bennica jako pierwszy tez
                                        Jak znajdziesz wartość 3.6uF i to tak żeby nie trzeba było dopłacać za kolejną przesyłkę (czyli z STXa lub Polinka coś tańszego) to ja z chęcią zmienię spis elementów do tej zwrotnicy.

Właściwa nazwa transformatorowa
                                        A to transformatorowa nie jest rdzeniowa?

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          Niebieski Jantzen dlatego, że był w cenie zwykłego czarnego, a że wartość 3,6uF nie występuje w zwykłych kondach to jest Jantzen.
                                          Generalnie jest tak tanio jak mogło być.
                                          Aha, to wszystko jasne :) Ja mam bodajże trochę kondów miflexa o tej wartości jak trzeba.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X