Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    able tez roznia sie dzwiekiem
    bo boi sie
    Nie boi się tylko to bzdura :biggrin:

To w koncu gonimy kroliczka czy lansujemy sie na forum?
    Jakiego króliczka bo ja nie gonie żadnego :biggrin:
    Może robią dla przyjemności ? bo to lubią ?
    Dodac mozna jeszcze wysmiewanie
    A co mam im przyklasnąć i bić brawa za pisanie głupot ?

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Bez sensu kompletnie, to tak jak by firma oponiarska produkowała nowe modele opon i nie napisała czym się różnią od siebie:
    Ale to nie żadna firma.
    Na triodzie znajdziesz informacje jak zbudować wzmacniacz .
    Mając tą wiedzę możesz kształtować brzmienie jak chcesz.

Widzisz różnice ?

Skomentuj

Człowiek nie powinien zmieniać zdania, najpierw mówić że głośnik X jest dobry a później że jest lipny, tylko z tego powodu że słyszał już lepsze (Y).
      A dlaczego nie? Kiedyś jeżdżono maluchami i uważano jest za świetne auta, później zaczęto jeździć dużymi fiatami i maluchy już nie były takie fajne, później zaczęto jeździć jeszcze lepszymi, zachodnimi autami i maluchy i duże fiaty okazywały się kiepskie i zmieniała się optyka ich postrzegania. Tak samo jest z głośnikami.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        A co mam im przyklasnąć i bić brawa za pisanie głupot ?
        No wlasnie, z gory zalozyles, ze masz monopol na wiedze, a inni nie slysza, "bo przeciez nie maja prawa slyszec". To Twoje podejscie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          Na triodzie znajdziesz informacje jak zbudować wzmacniacz .
          Mając tą wiedzę możesz kształtować brzmienie jak chcesz.
          Ale jakie brzmienie skoro nikt o brzmieniu nie chce mówić?
          Nie znam się na elektronice, ale czy chodzi Tobie o wymianę niektórych części? i po wymianie tych części zmienia się brzmienie? i jest ta zmiana opisana po wymianie czego zmieni się co?
          To dlaczego tak nie można opisać kolumn przy zmianie głośników?

---------- Post dodany o 16:16 ---------- Poprzedni post o 16:13 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Kiedyś jeżdżono maluchami i uważano jest za świetne auta, później zaczęto jeździć dużymi fiatami i maluchy już nie były takie fajne, później zaczęto jeździć jeszcze lepszymi, zachodnimi autami i maluchy i duże fiaty okazywały się kiepskie
          No widzisz, czyli można napisać że duży fiat był lepszy od malucha, a nie że maluch i duży fiat to szajs w porównaniu do zachodnich aut.

Skomentuj

No widzisz, czyli można napisać że duży fiat był lepszy od malucha, a nie że maluch i duży fiat to szajs w porównaniu do zachodnich aut.
            A co to za różnica, przecież zmienia się tylko kierunek porównania. Oba porównania są prawdziwe.
            Można powiedzieć, że 3 jest mniejsze od 6, lub że 6 jest większe od 3. Oba stwierdzenia są prawdziwe.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Porównania są bardzo niebezpieczne. Będac u LuSzTiego słuchałem jego Seasaów i Morela, moich kolumn na Usherach i SS... oba grały dobrze ale oba zestawy całkiem inaczej i je można porównywać... później Krzysiek włączył Aruma i Wavecora zestaw sie obronił i można je było wzajemnie porównać. Ostatnim zestawem jaki włączył Luszti był zestaw na STX FGX... gówno niesamowite. Jaki wniosek z tego? Lepiej napisać ze FHXy w swojej cenie sa dobre czy ze są szajsem i nadają sie na popielniczkę? Punkt oceny dźwięku zależny od punktu jakich kolumn sie słuchało... lepiej powiedzieć czasem ze coś jest "ok" niż narażać sie na forum?

Skomentuj

ir0nhide - masz 1672 posty na forum i ponad 4 letni staż - gdzie są Twoje konstrukcje? Twoje opisy brzmienia?
                Heh, liczysz mi !? :>
                Spoko LuSzTi zrozum że nie szukam tu zwady.
                Zauważyłem że mam zbyt luźny styl pisania i jest z tym problem; poniekąd rozumiem bo ciężko wyczuć intencje drugiego po literkach czyli w takiej bezosobowej rozmowie... Obiecuje popracować nad tym by odpisywać tylko w wyjątkowych sytuacjach a przy tym krótko, rzeczowo, sztywniacko...

Na upartego znalazł by jakieś tam moje opisy brzmienia konstrukcji które skrobałem, wiec nie mów że nie ma

Swoich "gotowych" konstrukcji nie pokazuje na tym forum, i od jakiegoś czasu jestem zdania że raczej tu nic już nie pokażę (bo się "boje"?) Nie są to SSy revelatory w obudowach jak binganta więc przecież nie ma sensu pokazywania tego! Nie mam też ich pomiarów THD, cha-ka nie jest plaska - wygląda "jak by ktoś wyzywał się na niej siekierą", zwrotka jest teoretycznie nie do przyjęcia, w obudowie nie jest uwzględnione BS itd. itd. wzmacniacz taki ktorego to forum nie widziało - okrzykniety został by conajmniej pewnie tylko "wynalazkiem"...
                Stary przecież nie rzucę się świadomie wilkom na pożarcie
                Mam gdzieś to wszystko, skoro na tym konfigu słucham muzyki i jaram się pod same niebiosa z tego co sobie cenie najbardziej tj. m.in gitary akustycznej, basowej, skrzypiec, kontrabasu, forte, sakso...itd. wokalu kobiecego, męskiego w sumie też, szczegółów które nie są tak szczegółowe ale są, ogólnie takiej a nie inaczej zbudowanej sceny itd itd...

Jeśli musisz..., to jak sklecę całość do kupy to wyśle Ci na priw moją konstrukcję

PS. miałem prawie 2lata przerwy na diyaudio.pl reflektujesz może odliczysć mi to :razz: ? A! miałem być poważny, sorry; no to zaczynamy od teraz.

Skomentuj

Wprawdzie przekomplikować można wszystko i zawsze, więc trafność i racja będą gdzieś pośrodku, ale jakby tu zbyt proste założenie gdzieniegdzie przyświecało.
                  Ktoś o nigdy do końca znajomym nam osłuchaniu - powiedzmy, że możemy ufać, że ma spore, a nawet przyjąć, że ma większe od naszego, ale z tego i tak nie wiemy ściśle, czego w ramach osłuchiwania się słuchał, jakich i jak wielu konstrukcji, jakie są cechy fizjologiczne i psychiczne jego słyszenia ani co i dlaczego sobie przy tym słuchaniu o słyszanym myślał i ile w tym myśleniu było o muzyce, ile o brzmieniu głośników, a ile o mrocznym przedmiocie dyżurnego pożądania, przy czym nie poznamy nigdy ściśle jego nawyków i preferencji ani jak one się mają do naszych własnych nawyków i preferencji, otóż powiedzmy, że ten nasz opiniodawca jak najuczciwiej, szczerze i rzetelnie wskazuje i opisuje, że takie to a takie tu a tam grało mu "ostro", "ostrzej", "najostrzej", albo że mu "dudniło" czy "chrypiało", albo że grało "zachwycająco, czarownie, zwiewnie i delikatnie" lub "nieakceptowalnie szorstko" lub "metaliczniej na średnich niż głośnik firmy XXX model YYY", otóż ten ktoś natrudził się, wszystko nam opisał, a efekt rozczarowujący... gdyż słabo użyteczny, bo niby jak i na ile?
                  Sądzę, że jest zasadność i przyczyna, dla której detale techniczne i pomiar owszem, opis niechętnie... i nie jest to tchórzostwo a umiar płynący z doświadczenia i znajomość nikłości informacyjnej słownych opisów zjawisk akustycznych.
                  Język może wiele, ale niestety jako narzędzie poznania i opisu rzeczywistości więcej obiecuje, niż potrafi dotrzymać.
                  Jak napiszę obrazowo, że "piorun gruchnął, aż konie popuściły ze zgrozy", to wiadomo tylko, że niewiele wiadomo, tyle, że było głośno, znienacka i przerażająco, reszta to wesołe domysły.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                    Swoich "gotowych" konstrukcji nie pokazuje na tym forum, i od jakiegoś czasu jestem zdania że raczej tu nic już nie pokażę (bo się "boje"?) Nie są to SSy revelatory w obudowach jak binganta więc przecież nie ma sensu pokazywania tego! Nie mam też ich pomiarów THD, cha-ka nie jest plaska - wygląda "jak by ktoś wyzywał się na niej siekierą", zwrotka jest teoretycznie nie do przyjęcia, w obudowie nie jest uwzględnione BS itd. itd. wzmacniacz taki ktorego to forum nie widziało - okrzykniety został by conajmniej pewnie tylko "wynalazkiem"...
                    No to trzymaj tak dalej. Najlepiej niech nikt nic nie pokazuje. To forum miało, ma i będzie miało to do siebie, że praktycznie można pokazać tu wszystko.
                    Teraz problem się zrobił bo paru userów pokazało coś lepszego i nagle reszta już nic nie pokazuje? Czyli Ci, którzy zrobili sobie lepsze kolumny mają się wstydzić? Zawyżają poziom forum? Nie rozumiem.
                    Natomiast jeśli masz błędy w konstrukcji, o których sam piszesz to oczywiście zostaną Ci one wytknięte, ale nie po to aby Ci dopiec, ale po to aby Ci zwrócić na nie uwagę.
                    Generalnie dążymy do rozwoju, każdy z nas chciałby mieć w domu coś lepszego...apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Mam gdzieś to wszystko, skoro na tym konfigu słucham muzyki i jaram się pod same niebiosa z tego co sobie cenie najbardziej tj. m.in gitary akustycznej, basowej, skrzypiec, kontrabasu, forte, sakso...itd. wokalu kobiecego, męskiego w sumie też, szczegółów które nie są tak szczegółowe ale są, ogólnie takiej a nie inaczej zbudowanej sceny itd itd...
                    I tu jest zawarty cały sens dyskusji mariana - odbiór muzyki jest subiektywny, jeśli Tobie się podoba to chwała Ci i nam nic do tego. Ale być może mi by się nie spodobało. I co teraz. Ty mówisz, że jest super, ja mówię, że mi się nie podoba. Czy któryś z nas nie ma racji? Oczywiście, że nie. Bo to są właśnie preferencje brzmieniowe. I pisanie o tym jak grają głośniki jest w zasadzie bez sensu.

Wrzuciłem tutaj na forum kilka projektów. Oczywiście zastanawiam się jaki będzie odbiór ludzi, którzy je wykonają. Wg mnie było to najlepsze co mogłem zrobić z danymi głośnikami. Ale komuś się nie spodoba i co? Kto ma rację?

Skomentuj

było to najlepsze co mogłem zrobić z danymi głośnikami. Ale komuś się nie spodoba i co? Kto ma rację?
                      Nikt bo nie chodzi o to że ktoś powie to "super" a to "do dupy" dzwięk.
                      Wciąż i nadal nie rozumiesz meritum, nie chodzi o ocenę brzmienia sprowadzoną do określenia w jednym słowie - "zle" bądź "dobrze" analogicznie - podoba mi się , nie podoba mi się.
                      Chodzi o opis brzmienia - swoje subiektywne odczucie a nie ocenę. Chyba ludzie są na tyle rozgarnięci umysłowo że zdają sobie sprawę że do takowej oceny należy mieć dystans a nie bezpośrednie podłączenie! Teraz uważaj jesli wiecej niż jedna osoba - wiecej niż kilka... opisze brzmienie w 2/3 tak jak inni to dopiero z tego można wyciągnąć jakąś ocenę brzmienia danego zestawu... a nie po opisie jednostki przecież! Dlatego jest internet, dlatego są opinie danych przedmiotów itd... A tak z twojej konstrukcji jaki jest pożytek w internecie ? Jaką ocenę ma petent wykreować ? że zajebisty lakier masz położony na fornir heban ? (abstrahując od tego że to może tylko w 25% ten lakier jest taki a resztę to owe zdjęcie kąpało się pół niedzieli w "fotoszopie"...)

---------- Post dodany o 17:23 ---------- Poprzedni post o 17:16 ----------

jeśli masz błędy w konstrukcji, o których sam piszesz
                      jakie błędy ? to że napisałem ze charka jest nie linowa jak stół ? Widzisz dlatego tego nie ma bo zaraz było by wytykanie pseudo błędów. Chodziło mi o to że np. gitara akustyczna jest "namacalna" - nie ma kolumn 3m przedemną gra żywa gitarka (mając na uwadze to że kolumny maja nie liniową ch-ke to to będzie ich błędem ? )

Skomentuj

Bez sensu kompletnie, to tak jak by firma oponiarska produkowała nowe modele opon i nie napisała czym się różnią od siebie: "nie powiemy jak te opony sprawują się na śniegu, niech powie Ci o tym Twój sąsiad..." :thumbdn:
                        Człowieku, Ty mylisz subiektywnie odczucia od obiektywnie zmierzonych faktycznych danych.

Ja też nie mam zamiaru pisać jakiś subiektywnych ocen na temat tego czy przykładowo Satori TW29R gra lepiej od Morel Supreme 728 bo to wszystko zależy od preferencji słuchającego a wiem na pewno, że Raven wolałby Satori bo dla niego Morel nie jest ciekawym głośnikiem a dla mnie oba grają interesująco :)
                        Last edited by .3lite; 21.06.2013, 18:19.

Skomentuj

Chodzi o opis brzmienia - swoje subiektywne odczucie a nie ocenę.
                          Ale na co komu subiektywna opinia skoro właśnie jest subiektywna?

Chyba ludzie są na tyle rozgarnięci umysłowo że zdają sobie sprawę że do takowej oceny należy mieć dystans a nie bezpośrednie podłączenie!
                          Powiedz to wszystkim tym, którzy w tamtym roku po jednym artykule-relacji z AS kupili REGA DAC a później je sprzedawali.

A tak z twojej konstrukcji jaki jest pożytek w internecie ? Jaką ocenę ma petent wykreować ? że zajebisty lakier masz położony na fornir heban ?
                          Chyba nie wiesz o czym piszesz:
                          http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/39-Projekty

jakie błędy ?
                          Te, o których sam piszesz:
                          zwrotka jest teoretycznie nie do przyjęcia, w obudowie nie jest uwzględnione BS
                          I widzisz, Tobie się to podoba. Mi nic do tego. Ale ja mogę ocenić Twój zestaw tylko i wyłącznie pod kątem technicznym i jeśli jest tak ja piszesz to wg mnie projekt ma błędy i nie są one pseudobłędami.
                          Tobie się podoba - bo odbiór brzmienia jest subiektywny. A nawet jeśli bym posłuchał i by mi się nie spodobało, uznałbym, że konstrukcja nie jest zrównoważona tonalnie (brak korekcji BS), że jest np zbyt krzykliwa, i porównałbym ją do moich kolumn i powiedział, że grają gorzej niż moje bo...(i wymieniłbym argumenty). Ty byś posłuchał moich kolumn i miał całkowicie odwrotne spostrzeżenia, które także byś poparł argumentami. To i tak osobom na forum nic by to nie powiedziało.
                          Dlatego ocenianie głośników na podstawie odsłuchów jest z zasady bez sensu.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Człowieku, ty mylisz subiektywnie odczucia od obiektywnie zmierzonych faktycznych danych.
                            Niech Ci będzie, ale to nie ja mam problem z opisem dźwięku danego głośnika.
                            Widać że jestem nieliczny który może pomóc zielonemu, i napisać czym się różni np. 27TBFC/G od 9930-20.
                            Jeśli nie będziemy tego robić, te forum nie będzie miało sensu.

"nie opiszę jak gra moja nowa konstrukcja, niech to zrobią koledzy którzy do mnie przyjadą na odsłuch"
                            Ciekawe, koledzy którzy przyjadą na odsłuch mogą opisać brzmienie, a on sam nie...
                            Hmmm... a jak by tak zaprosić bardziej osłuchanych kolegów, mający styczność z naprawdę drogimi głośnikami, to wtedy był by ten opis brzmienia czy nie?

---------- Post dodany o 18:14 ---------- Poprzedni post o 18:08 ----------

Ale na co komu subiektywna opinia skoro właśnie jest subiektywna?
                            Właśnie o to, że jeśli porównujesz dwa modele głośników to o jednym jak i o drugim masz już subiektywną opinię... słyszałeś oba, więc i możesz opisać czym się różni jeden od drugiego, tak jak ty to słyszysz, i to też jest bardzo ważne.

Skomentuj

Niech Ci będzie, ale to nie ja mam problem z opisem dźwięku danego głośnika.
                              Widać że jestem nieliczny który może pomóc zielonemu, i napisać czym się różni np. 27TBFC/G od 9930-20.
                              Jeśli nie będziemy tego robić, te forum nie będzie miało sensu.

"nie opiszę jak gra moja nowa konstrukcja, niech to zrobią koledzy którzy do mnie przyjadą na odsłuch"
                              Ciekawe, koledzy którzy przyjadą na odsłuch mogą opisać brzmienie, a on sam nie...
                              Hmmm... a jak by tak zaprosić bardziej osłuchanych kolegów, mający styczność z naprawdę drogimi głośnikami, to wtedy był by ten opis brzmienia czy nie?
                              Marian, ja nie chcę opisywać brzmienia bo potem ktoś kto przyjedzie do mnie posłuchać powie mi, że kłamię albo jeszcze gorzej jak osoba która ode mnie weźmie takowy projekt za cenę elementów będzie mi zarzucać, że go w ciula zrobiłem :/

Po prostu wolę jak ktoś sam sobie oceni jak to gra.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                Marian, ja nie chcę opisywać brzmienia bo potem ktoś kto przyjedzie do mnie posłuchać powie mi, że kłamię albo jeszcze gorzej jak osoba która ode mnie weźmie takowy projekt za cenę elementów będzie mi zarzucać, że go w ciula zrobiłem :/
                                Może i pisanie tekstów w stylu "wysokie tony fruwają po pokoju" nie jest na miejscu, ale porównanie do innego głośnika w przybliżonej cenie już tak... i o to mi cały czas chodzi!!!

Skomentuj

Może i pisanie tekstów w stylu "wysokie tony fruwają po pokoju" nie jest na miejscu, ale porównanie do innego głośnika w przybliżonej cenie już tak... i o to mi cały czas chodzi!!!
                                  Ja Cię rozumiem i mogę teraz nawet powiedzieć, że niczego z lepszą średnicą od Seas Excel W18E001 jeszcze nie słyszałem (chociaż nie słuchałem jeszcze Satori MW16P-8, który leży bo obudowy testowej nie dokończyłem).

Skomentuj

Bo widzisz...jest jeszcze jeden aspekt techniczny, który należy uwzględnić przy ocenie głośnika.
                                    Dla przykładu weźmy jakiś aluminiowy głośnik średniotonowy. Jak wiadomo takie głośniki zwykle posiadają mocno zaznaczony rezonans membrany.
                                    I teraz jeden konstruktor zrobić zwrotnicę, zastosuje wysoki rząd filtra, dołoży pułapkę albo i dwie i wytnie ten rezonans. Brzmienie się uspokoi.
                                    Drugi konstruktor zastosuje filtr drugiego rzędu (albo i pierwszego jak go coś kopnie) i nie wytnie rezonansu. Brzmienie będzie ostre, podbarwione.
                                    Ja słucham pierwszej konstrukcji, Ty drugiej, oboje nie mamy pojęcia jaka jest zwrotnica - obaj mamy całkowicie inne spostrzeżenia i wrzucamy je na forum.
                                    Czy po takich sprzecznych opiniach ktoś kto je przeczyta będzie tak naprawdę wiedział jak ten głośnik gra i jemu przypasuje?
                                    A co jeśli opinia będzie jedna, ta na podstawie drugiej konstrukcji? Wyjdzie z niej, że głośnik jest ostry...a wcale nie musi taki być.

Dlatego pisanie o brzmieniu jest bez sensu.

A wracając do konstrukcji. Zauważyłeś, że zwykle brzmienie opisują Ci co nie projektują? Bo łatwiej im jest je ocenić. Ci co projektują wiedzą, że każda zwrotnica to jakiś kompromis i że jest wiele poprawnych technicznie kombinacji, która każda brzmi inaczej. Wybierają tę, która im najbardziej pasuje - subiektywnie im.
                                    Dlatego rzadko kiedy opisują brzmienie bo wiedzą, że jest subiektywne. A poza tym głupio chwalić swoje, przynajmniej ja tak mam. Dlatego wolę gdy opis brzmienia moich kolumn pisze ktoś inny, bo ja mogę zostać odebrany jako nie obiektywny.

Skomentuj

Ludzie po prostu nie maja doswiadczenia w opisywaniu brzmienia. Jedyne co moga z siebie wydusic, to to ze jeden glosnik jest lepszy od drugiego, ale to i tak beda jakies niewielkie roznice. Poza tym chyba boja sie wziac na swoje barki odpowiedzalnosc "wyroczni". Czy nam sie podoba czy nie mamy rozne gusta, rozny sprzet towarzyszacy, nie mowiac juz o innych konkretnych zestawieniach z reszta elementow kolumny. To jest troche paradoks, bo jednoczesnie wiekszosc z nich z latwoscia posmieje sie z recek w gazetach, z tych kwiecistych opisow, ktore dla przecietnego kowalskiego niewiele mowia. Nie potrafia opisac brzmienia ( i to nie dziwne, bo nie maja w tym doswiadczenia ) i chyba nie ma sie co zbytnio spinac.
                                      Czasami duzo drozsze glosniki wcale nie musza grac lepiej od znacznie tanszych i glupio by bylo napisac, ze wydalo sie duzy hajs, a poprawa brzmienia niewielka. Ja od dluzszego czasu zanim zamontuje jakikolwiek tweeter do zestawu to najpier go slucham solo na pelnym pasmie. Juz po takim tescie slysze zasadnicze roznice miedzy glosnikami. Dalsza jego "obrobka" za pomoca zwrotnicy robi tylko ostatni szlif i dopieszczenie brzmienia. Sluchajac golego tweetera juz wiadomo czego mozna sie spodziewac. Ostatnio z ciekawosci porownywalem tak tweeter Tonsila, z markowym, duzo drozszym tweeterem. Po serii odsluchow krecilem glowa i zastanawialem sie za co trzeba tyle placic ( za ten markowy i dobry ), skoro nie gra ani troche lepiej od Tonsila za 50zl? Specjalnie nie podam tutaj modelu drugiego glosnika, zeby niepotrzebnie nie wywolywac szumu i spekulacji :)

Ps. Gdzies na filmach Wilson Audio, wlasciciel opowiadal, ze zanim cokolwiek zaloza do kolumny testowej, to sluchaja tweeterow solo w bezposredniej konfrontacji i na takiej podstawie wybieraja najlepszego kandydata do zestawu. Ot taka ciekawostka.

Skomentuj

Dlatego pisanie o brzmieniu jest bez sensu.
                                        Skoro tak to bez sensu jest także tworzenie subiektywnych zwrotnic?
                                        Zaśmierdziało hipokryzją.
                                        Skoro uważasz że możesz kreować brzmienie zwrotnicą to dlaczego narzucasz innym na forum własne preferencje co do dźwięku poprzez zamieszenie swoich projektów zwrotnic ?
                                        Nie piszesz o brzmieniu bo każdy ma swoje.... ale zapodajesz do własności publicznej schemat SWOJEJ zwrotnicy.... (która to jest odzwierciedleniem twoich odsłuchów)
                                        Gdzie tu teraz sens czego kol wiek więc ?
                                        Jaki jest sens zamieszczani schematów zwrotnic skoro są one i tak subiektywne?

Skomentuj

Skoro uważasz że możesz kreować brzmienie zwrotnicą
                                          Mogę.

Jaki jest sens zamieszczani schematów zwrotnic skoro są one i tak subiektywne?
                                          Taki, że każda zwrotnica jest subiektywna. Jeśli idziesz kupić kolumny to słuchasz subiektywnej zwrotnicy.
                                          Kupując auto kupujesz design wybrany wg subiektywnych opinii (podparty kalkulacją księgowych).
                                          Kupując obiad kupujesz subiektywnie wybrany przez kucharza smak.
                                          Wszystko jest subiektywne :)

A zwrotki i całe projekty wrzucam ja, Yoshi i wielu innych po to aby ludzie, którzy nie potrafią projektować mogli sami zbudować.
                                          Oczywiście są to subiektywne zwrotki i mogą się nie podobać, a my możemy pomóc zmienić je pod preferencje, ale zawsze będzie to subiektywne, bo wynik każdej pracy polegającej na tworzeniu czegoś zawsze będzie subiektywny.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X