Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postabo w swiecie audio ceny ustala sie zupelnie poza jakas logika
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSkoro sa ludzie ktorzy to kupuja i jeszcze chwala, to znaczy ze ten produkt jest tyle wart. W przeciwnym wypadku firma bylaby bankrutem.
Ja osobiscie tych kolumn nie slyszalem wiec nie wiem jak graja, wyrazilem tylko swoje zdanie, ze placac ponad 33 tysiace mozna oczekiwac bezkompromisowosci w wykonaniu kolumnSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaa kabli nie slychac wiec wiesz z tym sie juz nie zgodze
Generalnie gdybys kupil te glosniki to moglbys sie czuc rozczarowany, a tak to po co sie tym przejmowac? Cena jest jaka jest, co jest w srodku tez nie ma znaczenia. Skoro ktos sluchal tych glosnikow przed zakupem i wydal na nie kase, to stwierdzil, ze taki dzwiek tyle kosztuje. A to jakie sa w srodku podzespoly nie ma znaczenia.
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaplacac ponad 33 tysiace mozna oczekiwac bezkompromisowosci w wykonaniu kolumn
wiem, ze bede tutaj nudny ale http://allegro.pl/pmc-twenty-23-deal...538289642.html te glosniki tez maja ceramiczne rezystory, cewki rdzeniowe i elektrolity i wg mnie tez sa drogie. Ich realna wartosc to co najwyzej polowa tej ceny i to tez za duzo. Ale jak sie podliczyc koszty produkcji, pracownikow, podatkow, koszt projektowania i tak dalej, to potem wychodza takie dziwne ceny. Mimo to, klienci to kupuja, wiec chyba jest tyle warte.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTylko zaznacz, ze Twoim zdaniem kabli nie slychac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postahttp://audiovoodoo.org/dopieszczony-...jak-i-dzwieku/
Poza tym uwielbiam takie demaskujące akcje internautów :)
Skomentuj
-
I na tym polega ten cały swiat hijendu
To, ze ktos pisze, ze jest to sprzet klasy referencyjnej nie zawsze oznacza, ze tak jest.
Trzeba umieć samemu posluchac, wskazać plusy i minusy, porównać z innymi i na końcu wybrać.
I na końcu to całe klonowanie wzmacniaczy i kolumn.
Klony poza użyciem czesci tych samych klocków nawet klonem nie sa.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postacyniczny i wyrachowany, że dobrze wie o robieniu w butelkę wszystkich czytelników, a liczy się dla niego tylko kasa
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaI na końcu to całe klonowanie wzmacniaczy i kolumn.
Klony poza użyciem czesci tych samych klocków nawet klonem nie sa.
Skomentuj
-
Tak, wzmacniacze, które robimy bazują na rozwiązaniach Accuphase. Generalnie prawie to samo, tylko w niektórych miejscach są inne elementy użyte i samo PCB różni się w pewnym stopniu (prowadzenie ścieżek).
Z nazewnictwa klon to dokładna kopia pewnej rzeczy, replika to pewna kopia z zmianami (np. repliki AC Cobry).
Skomentuj
-
http://www.highfidelity.pl/@main-1404&lang=
6 tysiecy za...no wlasnie za co? za elektrolity na wejsciu, wykonanie godne projektu na na technike w klasie 1 gimnazjum...Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postahttp://www.highfidelity.pl/@main-1404&lang=
6 tysiecy za...no wlasnie za co? za elektrolity na wejsciu, wykonanie godne projektu na na technike w klasie 1 gimnazjum...
Skomentuj
-
Fantazje to trzeba mieć na napisanie takiego tekstu
"Układ zasilający zmontowano na dwóch niezależnych płytkach montażowych (to nie są dedykowane płytki) i skorzystano z pewnej ilości kabli. Wszystkie są solid-core (kolejna sprawa, co do której właściciel Ear Stream jest pewien - linka charakteryzuje się niekorzystnym oddziaływaniem elektromechanicznym - każdy drucik oddziałuje na inne druciki wokoło). Masa prowadzona jest tymi drucikami w gwiazdę (ze wspólnym punktem).
A sygnał z wejść dość długimi drucikami, trafia na przód, do małego potencjometru Alpsa, potencjometru "samochodowego", zamontowanego na solidnym elemencie z aluminium. Stamtąd sygnał trafia na płytkę z układem wzmacniającym. Pracują tam dwa, po jednym na kanał, układy scalone Analog Devices (niestety nie udało mi się odczytać ich oznaczeń). Wokół nich są bardzo dobre kondensatory tantalowe, kolejne Elny i kilka innych typów kondensatorów - wyraźnie dobieranych do pracy w konkretnym miejscu układu.
Po wzmocnieniu sygnał trafia do (niezłoconego) gniazda słuchawkowego, a z niego do gniazd wyjściowych. Wyjście liniowe sprzęgnięte jest przez dwa kondensatory o łącznej pojemności 20 µF. "
Oni tak na serio ?
Skomentuj
Skomentuj