Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez eustachy Zobacz posta
    ... O wilsonach ,też każdy marzył aż tu znalazł sie ktoś kto tego dokonał
    Ale w Wilsonach nie ma zaokrągleń.
    Wszystko da radę bez CNC, ale na to połączenie góry z frontem nie mam pomysłu jak by to zrobić ręcznie :)

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
    ...albo poszukać jakąś nogę od stolika
    Chodzi o kulę i z niej zrobić to o czym piszę?

Skomentuj

Rozbierana sesja Sony DTC-57ES

Jeśli ktos za niewielkie pieniadze szuka przyzwoitego DAC'a to naprawde warto sobie zainwestowac w taki magnetofon

wejscie optyczne i cyfrowe coaxial, jakość jak przystalo na wysokie modele Sony ES, jak dobrze pamiętam siedza tu te same kostki co w wysokich modelach sony CDP ES

Bardzo dobra sekcja zasilania, mozna taki odtwarzacz kupic uszkodzony mechanicznie, do roli DAC'a nie potrzebuje kasetki

Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Chodzilo mi o wysokotonowkę

aby zalatwić coś takiego u stolarza, sklepu, czy gdzie indziej

no chyba że zamowić oryginalne ale wtedy to nie diy http://reconingspeakers.com/speaker-...utilus-series/

.. a tu takie inspiracje z ikei :)
        http://www.apartmenttherapy.com/trio...peakers-166166
        http://www.diyaudio.com/forums/blogs...l-speaker.html
        http://www.diyaudio.com/forums/full-...llery-163.html
        https://www.flickr.com/photos/origam...h/14128375810/

Skomentuj

Warto kupić tego DTC do f570es? Duża różnica dźwięku?

Skomentuj

Ogromna, zrodlo jest tak samo wazne jak kolumny, wzmacniacz

Jeśli zrodlem u Ciebie jest komputer i masz wyjscie coaxial to warto, warto rowniez jesli masz odtwarzacz to puscic go po optyku.

Skomentuj

W komputerze mam kartę dźwiękową oddzielną dla wzmacniacza jest to Creative SoundBlaster Sb0570.

Skomentuj

ale masz na plycie glownej wyjscie coaxial?

karty to nie maja zadnego startu, ja juz to przerabialem, audiotraki, soundblastery, emu, xonary dx, w sumie najlepiej wypadl studyjny Terratec, ale nie pamietam jaki to byl model cos z 64 w nazwie.

Skomentuj

... Gwizdek można zrobić z żywicy nałożonej na kieliszek od szampana te plastikowe jednorazowego użytku i potem dopracować a na front. Też nam pomysł ponieważ jeżeli zastosujemy f5 lub f6 to trzeba zakryć mocowania resora,gorzej w gwizdkiem bo odległości za duże trza by nowa zwrotke robić ale ja nie nam sprzętu do tego, boki. Gruba sklejka i mat lub wykończenie w zamszu lub skóra jak kto woli i po kłopocie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                    ale masz na plycie glownej wyjscie coaxial?

karty to nie maja zadnego startu, ja juz to przerabialem, audiotraki, soundblastery, emu, xonary dx, w sumie najlepiej wypadl studyjny Terratec, ale nie pamietam jaki to byl model cos z 64 w nazwie.
                    Tak, mam wyjście coaxial na płycie głównej.

Skomentuj

No to smialo mozesz kupowac

Skomentuj

Tylko mnie zastanawia jedno czy tak naprawdę jest duża różnica bo jakoś nie przekonuje mnie zakup kolejnego klocka :p

Skomentuj

Roznica jest duza nawet w stosunku do Sony CDP-970 ktory jest juz moim zdaniem porzadnym odtwarzaczem CD.

Kwestia tylko czy Ty wychwycisz te roznice, chociaz moim zdaniem wystepuja one w kazdym aspekcie.

Skomentuj

Po przesiadce z niższej klasy wzmacniacza na Es'kę odczułem kolosalną różnicę :)

Skomentuj

Ty sie martwisz o trzeciego klocka, ja mam ich poki co 14, dzisiaj w swoim pokoju musialem inaczej je poustawiac aby zlozyc 2 kompletne systemy audio, stad tez przy okazji rozebralem DTC.

Skomentuj

... Szkoda że ten f 6 nie ma faktury jak kewlar ,stare stx-y miały taką ale już ich nie ma ,zostanie tylko wymiana stożka fazy i mamy ...

Skomentuj

Hehe, pokaż te Swoje komplety sony :)

Skomentuj

https://www.facebook.com/Fiftii

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                      No, to wszystko wyjaśnione Znamy się z grupy STX :)

Skomentuj

To wiedzialem juz wczesniej, ale ze Ty nie skojarzyles mnie ;p drugiego takiego Sony maniaka chyba nie ma w Polsce

Skomentuj

Haha, czemu maniaka sony ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X