Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeszcze się nie przekonałem
    Ale probujcie dalej
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja również nie lubię FB, długo nie miałem konta ale założyłem ze względu na moją działalność foto i na tym zarobiłem, od tego czasu widzę kilka zalet:
      - można obadać fajne dupy :)
      - dupy mogą obadać ciebie :)
      - wiesz czy wujek Staszek dorobił się nowego merca:P
      A teraz na poważnie:
      - jak się ma swojego FP etc. można złapać sporo klientów z tzw. ulicy.
      - jesteś na bieżąco z nowościami w muzyce,
      - masz w jednym miejscu zebrane firmy branżowe etc. ciągłe powiadomienie o promocjach - kilka razy skorzystałem,
      - często marki ubraniowe mają swoje FP i organizują dzięki FB promocje - kilka razy skorzystałem,
      - jest sporo fajnych grup tematycznych, takich mini for, IMO bardzo fajna opcja dla mnie w niszowej fotografii analogowej.
      - lokalne grupy sprzedam/zamienię/dam pracę/co gdzie znaleźć bardzo fajnie działają.
      - sporo tutoriali wrzucane jest na FB - ja ostatnio mocno zacząłem interesować się detalingiem aut i ciekawe rzeczy można sie dowiedzieć.

Minusy:
      - wkur... "znajomi" co mówią kiedy ida kupę...
      - wkur... moda na samojebki....
      Ale to wszystko można zablokować, pseudo "znajomych" wywalić i żyje się lepiej. Zajmujesz się CA możesz założyć sobie max zablokowane konto osobiste i do niego FP, myślę ze jeszcze na tym zarobisz:)
      Last edited by dj_zibi; 26.12.2014, 14:02.

Skomentuj

Ludzie są od tego uzależnieni ale się do tego nie przyznają np córka od mojej kobiety jak przyjeżdża do nas na święta to cały dosłownie cały dzień na fb jak nie laptop to tel i tak w kółko byliśmy na wigilii u brata od mojej to cały dzień tylko pstrykała na tel i tak jest cały tydz czy dwa jakby jej się tan laptop zdupił to koniec świata

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
          np córka od mojej kobiety jak przyjeżdża do nas na święta to cały dosłownie cały dzień na fb jak nie laptop to tel i tak w kółko byliśmy na wigilii u brata od mojej to cały dzień tylko pstrykała na tel i tak jest cały tydz czy dwa jakby jej się tan laptop zdupił to koniec świata
          Takie czasy Panie, takie czasy.
          A weź teraz nie kup dziecku komputera z dostępem do neta, to go w szkole wyśmieją że zacofany albo biedny... prawie tak jak by ktoś 20 lat temu nie maił telewizora w domu.

Skomentuj

"nie cierpię facebooka ."

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              A weź teraz nie kup dziecku komputera z dostępem do neta, to go w szkole wyśmieją że zacofany albo biedny... prawie tak jak by ktoś 20 lat temu nie maił telewizora w domu.
              Bo ludzie to takie bydło trzeba robić to co większość bo inaczej jesteś odmieńcem, wyrzutkiem itp. itd.
              Niestety w przypadku dziecka presja jest silniejsza bo dziecku ciężko to wytłumaczyć.
              Na szczęście zdarzają się bystre i mądre dzieciaki które cieszą się jak dostaną książkę albo coś naukowego gdzie mogą się czegoś nauczyć.

Ostatnio wchodzę na jakąś stronę z grafikami i obejrzałem ją 20 sekund i nagle JEB! obraz na całą stronę " aby dalej przeglądać naszą stronę musisz ją polubić" nosz kwa a może ja nie mam fejsZbuka ? pozatym jak mam ją polubić przez 20 sekund?!?!
              Paranoja że wszystko musi się standaryzować...

Skomentuj

Rfck przy takich komunikatach powinieneś znaleźć "x" ,żeby zamknąć okno. Adblocka masz?
                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Marian ona ma skończone 18 lat :) niedługo matura no jak tyle czasu poświęci nauce co siedzeniu na fajansie to szósteczka murowana...
                  nigdy nie miałem fejsa kiedyś tam naszą klasę ale skasowałem szybko jak w skrzynce pojawiały się dziesiątki zapr nawet tych ludzi nie znałem na hu.... to komu

Skomentuj

Nasze klasy, FB, czy Twitery to w zamyśle są fajne portale ułatwiające życie, bo wszystko w jednym miejscu, szybki kontakt ze znajomymi, itd. Jednak głębsze dno jest takie aby ludzi od tego uzależnić i wycisnąć mikro płatności :) To maszynka do zarabiania hajsu. Konto na fb mam, ale używam tylko jak coś chcę albo potrzebuję. nigdy nie rozumiałem jak można siedzieć po ileś tam godzin i oglądać głupoty jakie sa udostępniane przez ludzi.

Skomentuj

Takie narzekanie ale wszyscy na forum tez siedzimy, czy to nie ten sam problem jak fb? :) dawac lajki za posta! :P

Skomentuj

hehe ale tu się dzieją konkretne rzeczy po za tym kto tu siedzi cały dzień??

Skomentuj

Naprzykład ja cały dzisiejszy dzień sobie siedze na forum drugim okiem patrze jak się W7 instaluje na nowym kompie braciaka
                          Swoją drogą ja za swojego 3 lata temu dałem 2500zł a teraz podobny mam za 1500

Skomentuj

hehe ja dałem 4200 chyba ponad 4 lata ma i trza go zmienić ale najpierw trza diy po dokańczać:P

Skomentuj

On wlasnie, jak popatrzeć na projekty w zakładce home audio zakończone to ledwo dwie strony na rok, z czego ponad połowa to STX.

Mogłyby tu projekty niemieckie powstać, bo ludzie sa tu, ale widac robienie diy za kilka tys pln to wciąż wielka rzadkość w Polsce.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Takie narzekanie ale wszyscy na forum tez siedzimy, czy to nie ten sam problem jak fb? :) dawac lajki za posta! :P
                                Porównywanie produktywnego hobby do czegoś takiego jak Facebook nie jest na miejscu :)

Skomentuj

dawac lajki za posta! :P
                                  Poszedł lajk

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                  Porównywanie produktywnego hobby do czegoś takiego jak Facebook nie jest na miejscu
                                  Ale to już podchodzi pod lekkie uzależnienie.

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                  po za tym kto tu siedzi cały dzień??
                                  Może nie cały, ale zdziwił byś się :blushing:

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                    Porównywanie produktywnego hobby do czegoś takiego jak Facebook nie jest na miejscu :)
                                    Nic tu produktywnego nie ma:) wchodzisz tu tak samo jak Ci co wchodza na fb :)

Skomentuj

Ale to już podchodzi pod lekkie uzależnienie.
                                      Wolę być uzależniony od klepania wzmacniaczy a niżeli od Facebooka :P

Nic tu produktywnego nie ma:) wchodzisz tu tak samo jak Ci co wchodza na fb :)
                                      No nie wiem. Ja tam lubię czytać co mają do napisania osoby, które wiedzą więcej ode mnie. Moim celem tutaj jest nauka nowych rzeczy :)

Skomentuj

No ok, ja tez:) nie mniej potrzeba, przyzawyczejenie jest takie samo:)

Skomentuj

Ja myślę że w obu przypadkach jest też "ciekawość" w stylu "co tam słychać nowego" (i nie mam tu na myśli kto i jaką zrobił dziś "kupe"... no bo tego to faktycznie nie idzie zrozumieć).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X