Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do "marnej" kopi serwisu i loga :)
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

no to przecież masz napisane że to js (chyba; tak się domyślam )

Skomentuj

Też tak się domyślam
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Administrator na forum 'jaso' kolejne dwie literki.. ceny w sklepie nie powalają chociaż selektor może i ciekawy. Pewnie bezpieczniej niz z ebay.

Skomentuj

Mi osobiście dodatkowy portal nie przeszkadza, zastanawia mnie jednak tylko jedno tzn: po co ? Po co 2x to samo ? :???:

Skomentuj

Jak to po co? Zeby cos zarobic.

Skomentuj

Jak to Górski powiedział Tuskowi; ,,Któryś z nas zrobił na drugim karierę (...)''

Skomentuj

Efekty mogą być fajne...

Last edited by ir0nhide; 11.01.2015, 22:46.

Skomentuj

Małymi krokami do przodu Raspberry Pi B+, początki inteligentnego domu.

Aktualnie zrobione:
                    - wgrany Raspbian,
                    - strona z systemem logowania + wylogowania (dostęp do strony z każdego urządzenia (tablet,telefon,laptop itd) oraz z każdego miejsca),
                    - 9 przekaźników - sterowane przez internet - stronę (później będzie więcej).

Na razie wszystko działa.

Dojdzie:
                    - czujniki temperatury w każdym pokoju,
                    - kamera do Raspberry - na stronie będzie przycisk (odnośnik do niej) > przejdzie na nową stronę z aktualnym obrazem,
                    - moduły radiowe zamiast latać z kablami od RPi,
                    - jeszcze parę pomysłów przyjdzie.

Cenowo > raspberry b+ około 130zł, moduły z przekaźnikami > 1 przekaźnik 6zł, 2 przekaźniki 9,90zł, 4 przekaźniki z jakies 16zł > czujniki temp 5zł/1szt > kamerka albo zwykła na usb albo dedykowana za 120zł bez IR (lepszy obraz w nocy).
                    Za moduly radiowe, zeby z kablami po domu nie latac to z jakies 20-30zł 1 moduł na pokój.

Robię w 90% sam, 10% to znajomy, który czasem pomoże (robimy oboje podobne sterowanie, oboje z minimalnym doświadczeniem z php/html. Ale dzięki temu już się czegoś nauczyliśmy )
                    Last edited by gavron04; 11.01.2015, 23:16.
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                      Efekty mogą być fajne...
                      Zamierzam iść na ten film do kina... ale ten trailer nie jest zbyt zachęcający :glare:

Skomentuj

gavron szkoda że ty to piszesz w spam poście :/

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        ten trailer nie jest zbyt zachęcający
                        heh mam takie samo odczucie :]

Skomentuj

A gdzie mam pisać? :) Nie za bardzo związane z tematyką audio :)
                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czy tym prostownikiem z lidla można by ładować akumulatory (Li-io) wkrętarek 14,4V i 12V (1,3Ah+) ?
                            http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=523
                            W jednej i w drugiej wkrętarce sfajczyły mi się zasilacze, teraz koszt naprawy będzie zbliżony do ceny tego prostownika więc taki prostownik może był by nawet lepszy ? :???:

gavron to w offtopie może utwórz nowy temat...
                            Last edited by ir0nhide; 12.01.2015, 10:12.

Skomentuj

Ogniw li ion i li po absolutnie nie ładuje się zwykłym prostownikiem, muszą one mieć odpowiedni cykl ładowania.

Skomentuj

ok dzięki za info.
                                A NiCd można, bo o takie mi chodziło (pomyliłem z Li-ion)
                                Last edited by ir0nhide; 12.01.2015, 12:16.

Skomentuj

gavron04: a miałeś do czynienia z banana PI ? chce go zastosować do komputerka multimedialnego

Skomentuj

Do pc'ta multimedialnego zastosowałbym WandBoard
                                    marcinsywala.pl

Skomentuj

Koledzy mam pytanie odnośnie wysokotonówek STX. Chciałbym wymienić swoje PC na PC.X. Czy można wymienić front z PC.X na ten plastikowy od PC? W moich kolumnach mam podcięty front wysokotonówki, czego nie dam rady zrobić w aluminium.

Skomentuj

chyba maja takie same rozstawy srubek, wiec raczej mozna
                                        ale wez pod uwage to ze musisz na nowo wycentrowac cewke!
                                        front ja dociska, a stroi sie przy sygnale ok 500hz (czy nie ociera)

Skomentuj

No to kiepsko :/ Musze pomyśleć jak domowym sposobem podciąć aluminiowy front... Może przykręcić do deski i wyrzynarką odciąć ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X