Zamieszczone przez Jimy-Adi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Pisalem wczesniej o porownaniu Tira do osobowki. Czesto slysze ze Tiry sie pchaja, jezdza za szybko etc. ale zeby ktos dal zrobil miejsce dla Tira ktory, stoi na skrzyzowaniu, margines dla wyprzedzania to nie czesto widze. Powiem Ci natomiast co widze, a mianowicie osoby ktorym sie wydaja ze TIR bedzie zwalnial bo oni go chca wyprzedzic po czym po manewrze zaraz "przed mache" zajedzie i hamuje, skrzyzowania gdzie kazdy jedzie "bo spiesze sie do pracy" a TIR stoi bo nie ma miejsca. Brak ustapienia miejsca by np. kierowca mogl nawrocic. Latwo kierowcow zawodowych dyskredytowac przejedz sie raz czy drugi TIR'em, a pewnie zmienisz spojrzenie na kilka spraw na drodze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaLatwo kierowcow zawodowych dyskredytowac
A takie pytanie poboczne, bez zgryźliwości, po prostu ciekawość. Ktoś z rodziny jeździ na TIRach ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaKtoś z rodziny jeździ na TIRach ?
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaod strony pieszego, bo stwarzają realne zagrożenie zapierdzielając w terenie zabudowanym grubo ponad 50kmh z pełną naczepą ważącą kilkanaście ton.
Waloos co bys mnie zle nie zrozumial. Nie czepiam sie Ciebie. Wpis byl dlatego gdyz bardzo czesto spotykam sie z takimi opiniami, a mam swiadomosc jak sam i inni jezdza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaTroszeczke tutaj "bronie" tych kierowcow, ale na prawde trzeba wiedziec jak to wyglada
BTW strajkują najbardziej związkowcy bo gdyby pozamykali kopalnie to musieli by iść PRACOWAĆ na inną, a tak to dalej będą kisić ciepłe posadki.
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaNie przesadzajmy w centach miast nigdy nie spotkalem zeby ktos tak TIRem cisnal
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaO zmianie pracy i podwyżce się nie wypowiem, bo sam wiesz jak jest w Polsce.
Tak samo jak wszędzie indziej. Sa dobrzy pracodawcy i wyzyskiwacze.
I tak samo z pracownikami. Jak ktos ma kompetencje i jest ambitny, to bedzie duzo zarabiał. Jak jest leniwą niedouczony łajza niech sie nie dziwi ze zarabia 1500 netto.
Polska to kraj dużych możliwości, wiele sie zmienia, ciagle na plus, ale jak słyszę ze nie ma podwyżek, ludzie pracy nie potrafią znalezc albo to kraj bez perspektyw to mnie krew zalewa...
A co do kurierów, to był niedawno na gazeta.pl chyba reportaż o ich pracy. O i ile to prawda, to fakt ze to praca na maksymalne zajeżdżenie po 12h dziennie, z kompletnie absurdalnymi wymaganiami narzuconymi przez firmy kurierskie, jak np. Kolor podkoszulka czy skarpetek i za to kary dają.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz postaZnaczna czesc, przez to pewnie i znajomych mam duzo w tych kregach. Troszeczke tutaj "bronie" tych kierowcow, ale na prawde trzeba wiedziec jak to wyglada, "z czym to sie je". Osoby z branzy wiedza jak ta praca faktycznie wyglada oczywiscie mozna powiedziec, ze skoro takie gonienie w pracy to mozna ja zmienic. Faktem jest ze w wiekszosci firm takie normy obowiazuja. Dajmy na to przedsiebiorca ma 40 ciezarowek, ktore nieustannie maja problem z czasem pracy. Zaplacic kare 40tys i czekac na kontrole za 2 lata to jest nic w porownaniu z zarobkami, ktore te "nadgodziny" produkuja.
Nie przesadzajmy w centach miast nigdy nie spotkalem zeby ktos tak TIRem cisnal,ba nawet osobowka to rzadkosc (chyba ze noca :) ). Na drodze przelotowej to fakt nie wiele osob zwalnia pomimo terenu zabudowanego no ale jak ktos ma rozum to rozejrzy sie kilkukrotnie, a dzieci sie tam bawic nie powinny.
Waloos co bys mnie zle nie zrozumial. Nie czepiam sie Ciebie. Wpis byl dlatego gdyz bardzo czesto spotykam sie z takimi opiniami, a mam swiadomosc jak sam i inni jezdza.
My w osobowkach zawsze gówno wiemy i umiemy.
Może na wakacjach o tym podyskutujemy przy drinku. Tym razem ja stawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaJa niestety większość kierowców tirów bym zastrzelił. I żeby nie było mam brata kierowcę. Ale teren zabudowany to zabudowany i często olewany, wyprzedzanie na autostradzie no i wszech obecna ignoracja.
My w osobowkach zawsze gówno wiemy i umiemy.
Może na wakacjach o tym podyskutujemy przy drinku . Tym razem ja stawiamHehe co do dyskusji podczas sezonu wakacyjnego bardzo chetnie :)
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaPolska to kraj dużych możliwości, wiele sie zmienia, ciagle na plus, ale jak słyszę ze nie ma podwyżek, ludzie pracy nie potrafią znalezc albo to kraj bez perspektyw to mnie krew zalewa...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaPolska to kraj dużych możliwości, wiele sie zmienia, ciagle na plus, ale jak słyszę ze nie ma podwyżek, ludzie pracy nie potrafią znalezc albo to kraj bez perspektyw to mnie krew zalewa...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaTerarz mamy deflację, zapewne to dobry kierunek.
Tak samo rosnący PKB. To też cudowny wskaźnik.
Ale ekonomiści politykoopomiotni musza mowic co im banda z Wiejskiej kaze mowic.
http://www.rybinski.eu/ polecam ksiązke "Ekonomia w matriksie"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postamakaron z ziemniakami.
Nie odłączymy się od unii ona sama padnie jeszcze kilka lat, przed tym lub po tym wybuchnie wojna np. by "zresetować" dług.
Skomentuj
-
Jimi-Adi, jak masz znajomych TIRowców to może wytłumaczysz mi o co chodzi z tym wyprzedzaniem TIRów na autostradzie.
Jadą dwa albo 3 tiry. Prędkość 100 Km/h lewym pasem i nagle jeden zaczyna wyprzedzać tych dwóch z prędkością 105Km/h co trwa wieczność powiedz mi o co tutaj chodzi ?! To jest notoryczne w UK, nie wiem jak w Polsce to teraz wygląda ale codziennie jeżdżę tutaj po autostradach i jest tak za każdym razem... Po kiego Chja oni się wyprzedzają jak potem wracają na pas lewy i jadą z prędkością 100KM/h...
Może TIRowcy mają jakieś swoje zajawki albo lubią wqrwiac kierowców osobówek
Czasem to tak długo trwa że muszę się wlec za nimi bo inaczej nie zdążę zjechać na swój zjazd
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaPo kiego Chja oni się wyprzedzają jak potem wracają na pas lewy i jadą z prędkością 100KM/h...
Może TIRowcy mają jakieś swoje zajawki albo lubią wqrwiac kierowców osobówek
Czasem to tak długo trwa że muszę się wlec za nimi bo inaczej nie zdążę zjechać na swój zjazd
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaBo on zrobi przez 9h pracy o kilkanaście km więcej u ciebie mil
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaPolska to kraj dużych możliwości
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaale jak słyszę ze nie ma podwyżek...
A gdy ktoś będzie się domagał tej podwyżki, to usłyszy bardzo znany tekst: "na twoje miejsce jest 10-ciu innych".
Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta...ludzie pracy nie potrafią znalezc...
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaPolska to kraj dużych możliwościLast edited by marian; 18.03.2015, 10:17.
Skomentuj
-
http://www.progresywnie.pl/mija-17-m...lskiej-szkoly/
https://www.youtube.com/watch?v=_wxcXd5Cnv8
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPraca jest, ale nie każdy godzi się pracować za najniższą krajową jak wół.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaChyba dużych podatków...
https://www.youtube.com/watch?v=_UeYuQjJIXk
Skomentuj
Skomentuj