Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
    Powiedz mi ze osobowka jezdzisz ciagle z ograniczeniami to zaakceptuje Twoje poirytowanie.
    Nie zawsze, ale w mieście raczej tych 60 nie przekraczam. No i moja osobówka waży 1100kg i ze 100kmh zatrzymuje się po 40 metrach. Jeśli Ty chcesz porównywać TIRa do osobówki to ja wysiadam.

Skomentuj

Pisalem wczesniej o porownaniu Tira do osobowki. Czesto slysze ze Tiry sie pchaja, jezdza za szybko etc. ale zeby ktos dal zrobil miejsce dla Tira ktory, stoi na skrzyzowaniu, margines dla wyprzedzania to nie czesto widze. Powiem Ci natomiast co widze, a mianowicie osoby ktorym sie wydaja ze TIR bedzie zwalnial bo oni go chca wyprzedzic po czym po manewrze zaraz "przed mache" zajedzie i hamuje, skrzyzowania gdzie kazdy jedzie "bo spiesze sie do pracy" a TIR stoi bo nie ma miejsca. Brak ustapienia miejsca by np. kierowca mogl nawrocic. Latwo kierowcow zawodowych dyskredytowac przejedz sie raz czy drugi TIR'em, a pewnie zmienisz spojrzenie na kilka spraw na drodze.

Skomentuj

Latwo kierowcow zawodowych dyskredytowac
        Ja nie dyskredytuje kierowców. Powiedziałem że zapieprzają bo są gonieni przez zwierzchników. Ja zawsze miałem podziw do ich umiejętności. Mnie jako kierowcy nie przeszkadzają wiele, przeszkadzają mi patrząc od strony pieszego, bo stwarzają realne zagrożenie zapierdzielając w terenie zabudowanym grubo ponad 50kmh z pełną naczepą ważącą kilkanaście ton.

A takie pytanie poboczne, bez zgryźliwości, po prostu ciekawość. Ktoś z rodziny jeździ na TIRach ?

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
          Ktoś z rodziny jeździ na TIRach ?
          Znaczna czesc, przez to pewnie i znajomych mam duzo w tych kregach. Troszeczke tutaj "bronie" tych kierowcow, ale na prawde trzeba wiedziec jak to wyglada, "z czym to sie je". Osoby z branzy wiedza jak ta praca faktycznie wyglada oczywiscie mozna powiedziec, ze skoro takie gonienie w pracy to mozna ja zmienic. Faktem jest ze w wiekszosci firm takie normy obowiazuja. Dajmy na to przedsiebiorca ma 40 ciezarowek, ktore nieustannie maja problem z czasem pracy. Zaplacic kare 40tys i czekac na kontrole za 2 lata to jest nic w porownaniu z zarobkami, ktore te "nadgodziny" produkuja.
          Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
          od strony pieszego, bo stwarzają realne zagrożenie zapierdzielając w terenie zabudowanym grubo ponad 50kmh z pełną naczepą ważącą kilkanaście ton.
          Nie przesadzajmy w centach miast nigdy nie spotkalem zeby ktos tak TIRem cisnal,ba nawet osobowka to rzadkosc (chyba ze noca :) ). Na drodze przelotowej to fakt nie wiele osob zwalnia pomimo terenu zabudowanego no ale jak ktos ma rozum to rozejrzy sie kilkukrotnie, a dzieci sie tam bawic nie powinny.
          Waloos co bys mnie zle nie zrozumial. Nie czepiam sie Ciebie. Wpis byl dlatego gdyz bardzo czesto spotykam sie z takimi opiniami, a mam swiadomosc jak sam i inni jezdza.

Skomentuj

Troszeczke tutaj "bronie" tych kierowcow, ale na prawde trzeba wiedziec jak to wyglada
            Spoko ja to rozumiem, sam często broniłem górników, bo z racji tego że mój ojciec pracował na kopalni to wiem jakie bzdury są opowiadane w mediach co do zarobków górników i tych ich deputatów.
            BTW strajkują najbardziej związkowcy bo gdyby pozamykali kopalnie to musieli by iść PRACOWAĆ na inną, a tak to dalej będą kisić ciepłe posadki.

Nie przesadzajmy w centach miast nigdy nie spotkalem zeby ktos tak TIRem cisnal
            No moja miejscowość miastem nie jest, ale też nie jest zabitą wiochą z dwoma domami. Droga nie jest w żaden sposób odgrodzona, a po obydwu stronach są chodniki. Parę lat temu zrobili remont drogi, teraz jest równo jak stół no i niektórzy lubią depnąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              O zmianie pracy i podwyżce się nie wypowiem, bo sam wiesz jak jest w Polsce.
              Jak?
              Tak samo jak wszędzie indziej. Sa dobrzy pracodawcy i wyzyskiwacze.

I tak samo z pracownikami. Jak ktos ma kompetencje i jest ambitny, to bedzie duzo zarabiał. Jak jest leniwą niedouczony łajza niech sie nie dziwi ze zarabia 1500 netto.

Polska to kraj dużych możliwości, wiele sie zmienia, ciagle na plus, ale jak słyszę ze nie ma podwyżek, ludzie pracy nie potrafią znalezc albo to kraj bez perspektyw to mnie krew zalewa...

A co do kurierów, to był niedawno na gazeta.pl chyba reportaż o ich pracy. O i ile to prawda, to fakt ze to praca na maksymalne zajeżdżenie po 12h dziennie, z kompletnie absurdalnymi wymaganiami narzuconymi przez firmy kurierskie, jak np. Kolor podkoszulka czy skarpetek i za to kary dają.

Skomentuj

Znaczna czesc, przez to pewnie i znajomych mam duzo w tych kregach. Troszeczke tutaj "bronie" tych kierowcow, ale na prawde trzeba wiedziec jak to wyglada, "z czym to sie je". Osoby z branzy wiedza jak ta praca faktycznie wyglada oczywiscie mozna powiedziec, ze skoro takie gonienie w pracy to mozna ja zmienic. Faktem jest ze w wiekszosci firm takie normy obowiazuja. Dajmy na to przedsiebiorca ma 40 ciezarowek, ktore nieustannie maja problem z czasem pracy. Zaplacic kare 40tys i czekac na kontrole za 2 lata to jest nic w porownaniu z zarobkami, ktore te "nadgodziny" produkuja.

Nie przesadzajmy w centach miast nigdy nie spotkalem zeby ktos tak TIRem cisnal,ba nawet osobowka to rzadkosc (chyba ze noca :) ). Na drodze przelotowej to fakt nie wiele osob zwalnia pomimo terenu zabudowanego no ale jak ktos ma rozum to rozejrzy sie kilkukrotnie, a dzieci sie tam bawic nie powinny.
                Waloos co bys mnie zle nie zrozumial. Nie czepiam sie Ciebie. Wpis byl dlatego gdyz bardzo czesto spotykam sie z takimi opiniami, a mam swiadomosc jak sam i inni jezdza.
                Ja niestety większość kierowców tirów bym zastrzelił. I żeby nie było mam brata kierowcę. Ale teren zabudowany to zabudowany i często olewany, wyprzedzanie na autostradzie no i wszech obecna ignoracja.
                My w osobowkach zawsze gówno wiemy i umiemy.
                Może na wakacjach o tym podyskutujemy przy drinku . Tym razem ja stawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                  Ja niestety większość kierowców tirów bym zastrzelił. I żeby nie było mam brata kierowcę. Ale teren zabudowany to zabudowany i często olewany, wyprzedzanie na autostradzie no i wszech obecna ignoracja.
                  My w osobowkach zawsze gówno wiemy i umiemy.
                  Może na wakacjach o tym podyskutujemy przy drinku . Tym razem ja stawiam
                  No to nie bardzo gdyz bywalo ze pomimo braku prawa jazdy cala noc podjezdzalem bedac w kolejce do rozladunku podczas gdy tato spal chyba ze mowisz tylko o kierowcach zawodowych Hehe co do dyskusji podczas sezonu wakacyjnego bardzo chetnie :)

Zamieszczone przez kapelli Zobacz posta
                  Polska to kraj dużych możliwości, wiele sie zmienia, ciagle na plus, ale jak słyszę ze nie ma podwyżek, ludzie pracy nie potrafią znalezc albo to kraj bez perspektyw to mnie krew zalewa...
                  My chyba w innym swiecie zyjemy

Skomentuj

Terarz mamy deflację, zapewne to dobry kierunek. Czekam tylko jak odłączą nas od unijnej kroplówki, to będziemy wcinać makaron z ziemniakami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      Terarz mamy deflację, zapewne to dobry kierunek.
                      Swietny hehe.
                      Tak samo rosnący PKB. To też cudowny wskaźnik.
                      Ale ekonomiści politykoopomiotni musza mowic co im banda z Wiejskiej kaze mowic.
                      http://www.rybinski.eu/ polecam ksiązke "Ekonomia w matriksie"

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        makaron z ziemniakami.
                        Chyba chciałeś powiedzieć kluski z makaronem i ziemniaki z kartoflami :)
                        Nie odłączymy się od unii ona sama padnie jeszcze kilka lat, przed tym lub po tym wybuchnie wojna np. by "zresetować" dług.

Skomentuj

Jimi-Adi, jak masz znajomych TIRowców to może wytłumaczysz mi o co chodzi z tym wyprzedzaniem TIRów na autostradzie.
                          Jadą dwa albo 3 tiry. Prędkość 100 Km/h lewym pasem i nagle jeden zaczyna wyprzedzać tych dwóch z prędkością 105Km/h co trwa wieczność powiedz mi o co tutaj chodzi ?! To jest notoryczne w UK, nie wiem jak w Polsce to teraz wygląda ale codziennie jeżdżę tutaj po autostradach i jest tak za każdym razem... Po kiego Chja oni się wyprzedzają jak potem wracają na pas lewy i jadą z prędkością 100KM/h...
                          Może TIRowcy mają jakieś swoje zajawki albo lubią wqrwiac kierowców osobówek
                          Czasem to tak długo trwa że muszę się wlec za nimi bo inaczej nie zdążę zjechać na swój zjazd

Skomentuj

Bo on zrobi przez 9h pracy o kilkanaście km więcej u ciebie mil

Skomentuj

Też tego nie kumam. Wyprzedzanie rozumiem, ale czemu wyprzedzany na te 100m nie może puścić gazu i zwolnić o te 5km/h?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                Po kiego Chja oni się wyprzedzają jak potem wracają na pas lewy i jadą z prędkością 100KM/h...
                                Może TIRowcy mają jakieś swoje zajawki albo lubią wqrwiac kierowców osobówek
                                Czasem to tak długo trwa że muszę się wlec za nimi bo inaczej nie zdążę zjechać na swój zjazd
                                Szczerze nie mam pojecia. Tez takie przypadki widzialem. To chyba dziala tak iz chcac wczesniej wyprzedzic nie dal rady to jak zaczela sie prosta cisnie zeby sie odgryzc. Trzeba by bylo zapytac te osoby. Czasem jest tak ze do zjazdu na pauze braknie Ci np 10min a wczesniej nie mozesz sie zatrzymac. Nie zawsze da sie przewidziec jakis delikatny korek czy cos. Dobry kierowca wie jak rozplanowac trase i droge. Nie sztuka jechac jak najkrotsza jak najszybciej. Pozatym takie osoby co po 105km/h jezdza to dlugo pewnie nie popracuja. Roznice w spalaniu sa tak duze tym bardziej skumulowane gdy miesiecznie robi sie powyzej 10k km ze pracodawca zwczyajnie sobie nie pozwoli zeby takie auto palilo 37/100.

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                Bo on zrobi przez 9h pracy o kilkanaście km więcej u ciebie mil
                                Te kilka nascie kilometrow jest bez roznicy. Za kilometr jest ogolnie ~30-50 gr dla kierowcy + jakas tam podstawa. Tak jak wspomnialem mysle ze to po prostu nie zaplanowana jazda niedoswiadczonych co powoduje ze trzeba gonic na zjazdy pozniej.

Skomentuj

Polska to kraj dużych możliwości
                                  Haha, chyba dla tych co się dawno ustawili. To czemu 3 mln osób wyjechało z tej "Zielonej Wyspy"? I to ludzi wykształconych.

Skomentuj

No lepsza gówniana praca tam niz dobra tu

Tez tego nie kumam
                                    Taki gosc powinien oddać za szkole ktora tu skoczył
                                    A wtedy niech spada na wygnanie
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale jak słyszę ze nie ma podwyżek...
                                      Są firmy które dają tylko najniższą krajową (a po czasie kilkadziesiąt groszy więcej do godziny na zachętę), a o kolejnej podwyżce możesz zapomnieć, nawet po kilku latach.
                                      A gdy ktoś będzie się domagał tej podwyżki, to usłyszy bardzo znany tekst: "na twoje miejsce jest 10-ciu innych".

...ludzie pracy nie potrafią znalezc...
                                      Praca jest, ale nie każdy godzi się pracować za najniższą krajową jak wół.

Polska to kraj dużych możliwości
                                      Chyba dużych podatków...
                                      Last edited by marian; 18.03.2015, 10:17.

Skomentuj

Jak by była tu dobrze płatna praca to nikt by się nigdzie nie wybierał...

Skomentuj

http://www.progresywnie.pl/mija-17-m...lskiej-szkoly/
                                          https://www.youtube.com/watch?v=_wxcXd5Cnv8

- - - - - aktualizacja - - - - -

Praca jest, ale nie każdy godzi się pracować za najniższą krajową jak wół.
                                          I słusznie. Trzeba szanować siebie i miec godnosc.

Chyba dużych podatków...
                                          www.rybinski.eu polecam
                                          https://www.youtube.com/watch?v=_UeYuQjJIXk

Skomentuj

Czaruję...
                                          X