Wygrywa ten co ma więcj to chyba logiczne .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaWygrywa ten co ma więcj to chyba logiczne .
zapomiałem o tym, że głos nieważny jest po prostu nie liczony i to mnie trochę zamotało, ale już jasne wszystko
Skomentuj
-
Gdyby w niedziele byla frekwencja powiedzmy 45-50% a glosow niewaznych byloby 20% to mysle, ze mielibysmy jasna i wyrazna wiadomosc dla popisu. Zatem gdyby 20% wyborcow Kukiza i plus pare % Korwina i narodowcow, poszlo na wybory i skresilo dwoch kandytadow, to efekt bylby miarzdzacy. Niestety wychodzi na to, ze rodacy dalej nabieraja sie na te bajki i pojda glosowac na "mniejsze zlo".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNiestety wychodzi na to, ze rodacy dalej nabieraja sie na te bajki i pojda glosowac na "mniejsze zlo".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez czekin1 Zobacz postaPM przeleć trochę słownik ortograficzny (nie dosłownie:)
Skomentuj
-
Inteligentni ludzie pomijają takie coś jak ortografia, wielu dyslektyków ma ponad przeciętny poziom inteligencji. Nawet na moim oświadczeniu taki wpis widnieje
A matura to pryszcz przy teście zawodowym w technikum nawet, zdaj mature 30% a dwója jest od 45%. żeby zdać zawodowy 75%.. Idziesz (chcesz iść) na studia i mają gdzieś twoje oceny z zawodowych przedmiotów, biorą tych z liceum co są dobrzy z ortografii.... W technikum masz podstawową matmę 2h w tygodniu (-tyle co religii) , napisz rozszerzenie... fizyka przez pierwsze 3 lata po 1 lub 2h, napisz chociaż podstawę to i tak jesteś gość. nauczycielka od angielskiego po filologi rosyjskiej, bo za jej czasów zachód był za murem i drutem kolczastym..
"dzizas krajst.. " jak żyćLast edited by _NATAN_5064; 22.05.2015, 23:08.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaA matura to pryszcz przy teście zawodowym w technikum nawet
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaA matura to pryszcz przy teście zawodowym w technikum nawet, zdaj mature 30% a dwója jest od 45%. żeby zdać zawodowy 75%.. Idziesz (chcesz iść) na studia i mają gdzieś twoje oceny z zawodowych przedmiotów, biorą tych z liceum co są dobrzy z ortografii....
Skomentuj
-
Nie twierdzę że za ortografie sie dostają, to powinno być w "..". Chodzi mi o to że w technikum, gdzie teoretycznie jesteś już zdecydowany na jakiś kierunek kształcenia technicznego i masz o nim jakieś pojecie, masz mniejsze szanse na dobry wynik z matury. Ja mam, miałem w sumie, 2h matmy tygodniowo, gdzie liceum chyba 4 albo 5. fizyki w ostatnim roku nie miałem wcale.
Całe szczęście rocznik niżej jest już normalnie uczony, kierunek techniczny to i matma i fizyka rozszerzona, a egzmainy piszą w 3 klasie. W ostatnim roku mają chyba po 6 czy 7h w tygodniu matematyki a zawodowy juz z bani. tylko matura bo od niej zależy czy wezmą cie na politechnikę czy nie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postatylko matura bo od niej zależy czy wezmą cie na politechnikę czy nie.
Jak się chce na studia iść to niestety trzeba wybierać dobre liceum.
To by było trochę nie fair w stosunku do licealistów, jesli Ty po technikum oprócz papierka z zawodem miałbyś dodatkowe punkty na maturze.
Jedno z czym mogę się zgodzić to fakt, że w dobrym trzymającym poziom technikum bywa ciężej niż w dobrym LO, a to właśnie z racji przedmiotów zawodowych.
A co do ortografii, to nie ważne kto jaki ma tytuł i jak bardzo jest zdolny, ale trzeba trzymać fason. Jak na uczelni jakiś doktorek robił błędy to z automatu miał mniejszy szacunek.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postano tak, ale do technikum idzie się po głównie żeby mieć zawód technika, czyli w domyśle nie kontynuować nauki.
Jak się chce na studia iść to niestety trzeba wybierać dobre liceum.
Podpowiem Ci, że to właśnie Ci po LO bali się dotknąć czegokolwiek na laborce :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaPodpowiem Ci, że to właśnie Ci po LO bali się dotknąć czegokolwiek na laborce
To czy ktoś się boi czegoś dotknąć to już indywidualna sprawa. My z kolegą w grupie byliśmy średniakami, bo nam się uczyć nie za bardzo chciało, laski natomiast dziobały i umiały wszystko. Efekt był tak, że i tak my robiliśmy większość, bo one się bały coś zepsuć, a my próbowaliśmy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaNie no tu się zgodzę, ludzie po technikum mają wiedzę zawodową, ale żeby się dostać na studia to łatwiej jest z LO.
Teraz na Politechniki przyjmują praktycznie jak leci. Dostają kasę za utworzone grupy więc opłaca się. Tylko od człowieka zależy czy się utrzyma.
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaA prawda jest taka, że wiedzę z przedmiotów zawodowych bez problemu można nadrobić.
Oczywiście są wyjątki zdolnych ludzi z LO bo i tak wszystko zależy od człowieka, ale wkurza mnie generalizowanie i takie pejoratywne przedstawianie średnich szkół technicznych. Gdybym miał ponownie wybierać to jeszcze raz poszedłbym do technikum :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postana blachę
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaGrubo się mylisz. Ja byłem w technikum i szedłem tam po to aby pójść na Politechnikę. Na Politechnice od razu było widać na zajęciach technicznych kto był po jakiej szkole.
Podpowiem Ci, że to właśnie Ci po LO bali się dotknąć czegokolwiek na laborce
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaLO uczy zakuwania na blachę co później wychodzi na studiach technicznych.Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postawkurza mnie generalizowanie i takie pejoratywne przedstawianie średnich szkół technicznych
Co do kucia na blachę, to zalezy od LO i oczywiście od człowieka. Ja byłem w LO a na pamięć uczyć się nie potrafię, wszystko muszę mieć wyjaśnione na logikę. To jest właśnie generalizowanie o które sam się czepiałeś.
Ja nie twierdzę, że coś jest lepsze czy gorsze, nie o to mi chodziło. Jak ktoś ma zaparcie to każda droga jest dobra, mnie chodziło o to że po LO łatwiej się dostać na studia bo uczysz się tylko tego co masz na maturze, nie musisz dzielić czasu na przedmioty zawodowe. Kwestia utrzymania się na studiach i tego jak ktoś sobie radzi to już inna sprawa. Moim zdaniem bardziej zależna od osobniczych uwarunkowań niż tego kto jaką szkołę kończył.
Ja miałem w grupie większość ludzi z LO i jednego chłopaka po technikum i to on zaliczył dziekanke, nikt inny :)Last edited by waloos; 23.05.2015, 21:38.
Skomentuj
Skomentuj