Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
    Ja u nich kupowałem 3 lub 4 razy i nie miałem żadnych problemów.
    ja rowniez. ale to bylo jakis czas temu
    ostatnio koledzy mieli niezle przygody

Skomentuj

Wyjątek nie stanowi reguły, może mialem szczęście lub mi dobrze z oczu patrzy.
      Szkoda bo dobre ceny mieli.

Skomentuj

Przede wszystkim mieli modele SBA, których w audiowitowa że świecą szukać...
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
          Ja u nich kupowałem 3 lub 4 razy i nie miałem żadnych problemów.
          Gdy ja kupowałem to prawie za każdym razem z głośnikami było coś nie tak.

Skomentuj

http://www.elzet.com.pl/p-gn-0786-za...3-gold/50/1403

wie ktos gdzie mozna dokladnie takie same kupic?
            w elzet maja droga wysylke...

tme i piekarz juz sprawdzilem

Skomentuj

A srebrne Ci pasują? Bo mam 12 sztuk takich, tylko srebrnych :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

tak, pasuja
                byle sprezynka i z plastikiem
                musze odbudowac terminale w MTX RFL

same sprezynowe mam ale na plastiku do kolumny

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  Przede wszystkim mieli modele SBA, których w audiowitowa że świecą szukać...
                  Ogólnie ofertę na wszystko mieli bogatą.

Z naszego punktu widzenia trochę niedobrze by było gdyby ten sklep faktycznie upadł. Bo teraz to już tylko zostanie nam obserwowanie zmiany cen w innych sklepach (w wiadomym kierunku).

Skomentuj

Dlaczego mój post został usunięty ?

Niema to tamto. Grzecznie zapytałem o pomoc.
                    Last edited by Sunny; 27.01.2016, 17:47.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                      Ponieważ jest to forum DIY. Nie tolerujemy tu kradzieży projektów, które nie były stworzone dla darmowego użytku w zamyśle projektanta. Myślę, że jak zaczniesz robić własną zwrotnicę, to dużo osób na forum ci pomoże i na pewno uzyskasz efekt, który cię zadowoli :)

Skomentuj

Niech będzie. Otworzyłem pudełka z głośnikami i mnie trochę poniosło :)

Skomentuj

Black (Colin Vearncombe) nie żyje.
                          Wonderful life

Skomentuj

RIP

Skomentuj

Siadłem do pomiarów nad Fisher SP-7000BX + D800 i kupa ( myślałem o równiejszym paśmie)

Głośnik miał być super ale ma dziwną dziurę w paśmie. UWAGA! między 100-400Hz ( dziwne dla mnie)
                              Gra klimatycznie, lekko, nie czuć bardzo tej dziury jedynie na wykresie ją widać.

Zrobiłem dwa warianty cięcia "Hard" na 1,1Khz ale zgranie fazowe marne, gra detalicznie i szczegółowo czuć że większość zakresu przetwarza Tuba
                              oraz na ok 2,5KHz ( zwrotnica od dołu dedykowana pod ten głośnik) a dokleiłem tylko D800 - tu zaczęło grać w stylu Vintage, lekko i przyjemnie

ma to klimat, naprawdę, obudowa tego modułu basowego to jakiś Japoński twór, z taką jakby pułapką Bass-Reflex ( coś na wzór ślepej komory) brak charakterystycznego dołka na wykresie impedancji tylko jest bardzo rozciągnięty i przypomina obudowę zamkniętą a jednak ma BR

wrzucę wieczorem jakieś wykresy to zobaczycie pacjenta

A obudowa wygląda tak:

Myślałem że to będzie zachowywało się jak klasyczny BR a jednak nie :)
                              Last edited by gucio.; 28.01.2016, 09:19.

Skomentuj

Panowie, szybkie pytanko:

Dayton RS225 czy Seas CA22RNX?

http://www.daytonaudio.com/specs/spe...p?prod=295-356
                                http://zap-audio.pl/parametry/h1288_..._datasheet.pdf

Chciałem kupić Daytona, ale co czytam i z kim rozmawiam, to jest opisywany jako głośnik bez szału który tylko gra poprawnie.
                                Trochę był bym zniesmaczony gdyby tylko ciut lepiej grał od np. 22-SCX.

Potrzebuję głosnik 8" do 400zł, czarny, w miarę szybki, który nie musi schodzić bardzo nisko (bardziej zależy mi na szybkości), ale jak by to potrafił to było by super (Dayton schodzi nisko, ale podobno klucha się robi w większym litrażu).

Ten Seas wpadł mi w oko, cenowo się zgadza, parametry w porządku (prawie o połowę lżejszy układ od Daytona), ale jak gra tego nie wiem.
                                Później chciał bym spróbować z głośnikiem 10", wymagania takie same, i jeśli oba głośniki znalazły by się z tej samej stajni, to bym był zadowolony, np. Seas CA26RFX.

Ktoś coś podpowie? :)
                                Last edited by marian; 29.01.2016, 11:23.

Skomentuj

Miałem Daytona RS225 opisze go w kilku słowach: Kluchą nie był, nisko nie schodził, basu było "mało", ogólnie byłem lekko mówiąc zawiedziony. Ja bym Brał Ushera 8" który w konfrontacji 1:1 lał Daytona aż miło:)

Dayton VS Usher:

Last edited by dj_zibi; 29.01.2016, 13:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Ja bym Brał Ushera 8"
                                    Słyszałem i był OK, ale jest za drogi i nie pasuje do mojego projektu.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      Słyszałem i był OK, ale jest za drogi i nie pasuje do mojego projektu.
                                      To ja bym odpuścił Daytona...

Skomentuj

seas cd22rn4x jest całkiem spoko. Ma super zejście w niedużej obudowie (30-35L mu styknie), trochę jak wersja L22RN4XP. Co prawda jest przez to cichszy od zwykłego RNX no ale coś za coś albo zejście albo efektywność .

Skomentuj

Ja nie potrzebuję super zejścia, a przydał by się SPL właśnie i szybkość.
                                          Muzyka rock i metal.

Więc Seas CA22RNX oraz CA26RFX będzie lepszym wyborem niż Dayton RS225 oraz RS270S?
                                          Last edited by marian; 29.01.2016, 13:44.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X