Przede wszystkim mieli modele SBA, których w audiowitowa że świecą szukać...
Ogólnie ofertę na wszystko mieli bogatą.
Z naszego punktu widzenia trochę niedobrze by było gdyby ten sklep faktycznie upadł. Bo teraz to już tylko zostanie nam obserwowanie zmiany cen w innych sklepach (w wiadomym kierunku).
Ponieważ jest to forum DIY. Nie tolerujemy tu kradzieży projektów, które nie były stworzone dla darmowego użytku w zamyśle projektanta. Myślę, że jak zaczniesz robić własną zwrotnicę, to dużo osób na forum ci pomoże i na pewno uzyskasz efekt, który cię zadowoli :)
Siadłem do pomiarów nad Fisher SP-7000BX + D800 i kupa ( myślałem o równiejszym paśmie)
Głośnik miał być super ale ma dziwną dziurę w paśmie. UWAGA! między 100-400Hz ( dziwne dla mnie)
Gra klimatycznie, lekko, nie czuć bardzo tej dziury jedynie na wykresie ją widać.
Zrobiłem dwa warianty cięcia "Hard" na 1,1Khz ale zgranie fazowe marne, gra detalicznie i szczegółowo czuć że większość zakresu przetwarza Tuba
oraz na ok 2,5KHz ( zwrotnica od dołu dedykowana pod ten głośnik) a dokleiłem tylko D800 - tu zaczęło grać w stylu Vintage, lekko i przyjemnie
ma to klimat, naprawdę, obudowa tego modułu basowego to jakiś Japoński twór, z taką jakby pułapką Bass-Reflex ( coś na wzór ślepej komory) brak charakterystycznego dołka na wykresie impedancji tylko jest bardzo rozciągnięty i przypomina obudowę zamkniętą a jednak ma BR
wrzucę wieczorem jakieś wykresy to zobaczycie pacjenta
A obudowa wygląda tak:
Myślałem że to będzie zachowywało się jak klasyczny BR a jednak nie :)
Chciałem kupić Daytona, ale co czytam i z kim rozmawiam, to jest opisywany jako głośnik bez szału który tylko gra poprawnie.
Trochę był bym zniesmaczony gdyby tylko ciut lepiej grał od np. 22-SCX.
Potrzebuję głosnik 8" do 400zł, czarny, w miarę szybki, który nie musi schodzić bardzo nisko (bardziej zależy mi na szybkości), ale jak by to potrafił to było by super (Dayton schodzi nisko, ale podobno klucha się robi w większym litrażu).
Ten Seas wpadł mi w oko, cenowo się zgadza, parametry w porządku (prawie o połowę lżejszy układ od Daytona), ale jak gra tego nie wiem.
Później chciał bym spróbować z głośnikiem 10", wymagania takie same, i jeśli oba głośniki znalazły by się z tej samej stajni, to bym był zadowolony, np. Seas CA26RFX.
Miałem Daytona RS225 opisze go w kilku słowach: Kluchą nie był, nisko nie schodził, basu było "mało", ogólnie byłem lekko mówiąc zawiedziony. Ja bym Brał Ushera 8" który w konfrontacji 1:1 lał Daytona aż miło:)
seas cd22rn4x jest całkiem spoko. Ma super zejście w niedużej obudowie (30-35L mu styknie), trochę jak wersja L22RN4XP. Co prawda jest przez to cichszy od zwykłego RNX no ale coś za coś albo zejście albo efektywność .
Skomentuj