Ten TW70 faktycznie coś słabowity na górze pasma. Pomierzyłem budżetową papierową wysokotonówkę Sony 1-505-227-11 o średnicy 6cm umieszczoną w waveguide zrobionym w przedniej ściance kolumny z 18mm płyty o szer. 14cm.
pomiar 1m/2,8V
czerwony - bez filtra
niebieski z kondensatorem 1,5u
Admin tez człowiek. Po 5 latach z xonarem i jego pcm1792 zapragnąłem czegoś przenośnego. Level Up na cos innego, pomimo ze to dość nowy klocek to juz używkę wziąłem.
Ogólnie wymiana sprzętu jakaś sie dzieje. Póki co słuchawki, bo bąbel rezyduje w pokoju.
Miał być matrix na ad1955 ale ostatecznie. Co mi tam.
A tak odnośnie Ushera, to ma ktoś jakieś potwierdzone informacje? Zwijają się całkiem, czy tylko częściowo i swoje kolumny dalej robić będą? A może firma ma się dobrze tylko loudspeaker się z nimi nie dogadał i wycofuje się z ich dystrybucji?
Ja znalazłem tylko tyle, że akkus w swoich Monolitach wymienił Ushery na Scany, cyt z ich FB:
Przykre doświadczenie przekreślające dotychczasową wieloletnią współpracę z Usher Audio, zmusiło nas do całkowitego zakończenia dotychczasowej linii kolumn MONOLITH i zastąpienia jej nowymi odpowiednikami oznaczonych literą S.
Już kiedyś mieli przygodę z niespodziewaną podwyżką na fakturze, chyba nawet sam Albecki wszedł tutaj i wyjaśniał czemu ceny Usherów w LS skoczyły. Może znów przydarzyła się taka akcja i LS postanowił zakończyć współpracę?
audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
http://www.rane.com/note160.html
Amethyst Trinnov Audio
Skomentuj