Zamieszczone przez Jacek Zieliński
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaNie przesadzajcie, nie ma tragedii z tymi zdjeciami, chociaz kiedys ten telefon robil lepsze :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gucio. Zobacz postaZdecydowanie jest, myślę że to kwestia oświetlenia i ustawienia aparatuSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaTo kwestia optyki ktora jest juz tak zapylona ze to szok ;p
Skomentuj
-
-
Ja i miałem i mam mieszane uczucia odnośnie takich specyfików. Pomijam absolutnie aspekty moralno jakieś tam, bo to już każdy ma swoje sumienie do uspokojenia. IHMO znalezienie się w takiej sytuacji to też nieciekawa mentalnie sprawa i nie mi osądzać. Zreszta posłom i ministrom IHMO też wara od pilnowania moralności.
Ale to są silne środki i tak bez nadzoru lekarza to jest to spore ryzyko.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Birofil Zobacz postaTo taki sam syf jak antykoncepcyjne tabletki hormonalne.
Chore jest to, że 15-to latka może kupić w aptece tabletki wczesnoporonne bez recepty
nie mając pojęcia o czym pisze.
Octan uliprystalu będący składnikiem EllaOne (bo o nią chodzi) zatrzymuje uwalnianie komórki jajowej przez jajniki.
Nie ma komórki - nie ma zapłodnienia, nie ma zapłodnienia - nie ma poronienia,
o jakich "wczesnoporonnych" tabletkach piszesz??
-----
W kwestii moralności i podobnych dyrdymałów..
Nie ma w szkołach edukacji seksualnej z prawdziwego zdarzenia, w ogóle żadnej nie ma.
Nie ma zresztą na to miejsca bo szkoła jest katolicka,
religia w czasie godzin lekcyjnych, wiosenne rekolekcje z nauczycielami w kościele,
przygotowanie do komunii odbywające się w szkołach..
W domu rodzice z dziećmi też nie potrafią rozmawiać,
a jak się zabierają "do rozmowy" to jest już o kilka lat za późno.
Zresztą antykoncepcja awaryjna to nie tylko problem nastolatek,
czy komuś kto ma 30 czy 40 lat nie może zwyczajnie pęknąć guma?
Więcej wyobraźni życzę.. tak na święta i nie tylko..
Zamieszczone przez bignois28 Zobacz postaJasne że dobra. Niech sie ludzie uczą odpowiedzialności a nie pigułka lekiem na wszystko.
żebyś usłyszał odmowę lekarza powołującego się na swoje sumienie, w chwili kiedy będziesz potrzebował jakiejkolwiek medycznej pomocy..Last edited by Makaron; 25.03.2016, 09:28.
Skomentuj
-
W przypadku tych tabletek nie ma nawet mowy o jakichś dylematach moralnych, bo do zapłodnienia nie doszło.
Równie dobrze ignoranci popierający takie obostrzenia nie wiedząc nawet o czym mowa i ci mówiący o "uczeniu się odpowiedzialności" mogą zacząć walkę z waleniem gruchy i prezerwatywami. Obrona życia nie poczętego psia ich mać.
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaAle to są silne środki i tak bez nadzoru lekarza to jest to spore ryzyko.Last edited by gi; 25.03.2016, 16:42.
Skomentuj
Skomentuj