Bo problem ze "znajomymi" jest taki że dla nich dobrze to znaczy głośno. Musi pisać milion wat na wzmacniaczu a i TUBA najlepiej okrągła żeby wszystko w aucie trzeszczało :lol:
Sam miałem kiedyś takie podejście. Nagrywałem filmiki jak to przednia szyba się z uszczelki wyrywa... :o
Ale potem na szczęście trafiłem na nasze forum i to naprawdę otworzyło mi oczy. A raczej uszy :thumbup:
I chociaż nadal lubię słuchać głośno, to już musi to być całkiem inny dźwięk niż kiedyś.
Wpadło do mnie trzech spartan ^^ z dwoma przydupasami.
Wiosna pod znakiem wyjących wrzecion, wieczorami, jeszcze żółci bracia drobnicę dostarczą i będzie rzeźba.
Ja się zastanawiam dlaczego ciekawe głośniki robią na kwadratowych koszach.
To coś związane z marketingiem lub sprawdzaniem towaru (w sensie, że sprawdzają czy dany głośnik się podoba w taki sposób, że obliczają ile sztuk zostało sprzedanych mimo iż są na kwadratowym koszu, po to aby później określić cenę tego samego modelu tyle że już z koszem okrągłym)?
Zauważyliście że te głośniki z kwadratowym koszem są zazwyczaj dobre (a przynajmniej bardzo ciekawe)?
Aurum Cantus, Audax, teraz SBacoustic.
A może to jest robione specjalnie, po to aby bardziej przykuł uwagę.
Potrzebuje jakiś ampli z HDMI ARC lub innym bajerem który będzie uruchamiał ampli razem z TV. Chodzi o podłączenie małych monitorków pod TV.
Obsługa głośności pilotem TV bardzo pożądana.
Da się coś znaleźć w obudowie nie wyższej jak 13cm?
W grę wchodzi też DIY z chińskich modułów.
Co możecie zaproponować?
Nowe/używane? Kwota jakaś?
Na pepperze jest np. w promo ampli Denon AVR-X1500H z Amazona.
Model raczej tańszy, ale nowy z gwarancją.
Powyższe spełnia a dodatkowo jeszcze jakieś odtwarzanie strumieniowe itp.
Nowe/używane? Kwota jakaś?
Na pepperze jest np. w promo ampli Denon AVR-X1500H z Amazona.
Model raczej tańszy, ale nowy z gwarancją.
Powyższe spełnia a dodatkowo jeszcze jakieś odtwarzanie strumieniowe itp.
ehh... zapomniałem.
Kwota jak najniższa, głownie używki max 300zł
Chyba że nowe diy.
Czasem można wyrwać jakiegoś sony STR-DH ale są za wysokie. Nie zmieści się w komodzie.
Z używek to musisz poszperać po aukcjach czy olxie.
Zwróć tylko uwagę w starszym sprzęcie jaki ma pobór mocy w trybie uśpienia na włączonym arc. Są takie co i 30W biorą, bo jakieś procesory cały czas w nich pracują.
Ewentualnie widziałem coś takiego: https://s.click.aliexpress.com/e/IzT53ol
Potrzebuje jakiś ampli z HDMI ARC lub innym bajerem który będzie uruchamiał ampli razem z TV. Chodzi o podłączenie małych monitorków pod TV.
Obsługa głośności pilotem TV bardzo pożądana.
Da się coś znaleźć w obudowie nie wyższej jak 13cm?
W grę wchodzi też DIY z chińskich modułów.
Co możecie zaproponować?
Z używek to musisz poszperać po aukcjach czy olxie.
Zwróć tylko uwagę w starszym sprzęcie jaki ma pobór mocy w trybie uśpienia na włączonym arc. Są takie co i 30W biorą, bo jakieś procesory cały czas w nich pracują.
Ewentualnie widziałem coś takiego: https://s.click.aliexpress.com/e/IzT53ol
To urządzenie spoko. Tylko tak wyciągnąć wzbudzenie do wzmaka?
Chyba wiem. Transoptorem pod leda i układ z przekaźnikiem:thumbsup:
Możesz wykorzystać do włączania zasilania wzmaka układ do odkurzacza borysa. Masterem będzie TV.
To pudełko z ali pewnie ma na stałe zasilanie więc leda nie wykorzystasz raczej.
Możesz wykorzystać do włączania zasilania wzmaka układ do odkurzacza borysa. Masterem będzie TV.
To pudełko z ali pewnie ma na stałe zasilanie więc leda nie wykorzystasz raczej.
Skomentuj