Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    raczej sygnalu
    masa jest po zewnetrznej
    Bo to Panie je ciemna masa hah
    Brak slófff
    Last edited by kokoelloko; 30.03.2019, 23:56.

Skomentuj

Bo problem ze "znajomymi" jest taki że dla nich dobrze to znaczy głośno. Musi pisać milion wat na wzmacniaczu a i TUBA najlepiej okrągła żeby wszystko w aucie trzeszczało :lol:
      Sam miałem kiedyś takie podejście. Nagrywałem filmiki jak to przednia szyba się z uszczelki wyrywa... :o
      Ale potem na szczęście trafiłem na nasze forum i to naprawdę otworzyło mi oczy. A raczej uszy :thumbup:
      I chociaż nadal lubię słuchać głośno, to już musi to być całkiem inny dźwięk niż kiedyś.

Skomentuj

Ale KURŁA PANIE jakie głośno z VK-239 który ma 14W RMS???

Skomentuj

Skomentuj

Wpadło do mnie trzech spartan ^^ z dwoma przydupasami.
            Wiosna pod znakiem wyjących wrzecion, wieczorami, jeszcze żółci bracia drobnicę dostarczą i będzie rzeźba.

Skomentuj

https://kopalniawiedzy.pl/komary-Aed...opulacja,29847

Skomentuj

http://www.sbacoustics.com/index.php...3-sb10pgc21-4/ wreszcie wszedł ten głośnik w fazę wysyłki. Ciekawy jestem kiedy będzie dostępny...

Skomentuj

A co, masz w planach zakup?

Skomentuj

Zastanawiam się .

Skomentuj

Ja się zastanawiam dlaczego ciekawe głośniki robią na kwadratowych koszach.
                      To coś związane z marketingiem lub sprawdzaniem towaru (w sensie, że sprawdzają czy dany głośnik się podoba w taki sposób, że obliczają ile sztuk zostało sprzedanych mimo iż są na kwadratowym koszu, po to aby później określić cenę tego samego modelu tyle że już z koszem okrągłym)?

Zauważyliście że te głośniki z kwadratowym koszem są zazwyczaj dobre (a przynajmniej bardzo ciekawe)?
                      Aurum Cantus, Audax, teraz SBacoustic.

A może to jest robione specjalnie, po to aby bardziej przykuł uwagę.
                      Last edited by marian; 05.04.2019, 16:28.

Skomentuj

A ten jest wyjątkowo parszywy jeśli chodzi i zrobienie podfrezowania bo jest dość ostro zakończony w kątach :(

Skomentuj

Takie glosniki szerokopasmowe sa wykorzystane do line array wszelkiego rodzaju, a tam kosz kwadratowy jest bardziej uzyteczny.

Skomentuj

Potrzebuje jakiś ampli z HDMI ARC lub innym bajerem który będzie uruchamiał ampli razem z TV. Chodzi o podłączenie małych monitorków pod TV.
                            Obsługa głośności pilotem TV bardzo pożądana.
                            Da się coś znaleźć w obudowie nie wyższej jak 13cm?
                            W grę wchodzi też DIY z chińskich modułów.
                            Co możecie zaproponować?

Skomentuj

Nowe/używane? Kwota jakaś?
                              Na pepperze jest np. w promo ampli Denon AVR-X1500H z Amazona.
                              Model raczej tańszy, ale nowy z gwarancją.
                              Powyższe spełnia a dodatkowo jeszcze jakieś odtwarzanie strumieniowe itp.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                                Nowe/używane? Kwota jakaś?
                                Na pepperze jest np. w promo ampli Denon AVR-X1500H z Amazona.
                                Model raczej tańszy, ale nowy z gwarancją.
                                Powyższe spełnia a dodatkowo jeszcze jakieś odtwarzanie strumieniowe itp.
                                ehh... zapomniałem.
                                Kwota jak najniższa, głownie używki max 300zł
                                Chyba że nowe diy.
                                Czasem można wyrwać jakiegoś sony STR-DH ale są za wysokie. Nie zmieści się w komodzie.
                                Last edited by Adzik94; 05.04.2019, 22:32.

Skomentuj

Z używek to musisz poszperać po aukcjach czy olxie.
                                  Zwróć tylko uwagę w starszym sprzęcie jaki ma pobór mocy w trybie uśpienia na włączonym arc. Są takie co i 30W biorą, bo jakieś procesory cały czas w nich pracują.
                                  Ewentualnie widziałem coś takiego: https://s.click.aliexpress.com/e/IzT53ol
                                  Last edited by piotreq123; 05.04.2019, 23:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                                    Potrzebuje jakiś ampli z HDMI ARC lub innym bajerem który będzie uruchamiał ampli razem z TV. Chodzi o podłączenie małych monitorków pod TV.
                                    Obsługa głośności pilotem TV bardzo pożądana.
                                    Da się coś znaleźć w obudowie nie wyższej jak 13cm?
                                    W grę wchodzi też DIY z chińskich modułów.
                                    Co możecie zaproponować?
                                    kwota dwa razy większa ale spełnia założenia

https://allegro.pl/oferta/zadbany-am...dmi-6988118585

Skomentuj

Z używek to musisz poszperać po aukcjach czy olxie.
                                      Zwróć tylko uwagę w starszym sprzęcie jaki ma pobór mocy w trybie uśpienia na włączonym arc. Są takie co i 30W biorą, bo jakieś procesory cały czas w nich pracują.
                                      Ewentualnie widziałem coś takiego: https://s.click.aliexpress.com/e/IzT53ol
                                      To urządzenie spoko. Tylko tak wyciągnąć wzbudzenie do wzmaka?
                                      Chyba wiem. Transoptorem pod leda i układ z przekaźnikiem:thumbsup:

Skomentuj

Możesz wykorzystać do włączania zasilania wzmaka układ do odkurzacza borysa. Masterem będzie TV.
                                        To pudełko z ali pewnie ma na stałe zasilanie więc leda nie wykorzystasz raczej.
                                        Last edited by piotreq123; 06.04.2019, 09:44.

Skomentuj

Możesz wykorzystać do włączania zasilania wzmaka układ do odkurzacza borysa. Masterem będzie TV.
                                          To pudełko z ali pewnie ma na stałe zasilanie więc leda nie wykorzystasz raczej.
                                          Ewentualnie APO

Skomentuj

Czaruję...
                                          X