Pawle dobrze Ci mówią... nie wymieniałem na dotyk telefonu do czasu jak nie uzbierałem na porzadny model. Kupiłem Wava 3, z pełna swiadomoscia mniejszje ilości aplikacji na Bade, ale za to dostałem ultra wypasiona obudowe, 4" amoled etc... . Nie raz bawiłem się nokią C6... kolega ma takowa... i najlepiej to by ją rozdeptał... HTC Desire Z jak dla mnie lekko juz stary, poszedłbym w cos nowszego.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ktory telefon?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta3stówki to dużo nie jest a zyskujesz dzięki nim sporo.
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaHTC Desire Z jak dla mnie lekko juz stary, poszedłbym w cos nowszego.
ja dopiero od 2 dni rozgladam sie za takimi telefonami
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaHTC Desire Z jak dla mnie lekko juz stary, poszedłbym w cos nowszego.
Skomentuj
-
Ja od siebie dodam, że chyba nie ma bardziej wytrzymałych szybek wyświetlaczy niż samsungi Galaxy S to co mój przeżył to pogratulować i nawet wyświetlacz nie jest porysowany. Ostatnio pobrudziłem go klejem i przez 3 dni w ramach hobby drapałem paznokciem wyświetlacz - klej zszedł - nie została nawet ryska. Parę razy dostał ustalaczem, nabiegunnikiem górnym, magnesem i nadal nic :P
Moja druga połowa od niedawna ma Galaxy ACE i wygląda na to, że wykonany jest równie pancernie - z tanich telefonów chyba optymalny. Wady - brak wyświetlacza amoled i słabszy procesor (ale telefon nie zamula).
Podstawa to wziąć coś na androidzie - jest na niego chyba wszystko - ostatnio znalazłem program wspomagający do frezarek CNC :P
BADA to jakieś nieporozumienie to samo symbian - co do nowego dziecka Microsoftu nie wypowiem się bo jakoś nie miałem okazji dłużej z nim posiedzieć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz postaPodstawa to wziąć coś na androidzie - jest na niego chyba wszystko - ostatnio znalazłem program wspomagający do frezarek CNC :P
Skomentuj
-
A ja na moim czarnuchu ma AutoCad WS (oczywiście pod androidem). W sumie nic sensownego nie zrobisz, ale się przydaje kiedy wykonawca coś marudzi i bajki opowiada. Przeglądać każdy rysunek oprócz 3D się da.
Łindowsy, są bardzo daleko, jeżeli patrzeć w aspekcie oprogramowania. O innych systemach nie ma co wspominać nawet. Wybór symbiana jako OS w komórce to moim zdaniem zupełny bezsens. Urządzenie wtedy staje się tylko i wyłącznie telefonem i niczym poza tym.
Pawel S jeżeli nie masz na gwałt konieczności zmiany telefonu, to poczekaj. Jak stwierdzisz że już nadszedł ten czas to nie pchaj się w pseudo dotykowe półśrodkowe nokie, tylko kup coś co jest na androidzie i coś potrafi (w miarę przyzwoite parametry), wtedy też stwierdzisz, że smarkfony dotykowe są ok. (tylko te baterie :( )
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Pawle,
tak się składa, że od ponad 3 lat mam telefony z Androidem. Najpierw był to ten pierwszy, tzn HTC DREAM (Era G1) a od ponad roku właśnie HTC Desire Z. Jak widzisz więc, na drugi telefon zdecydowałem się już zupełnie świadomie, ba, założeniem był telefon mino wszystko z fizyczną klawiaturą. Nie jestem zaślepionym fanem ani Androida ani HTC ale naprawdę to wg mnie dobry kierunek. A jako dowód sugeruję a nawet bardzo proszę o zapoznanie się z:
http://forum.android.com.pl/f241/
Znajdziesz tu wszystko na temat. I oczywiście aby nie było tak różowo, to nie jest to telefon bez wad tak sprzętowych jak i systemowych. Nie bedę się rozpisywał, powiem tylko, że spełnia on moje wymagania prywatne jak i związane z pracą zawodową i gdybym miał kupować telefon dziś, to też bym go szukał. Nie był o rok temu topowym modelem HTC a tymbardziej nie jest nim dziś. Jednak stosunek możliwości i wydajności (czytaj sprawności i szybkości dzoałania) do ceny jest bardzo dobry. Jeśli nie chcesz wydać wiadra pieniędzy, przymkniesz oko na pewne drobiazgi (pocztaj forum Androida), nie masz parcia na ilość rdzeni procesora i MHz-ce taktowania, to bedziesz zadowolony. Traktuj mój post jako prywatną opinię i podziękowanie za to, czego na tym Forum dowiedziałem się właśnie od CIEBIE.
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Skomentuj
-
Jak nie potrzebujesz klawiatury to bierz HTC Desire S - zamiast klawiatury ma lepszy ciut procek i więcej pamięci. Najlepiej wrzucić sobie w porównywarkę telefonów... :)
http://telepolis.pl/porownanie.php?
Jak szukasz coś lepszego to Sensation lub Evo 3D na dwrudzeniowych prockach. No, ale należy pamiętać, że dzisiejsza technologia nie jest jeszcze na super poziomie jeśli chodzi o ogniwa i telefony wołają szybko jeść... :)
Skomentuj
-
Witam,
zapomniałem wspomnieć o jednej rzeczy, ktorej pominąć nie można. HTC nie bedzie aktualizować systemu i nakładki graficznej w telefonach z 512 Mb RAM. Tak więc w Z-ce można o tym zapomnieć. Nie znaczy to oczywiście, że aktualnie jest coś nie tak. Są już dostępne custom romy ale to raczej zabawa dla fanatyków.
Odnośnie porównania S i Z, to nie bardzo pomogę. Tak jak napisał Dolphin - zależy co kto woli. To bardzo zbliżone pod wzgledem możliwości urządzenia.
Mam porownanie z Desire HD i wcale nie uważam Z-ki za gorszy. Wprost przeciwnie. Różnica w szybkości działania w/g mnie jest niezauważalna. Natomiast zdecydowanie jakoś wolę mój wyświetlacz. Obraz jest ostrzejszy. Wynika to chyba z tego, że różnią się wielkoscią ale pracują w tej samej rozdzielczości.
Pozdrawiam,
Jacek Zieliński
Skomentuj
-
Witam,
ale oczywiście masz tam pakiet, minimum 500 MB, danych ? Jeśli nie to, zapomnij o smartfonie, ponieważ będziesz kolejnym, który słono zapłaci za pierwszy rachunek. Te 500 MB to absolutne minimum aby cokolwiek zrobić na takim urządzeniu i to pod bacznym nadzorem programu pilnującego transmisji danych. Ja tak mam i tak naprawdę pozwalam Z-ce na więcej tylko w domu gdzie mam sieć Wi-Fi. W mgnieniu oka potrafi pociągnąć 10 MB !!! Musisz być tego świadomy, ponieważ transmisja danych poza tym co masz (daj Boże) w abonamencie słono kosztuje. Jakiś czas temu było głośno jak Play dawał smartfony, ludzie brali je w abonamentach bez "internetu", sami szaleli na nich po sieci, a jak przyzszły fakturki po 1500 PLN to był płacz i raczej mizerne tłumaczenie: Ja nie wiedzialem...
Zasadniczo, nie podejrzewam Cię o brak tej wiedzy, ale jak to mówią: ostrzyżonego już nikt nie ostrzyże...
Pozdrawiam,
Jacek ZIeliński
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaale oczywiście masz tam pakiet, minimum 500 MB, danych ?
nie mam pojecia ile tego sie uzywa
w moim prostym telefonie net tak mulil ze nie bylo sensu tam dlugo siedziec...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie mam pojecia ile tego sie uzywa
w moim prostym telefonie net tak mulil ze nie bylo sensu tam dlugo siedziec...Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj