Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pawle dobrze Ci mówią... nie wymieniałem na dotyk telefonu do czasu jak nie uzbierałem na porzadny model. Kupiłem Wava 3, z pełna swiadomoscia mniejszje ilości aplikacji na Bade, ale za to dostałem ultra wypasiona obudowe, 4" amoled etc... . Nie raz bawiłem się nokią C6... kolega ma takowa... i najlepiej to by ją rozdeptał... HTC Desire Z jak dla mnie lekko juz stary, poszedłbym w cos nowszego.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      3stówki to dużo nie jest a zyskujesz dzięki nim sporo.
      tylko ze tak naprawde ja nie potrzebuje zmieniac telefonu... wiec dlatego chcialem tanio

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
      HTC Desire Z jak dla mnie lekko juz stary, poszedłbym w cos nowszego.
      czyli co?
      ja dopiero od 2 dni rozgladam sie za takimi telefonami

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
        HTC Desire Z jak dla mnie lekko juz stary, poszedłbym w cos nowszego.
        Stary nie stary nie o to chodzi. Ja długo się do dotykowego nie mogłem przekonać ale w końcu sobie powiedziałem, że jak człowiek nie pójdzie z technologią do przodu teraz to za 10lat będzie daleko w polu. Kupiłem HTC Evo 3D i dopiero jak się pobawiłem i zobaczyłem jego możliwości to załapałem bakcyla i nie żałuję ani złotówki na niego. Desire Z nie jest zły, sam go chciałem na początku ale nie wiele drożej kupiłem tego co mam. Jak Paweł nie wie czy go potrzebuje to na pewno ten telefon mu uświadomi że się myli i dopiero wtedy zacznie zbierać kapuchę na coś lepszego... :) C6 zatrzyma go w miejscu i znowu powstanie kolejny mit że dotykowe są ble... - bo na takich telefonach wyrabia się taka opinia... :)

Skomentuj

Ja od siebie dodam, że chyba nie ma bardziej wytrzymałych szybek wyświetlaczy niż samsungi Galaxy S to co mój przeżył to pogratulować i nawet wyświetlacz nie jest porysowany. Ostatnio pobrudziłem go klejem i przez 3 dni w ramach hobby drapałem paznokciem wyświetlacz - klej zszedł - nie została nawet ryska. Parę razy dostał ustalaczem, nabiegunnikiem górnym, magnesem i nadal nic :P
          Moja druga połowa od niedawna ma Galaxy ACE i wygląda na to, że wykonany jest równie pancernie - z tanich telefonów chyba optymalny. Wady - brak wyświetlacza amoled i słabszy procesor (ale telefon nie zamula).
          Podstawa to wziąć coś na androidzie - jest na niego chyba wszystko - ostatnio znalazłem program wspomagający do frezarek CNC :P
          BADA to jakieś nieporozumienie to samo symbian - co do nowego dziecka Microsoftu nie wypowiem się bo jakoś nie miałem okazji dłużej z nim posiedzieć.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
            Podstawa to wziąć coś na androidzie - jest na niego chyba wszystko - ostatnio znalazłem program wspomagający do frezarek CNC :P
            O to właśnie chodzi... Wgrywasz to co potrzebujesz a z czasem okazuje się, ze tych rzeczy jest coraz więcej... :) Nawet proste aplikacje do rozkladu jazdy autobusow czy aplikacja-konto ktore pozwala w niektorych miastach robic za parkometr sa bardzo przydatne.. :)

Skomentuj

A ja na moim czarnuchu ma AutoCad WS (oczywiście pod androidem) . W sumie nic sensownego nie zrobisz, ale się przydaje kiedy wykonawca coś marudzi i bajki opowiada. Przeglądać każdy rysunek oprócz 3D się da.
              Łindowsy, są bardzo daleko, jeżeli patrzeć w aspekcie oprogramowania. O innych systemach nie ma co wspominać nawet. Wybór symbiana jako OS w komórce to moim zdaniem zupełny bezsens. Urządzenie wtedy staje się tylko i wyłącznie telefonem i niczym poza tym.
              Pawel S jeżeli nie masz na gwałt konieczności zmiany telefonu, to poczekaj. Jak stwierdzisz że już nadszedł ten czas to nie pchaj się w pseudo dotykowe półśrodkowe nokie, tylko kup coś co jest na androidzie i coś potrafi (w miarę przyzwoite parametry), wtedy też stwierdzisz, że smarkfony dotykowe są ok. (tylko te baterie :( )
              Pozdrawiam

Skomentuj

panowie, chyba cos facet w salonie sie pomylil

wejdzcie na strone play
                wybierzcie abonament ALL INCLUSIVE MAX 65
                HTC DESIRE Z kosztuje tam 1zl!

Skomentuj

Przeglądam tę ofertę Play na różne sposoby i za cholerę HTC Desire Z nie chce kosztować 1zł.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

to czyzby mi sie przegladarka popsula?

Skomentuj

Dla nowych użytkowników, dokupiona oferta czy przedłużenie abonamentu?

"Chwilowy brak w sklepie internetowym". Jak byłem nim zainteresowany to mówiono mi telefonicznie że ten telefon moze byc wycofany z oferty.. :/

Skomentuj

nie mam konta na play wiec oczywiste ze nie przedluzenie...
                        a ten telefon jest w salonie w koszalinie!

czy sa inne opcje dla telefonu tego typu?
                        czy tylko ten?
                        bo jak ten to ide dowiedziec sie o cene i rezerwuje go sobie...

Skomentuj

Pawle,

tak się składa, że od ponad 3 lat mam telefony z Androidem. Najpierw był to ten pierwszy, tzn HTC DREAM (Era G1) a od ponad roku właśnie HTC Desire Z. Jak widzisz więc, na drugi telefon zdecydowałem się już zupełnie świadomie, ba, założeniem był telefon mino wszystko z fizyczną klawiaturą. Nie jestem zaślepionym fanem ani Androida ani HTC ale naprawdę to wg mnie dobry kierunek. A jako dowód sugeruję a nawet bardzo proszę o zapoznanie się z:

http://forum.android.com.pl/f241/

Znajdziesz tu wszystko na temat. I oczywiście aby nie było tak różowo, to nie jest to telefon bez wad tak sprzętowych jak i systemowych. Nie bedę się rozpisywał, powiem tylko, że spełnia on moje wymagania prywatne jak i związane z pracą zawodową i gdybym miał kupować telefon dziś, to też bym go szukał. Nie był o rok temu topowym modelem HTC a tymbardziej nie jest nim dziś. Jednak stosunek możliwości i wydajności (czytaj sprawności i szybkości dzoałania) do ceny jest bardzo dobry. Jeśli nie chcesz wydać wiadra pieniędzy, przymkniesz oko na pewne drobiazgi (pocztaj forum Androida), nie masz parcia na ilość rdzeni procesora i MHz-ce taktowania, to bedziesz zadowolony. Traktuj mój post jako prywatną opinię i podziękowanie za to, czego na tym Forum dowiedziałem się właśnie od CIEBIE.

Pozdrawiam,
                          Jacek Zieliński

Skomentuj

Bierz HTC Desire Z póki jest dostępny... :)

Skomentuj

Ulala! jaki fajny temat :) właśnie się zastanawiam nad Desire Z lub S, macie jakieś porównanie tych dwóch modeli?

Skomentuj

Jak nie potrzebujesz klawiatury to bierz HTC Desire S - zamiast klawiatury ma lepszy ciut procek i więcej pamięci. Najlepiej wrzucić sobie w porównywarkę telefonów... :)
                                http://telepolis.pl/porownanie.php?
                                Jak szukasz coś lepszego to Sensation lub Evo 3D na dwrudzeniowych prockach. No, ale należy pamiętać, że dzisiejsza technologia nie jest jeszcze na super poziomie jeśli chodzi o ogniwa i telefony wołają szybko jeść... :)

Skomentuj

Witam,

zapomniałem wspomnieć o jednej rzeczy, ktorej pominąć nie można. HTC nie bedzie aktualizować systemu i nakładki graficznej w telefonach z 512 Mb RAM. Tak więc w Z-ce można o tym zapomnieć. Nie znaczy to oczywiście, że aktualnie jest coś nie tak. Są już dostępne custom romy ale to raczej zabawa dla fanatyków.
                                  Odnośnie porównania S i Z, to nie bardzo pomogę. Tak jak napisał Dolphin - zależy co kto woli. To bardzo zbliżone pod wzgledem możliwości urządzenia.
                                  Mam porownanie z Desire HD i wcale nie uważam Z-ki za gorszy. Wprost przeciwnie. Różnica w szybkości działania w/g mnie jest niezauważalna. Natomiast zdecydowanie jakoś wolę mój wyświetlacz. Obraz jest ostrzejszy. Wynika to chyba z tego, że różnią się wielkoscią ale pracują w tej samej rozdzielczości.

Pozdrawiam,
                                  Jacek Zieliński

Skomentuj

no to tak
                                    z t-mobile ewidentnie sie zegnam
                                    poza pakietem SMSow nie maja nic co mnie interesuje
                                    nawet tego telefonu nie maja!
                                    ba - nawet taniego szajsunga z klawiatura brak!

w play lezy juz odlozony dla mnie ostatni HTC desire Z za 199zl w abonamencie za 65zl

Skomentuj

Witam,

ale oczywiście masz tam pakiet, minimum 500 MB, danych ? Jeśli nie to, zapomnij o smartfonie, ponieważ będziesz kolejnym, który słono zapłaci za pierwszy rachunek. Te 500 MB to absolutne minimum aby cokolwiek zrobić na takim urządzeniu i to pod bacznym nadzorem programu pilnującego transmisji danych. Ja tak mam i tak naprawdę pozwalam Z-ce na więcej tylko w domu gdzie mam sieć Wi-Fi. W mgnieniu oka potrafi pociągnąć 10 MB !!! Musisz być tego świadomy, ponieważ transmisja danych poza tym co masz (daj Boże) w abonamencie słono kosztuje. Jakiś czas temu było głośno jak Play dawał smartfony, ludzie brali je w abonamentach bez "internetu", sami szaleli na nich po sieci, a jak przyzszły fakturki po 1500 PLN to był płacz i raczej mizerne tłumaczenie: Ja nie wiedzialem...
                                      Zasadniczo, nie podejrzewam Cię o brak tej wiedzy, ale jak to mówią: ostrzyżonego już nikt nie ostrzyże...

Pozdrawiam,
                                      Jacek ZIeliński

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
                                        ale oczywiście masz tam pakiet, minimum 500 MB, danych ?
                                        tak, 1gb

nie mam pojecia ile tego sie uzywa
                                        w moim prostym telefonie net tak mulil ze nie bylo sensu tam dlugo siedziec...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          nie mam pojecia ile tego sie uzywa
                                          w moim prostym telefonie net tak mulil ze nie bylo sensu tam dlugo siedziec...
                                          Tu nie chodzi o to ile Ty używasz, tylko o to co chodzi w tle. Aktualizacje programów itp. Do tego jeśli program jest darmowy to zwykle jest zapchany reklamami, a reklamy są pobierane z sieci i transfer leci. Ja w moim samsungu mogę wyłączyć całą transmisję danych i właściwie cały czas jest ona wyłączona, włączam jak potrzebuje. Co ciekawe przy wyłączonej transmisji danych 3G i 2G bateria trzyma mi 4 dni. Bez tego trzymała max 2 dni.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X