Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    Ten problem z odblokowywaniem się ma moja dziewczyna w redmi 4x i kolega w note 4
    A czyste mają czujniki zbliżeniowe?
    Szkło ochronne jeśli ktoś używa oczywiście, samego czujnika nie zakrywa, tylko jest pod niego wycięcie, w którym zbiera się brud, kurz, itp., co może powodować błędne działanie.
    Moja córka ma redmi 4x i nie ma żadnych problemów.

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
    a LG v30 ktoś porównywał...?
    Osobiście nie mam doświadczenia z telefonami LG, ale kolega który całe życie jechał na Samsungu kupił właśnie LG (jakiś wysoki model) około rok temu i teraz mówi, że to był duży błąd. Ale szczegółów nie znam.
    Last edited by piotreq123; 31.05.2019, 08:26.

Skomentuj

Dla mnie to wygląda na problem softowy, bo sam czujnik działa bardzo dobrze, testowałem go.

Skomentuj

No właśnie ja już wieki temu zakupiłem LG G2.. działa genialnie... soft tylko przestał być aktualizowany.. zresztą prędkość aktualizacji do zawsze była bolączka LG... ale telefon b. popularny to do dziś ma wsparcie od LineageOS.. nic mi się z nim nie dzieje.. ale słyszałem, że potem były gorsze czasy.. tylko nie wiem czy problemy się pokończyły.. kilka opisów w sieci dość pozytywnych o v30..

Ja teraz dostałem samsungi najpierw jakieś A5... i po czasie trochę się zaczęły jakieś problemy ze zrywaniem wifi/resetami.. ale zaliczył jeden upadek - więc to moze być trochę sprawa tego egzemplarza.. teraz dostałem S9.. i kilka drobiazgów mnie denerwuje... jakieś cudaczne bixby, 50 przypomnień, że konta samsung nie masz.. (a nie chce mieć), słownik strasznie natarczywy... zawsze podmieni słowo którego nie chcę ruszać...

Trochę się musiałem naustawiać, żeby mu to wszystko pozmieniać.. ale sam telefon na razie sprzętowo wszystko ok..

Skomentuj

LG miało (nie wiem czy ma dalej) problemy z bootlopami i płytami głównymi. Ja lubię lg za to że bardzo długo utrzymywali koncept wymiennej baterii w swoich telefonach. Do G5 włącznie był normalny dostęp do baterii. W ogóle lubię fony od lg. Może dlatego że to były moje pierwsze androidy .

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
            LG miało (nie wiem czy ma dalej) problemy z bootlopami.
            Potwierdzam problem miał głównie miejsce w modelach :
            - LG G4
            - LG G Flex 2
            - LG Nexus 5X
            - LG V10
            - LG G5
            - LG V20
            Problem polega na braku komunikacji między poszczególnymi podzespołami, przykładowo zasilaniem, procesorem , kontrolerem pamięci, czytnikiem linii papilarnych itp czyli wadliwe połączenia BGA. Wówczas system nie otrzymuje poprawnych informacji na temat smartfona, a wskutek tego wpada w bootloopa.
            Tak że trzeba uważać przy zakupie owych modeli ale nie jest powiedziane że wszystkie padają na tę przypadłość bo większość tych modeli jest poprawiona fabrycznie .
            W rodzinie mam 3 modele LG G4 G5 i V10 i jak na razie nie ma z nimi żadnego problemu więc nie ma co siać paranoi :)

Skomentuj

A ja myślę że warto dotrzeć do daty produkcji jeśli jest taka możliwość .

Bardzo dobrymi chińczykami są meizu. Może nie mają jakiś super podzespołów jak za swoją cenę i ogólnej specyfikacji ale flyme os był do niedawna zamknięty i optymalizowany specjalnie pod podzespoły jakie tam są więc działa to super sprawnie jak na swoją specyfikację.

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                ... a LG v30 ktoś porównywał...?
                Ja mam taki po przesiadce z Blackberry Passport i powiem Ci że LG to dobry telefon. Jakość wykonania na najwyższym poziomie (cały ze szkła a nie tandetnego plastiku), gniazdo jack + jakiś tam super dac w telefonie. Bateria trzyma dobrze, ekran oled 2880x1440. Nic się nie tnie nie wiesza itp. Nakładka na androida też fajna + dodatkowo modyfikowalna.
                Oglądałem te wszystkie nowe samsungi i huawei i powiem szczerze że wieś tańczy i śpiewa. Nie wiem dla kogo oni robią te błyszczące oczojebne plecy w telefonach. Jednie mate 20 (bez lite i bez pro) w niebieskiej wersji (tej w takie jakieś paseczki) wygląda normalnie. Reszta produkowana chyba dla LGBT
                Last edited by sebasbox; 01.06.2019, 11:18.

Skomentuj

Te telefony są produkowane dla ludzi z kompleksami.

Skomentuj

Zamieszczone przez sebasbox Zobacz posta
                    Oglądałem te wszystkie nowe samsungi i huawei i powiem szczerze że wieś tańczy i śpiewa. Nie wiem dla kogo oni robią te błyszczące oczojebne plecy w telefonach. Jednie mate 20 (bez lite i bez pro) w niebieskiej wersji (tej w takie jakieś paseczki) wygląda normalnie. Reszta produkowana chyba dla LGBT
                    Nie będę tu poruszał tematów poprawności politycznej ani tym bardziej tematyki LGBT bo widzę że kolega jest specjalistą w tych sprawach i najwidoczniej wie co takie osoby kupują i wybierają ... ale wracając do meritum chodziło Ci o kolory których używa Huawei czyli tzw gradient czy o same urządzenia które rzekomo typujesz dla ludzi z inna orientacją sexualną ?
                    Jeśli chodzi o dane techniczne oraz technologie zastosowane w urządzeniach Huawei czy Samsunga to nie wiem co ma wspólnego HiSilicon Kirin 970 czy Samsung Exynos 9820 wykonany w 7nm z 8GB pamięci RAM na pokładzie co mają wspólnego z grupą LGBT oprócz tego że też mogą je kupić ...
                    Hmmm a może o kolory Ci chodzi ?

Jeśli uważasz że kompozycja takich kolorów jest dla grupy ludzi której nazwy nie będę wymieniał już po raz enty , to taki sam kolor na karoserii samochodu wskazuje że ktoś jest przydko mówiąc INNY ?
                    |
                    |
                    |
                    V

W sumie całkiem możliwe że jest odrobinę inny w sensie że np stan jego konta bankowego jest inny już np twój i ma też INNE podejście do życia niż ty , inne ma też podejście do motoryzacji bo zamiast jak prawilny Janusz jeździć czornym Passatem z fioletową fulią na szybach z przebiegiem jak z tond na księżyc i z powrotem , stać go żeby położyć lakier na ponad 10 tyś cebulionów albo lepiej...
                    Nie wiem w którym roku się urodziłeś ale ja około 2004 roku rozpocząłem edukację w szkole o profilu mechanik pojazdów samochodowych i kiedy wychodząc ze szkoły wraz z kumplami zobaczyliśmy furę o podobnych kolorach czyli tzw kameleonie to szczeny nam opadały i śliniliśmy się jak małe dzieci bo każdemu z nas kojarzyło się to z grą NFS Underground albo filmem Szybcy i Wściekli .
                    Nikt z nas nigdy by nie przypuszczał że za 15 lat podobne kolory będą się kojarzyły z tym czym Tobie się kojarzą ... na szczęście historia dobrze się skończyła bo wszyscy fani kameleona i wszelakiej maści kozackich połączeń kolorów wyrośli na kochających mężów i tatusiów ( łącznie ze mną ) i o dziwo żaden z nas nie identyfikuje się jako transexualny kosmita z gwiazdozbioru szuwax ...
                    PS o gustach się nie dyskutuje .

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                      Nie będę tu poruszał tematów poprawności politycznej ani tym bardziej tematyki LGBT bo widzę że kolega jest specjalistą w tych sprawach i najwidoczniej wie co takie osoby kupują i wybierają
                      Nie wiem po co się tak ekscytujesz...
                      Specjalistą nigdy nie byłem bo ten temat jakoś w ogóle mnie nie interesował... chociaż z drugiej strony raczej staram się mieć podstawowe informacje (np. nowe wytyczne WHO w zakresie wychowania seksualnego dzieci...warto poczytać). Specjalistą tak jak pisałem nie jestem ale mam córkę i wolałbym żeby WHO działające na rzecz określonej grupy osób, jej nie wychowywało. Zaznaczę też że nie jestem zwolennikiem żadnej partii czy ruchu społecznego, a w życiu staram się kierować logiką i zdrowym rozsądkiem.
                      Jeśli chodzi o poprawność polityczną to uważam ją za coś niezwykle destrukcyjnego. Zmusza nas ona do akceptowania tego z czym wewnętrznie możemy się nie zgadzać (i nie mam tu na myśli środowiska LGBT tylko ogólnie pojętą poprawność polityczną).
                      ... ale wracając do meritum chodziło Ci o kolory których używa Huawei czyli tzw gradient czy o same urządzenia które rzekomo typujesz dla ludzi z inna orientacją sexualną ? Jeśli chodzi o dane techniczne oraz technologie zastosowane w urządzeniach Huawei czy Samsunga to nie wiem co ma wspólnego HiSilicon Kirin 970 czy Samsung Exynos 9820 wykonany w 7nm z 8GB pamięci RAM na pokładzie co mają wspólnego z grupą LGBT oprócz tego że też mogą je kupić ...
                      Hmmm a może o kolory Ci chodzi ?
                      Też nie wiem "co ma co ma wspólnego HiSilicon Kirin 970 czy Samsung Exynos 9820 wykonany w 7nm z 8GB pamięci RAM na pokładzie" z LGBT i moim postem... Jakbyś przeczytał dokładnie mój post, który zresztą sam zacytowałeś to byś wiedział o co mi chodziło. Napisałem wyraźnie, że o oczojebne plecy telefonów.

Jeśli uważasz że kompozycja takich kolorów jest dla grupy ludzi której nazwy nie będę wymieniał już po raz enty , to taki sam kolor na karoserii samochodu wskazuje że ktoś jest przydko mówiąc INNY ?
                      |
                      |
                      |
                      V

Nie wiem jaki kto jest i mało mnie to obchodzi, ale zdjęcia samochodów które wstawiłeś pokazują że nawet piękny samochód można spier....lić...

W sumie całkiem możliwe że jest odrobinę inny w sensie że np stan jego konta bankowego jest inny już np twój i ma też INNE podejście do życia niż ty , inne ma też podejście do motoryzacji bo zamiast jak prawilny Janusz jeździć czornym Passatem z fioletową fulią na szybach z przebiegiem jak z tond na księżyc i z powrotem , stać go żeby położyć lakier na ponad 10 tyś cebulionów albo lepiej...
                      Widzę że standardowo przeszedłeś do grzebania mi w kieszeni...nie wiem dlaczego zakładasz, że na forach siedzą tylko "dzieci" bez grosza przy duszy? Kasa nie jest ważna, to tylko środek do realizacji marzeń. Wartościowy człowiek może jeździć "Passatem z fioletową fulią na szybach z przebiegiem jak z tond na księżyc i z powrotem", a najgorszy ku..tas nowym ferrari...ale może być też odwrotnie. Zarzucasz mi ocenianie ludzi poprzez przedmioty a to co sam napisałeś o kierowcach passatów ma bardzo pejoratywny wydźwięk...
                      Nie wiem w którym roku się urodziłeś ale ja około 2004 roku rozpocząłem edukację w szkole o profilu mechanik pojazdów samochodowych i kiedy wychodząc ze szkoły wraz z kumplami zobaczyliśmy furę o podobnych kolorach czyli tzw kameleonie to szczeny nam opadały i śliniliśmy się jak małe dzieci bo każdemu z nas kojarzyło się to z grą NFS Underground albo filmem Szybcy i Wściekli .
                      Nikt z nas nigdy by nie przypuszczał że za 15 lat podobne kolory będą się kojarzyły z tym czym Tobie się kojarzą ... na szczęście historia dobrze się skończyła bo wszyscy fani kameleona i wszelakiej maści kozackich połączeń kolorów wyrośli na kochających mężów i tatusiów ( łącznie ze mną ) i o dziwo żaden z nas nie identyfikuje się jako transexualny kosmita z gwiazdozbioru szuwax ...
                      Wspaniała historia...cieszę się że wszystko dobrze się skończyło
                      PS o gustach się nie dyskutuje .
                      Nie wiem dlaczego nie, ale tak czy inaczej prawa do własnej oceny nikt mi nie będzie odbierał.
                      Tak czy inaczej wyluzuj trochę

Skomentuj

psul sie ekran, padlo co innego. ciagle mi sie pokazuje logo MI i nie chce sie wlaczyc :/
                        redmi note 7 (4/64gb) zamowiony
                        dziwnie wyceniaja te telefony. karta sd 64gb jest tansza niz wieksza pamiec w telefonie
                        karta 50zl max, 128gb w telefonie + 100zl

Skomentuj

Nie wiem dlaczego nie, ale tak czy inaczej prawa do własnej oceny nikt mi nie będzie odbierał.
                          Typowe, rosną nowe pokolenia ksenofobów...

nowe wytyczne WHO w zakresie wychowania seksualnego dzieci...warto poczytać
                          Tzn, że nie zrozumiałeś jakie są założenia, a stereotypy powielane w PIC-TV utrwaliły u Ciebie "przekonanie" że problemem jest jakaś "kolorowa tęcza".

W czasach II światowej, poprawnie politycznie było mordowanie niepełnosprawnych, chorych, ogólnie innych. Dajesz sterować jak marionetka, bo taki właśnie jest przekaz, bo jak byś naprawdę przeczytał wytyczne dotyczące rozsądnej edukacji seksualnej, to byś nie pisał takich rzeczy. Zresztą bardzo musi Ciebie coś cisnąć, skoro w kolorach obudów do telefonu widzisz jakieś odniesienia do LGBT, czy innych ruchów. A dajesz się bawić córce pomalowanymi na tęczowo jednorożcami... Nie boisz się, że ta zabawka jest podprogowym przekazem i manipulacją młodego umysłu, aby skierować preferencje na partnerów tej samej płci...

Z mojej strony EOT, chyba że bardzo chcesz...

Skomentuj

hi_aro...teraz to już przesadziłeś...
                            Nie jestem żadnym ksenofobem (w ogóle rozumiesz znaczenie tego słowa?), nie mam nic przeciwko gejom czy lesbijkom...każdy niech sobie robi co uważa za słuszne. Mam być ksenofobem bo mam swoje zdanie w jakimś temacie? Co ty bredzisz w ogóle?
                            Mam w nosie TVP, TVN, inne telewizje i tęczę. To nie ja daję się sterować tylko ty, nie masz własnego zdania tylko powielasz zasłyszane opinie.
                            Ja napisałem tyko w formie żartu o kolorze obudowy telefonu a rozpętała się z tego gówno-burza.
                            Kuźwa...co do wytycznych WHO to ja przeczytałem całe i mam w nosie co mówi jedna i druga telewizja...to raczej ty się zapoznaj z tym dokumentem i poczytaj sobie o wczesno-dziecięcej masturbarcji (przedział 6-9 lat) i jak to nauczyciel ma dziecku w tym zakresie przekazywać wiedzę. Jak będzie to przekazywała nauczycielka to będzie ok? A jak będzie to przekazywał 50 leni nauczyciel też będzie to ok? Co do pozostałych wytycznych w tym dokumencie, w większości uważam je za słuszne.
                            Kompletnie nie wiem co insynuujesz w tym swoim poście, że jestem jakimś zatwardziałym katolem, że jestem za PIS czy jakimś narodowcem???? Uświadomię cię, że tak jak już pisałem nie jestem za żadną partią polityczną. Jestem ateistą a moje dziecko nie było chrzczone ani nie było u komunii. Sama podejmie decyzję czy chce w coś wierzyć czy nie.
                            I tak już na sam koniec, od mojej córki to się odpierdol

A tak już w temacie. Testowałem też ostatnio samsunga A50 (kupiony dla ojca) i pod względem działania systemu też nie wyczułem żadnego zawieszania się czy zacięć. Obudowa niestety plastikowa, także bardziej narażona na zarysowania.
                            Niemniej za takie pieniądze (ca. 900-1000 PLN) wydaję się być też z miarę rozsądnym telefonem.
                            Last edited by sebasbox; 02.06.2019, 12:48.

Skomentuj

Dzisiaj musisz wszędzie uważać jak piszesz bo nie można sobie z niczego zażartować. Niektórzy są tak politycznie upoprawnieni że już o nikim i niczym nie można czegoś napisać bo zaraz jest jakaś gownoburza.
                              Last edited by Oskar29; 02.06.2019, 13:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                Dzisiaj musisz wszędzie uważać jak piszesz bo nie można sobie z niczego zażartować. Niektórzy są tak politycznie upoprawnieni że już o nikim i niczym nie można czegoś napisać bo zaraz jest jakaś gownoburza.
                                Tutaj wcale nie chodzi o żadną poprawność polityczną bo osobiście mam na nią wy.....e mówię i myślę to co chce zachowując odpowiedni poziom intelektualny na forum .
                                Chodzi tu o pewnego rodzaju twardogłowie , pewną stagnację umysłową bo jak kolega sebasbox stwierdził:
                                Reszta produkowana chyba dla LGBT
                                To tak samo jak by powiedzieć że ludzie którzy kupują broń czarno prochową są bandytami i na pewno tą bronią chcą wyrządzić wiele złego.
                                A może faktycznie wszyscy kierowcy BMW nie używają kierunkowskazów a może są to tylko powielane stereotypy ?
                                Ehh.... ja rozumie że komuś mogą się takie obudowy nie podobać bo są zbyt krzykliwe czy pstrokate i woli czerń , grafit , granat lub biały ok to normalne .
                                Nie normalnym za to jest sprowadzanie tak prozaicznych rzeczy jak kolorowe obudowy to środowiska LGBT tylko dla tego że są tęczowe ...
                                Troszkę wyobraźni drogi kolego :)

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                psul sie ekran, padlo co innego. ciagle mi sie pokazuje logo MI i nie chce sie wlaczyc :/
                                redmi note 7 (4/64gb) zamowiony
                                dziwnie wyceniaja te telefony. karta sd 64gb jest tansza niz wieksza pamiec w telefonie
                                Trzeba by pomierzyć prędkości zapis/odczyt takiej karty pamięci i porównać ją z wbudowanym modułem bo może się okazać że karta będzie o wiele wolniejsza od zintegrowanych rozwiązań :)
                                Last edited by kokoelloko; 02.06.2019, 14:18.

Skomentuj

@sebasbox
                                  nie odpowiedziałeś na pytanie, dajesz się bawić swojej córce tęczowym jednorożcem? Nie boisz, bałeś że zostanie lesbijką?

Skomentuj

A co złego w tęczowych jednorożcach? To jakiś wymysł szatana jak my little pony i te zombie bratzy?

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                      A co złego w tęczowych jednorożcach?
                                      Skoro pstrokate kolory telefonów kojarzą się koledze z ruchem LGBT, a standardy WHO z "seksualizacją" dzieci, to jednorożec jest przejawem jawnego nawoływania do związków tej samej płci...

A "Bolek i Lolek" to bajka o dwóch hedonistycznych homoseksualistach...

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
                                        @sebasbox
                                        nie odpowiedziałeś na pytanie, dajesz się bawić swojej córce tęczowym jednorożcem? Nie boisz, bałeś że zostanie lesbijką?
                                        Już ci raz napisałem ale widzę że nie rozumiesz...nie życzę sobie żebyś angażował osobę mojej córki do swoich prostackich zaczepek. Widzę, że jeszcze nikt nie nauczył cię, że dzieci się nie tyka...

Ja wiem że przez wytyczne WHO ciężko się przebić bo to w końcu kilkadziesiąt stron, wiec specjalnie dla ciebie... to jest dla dzieci w wieku 4-6lat
                                        Last edited by sebasbox; 02.06.2019, 20:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                          Tu masz odpowiedź:

Karcie pamięci daleko do takich wyników.
                                          Wydaje się "ale przecież to tylko telefon", tylko ten telefon jest wydajniejszy niż niedawne komputery.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X