Ostatnio zmieniłem MIUI na Lineage i nie żałuję, mimo że to nie jest całkiem czysty Andek, to jednak różnica jest, stockowy soft już po zakupie nie chodził zbyt płynnie, a po roku była tragedia.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ktory telefon?
Collapse
X
-
Właśnie dlatego mi to miui nie pasuje. Miałem motorolę g3 ze stockowym androidem i chodziła super jak na swoją cenę. Teraz miałem/mam zte również z prawie że stockowym androidem i też chodził super jak za 300zł jakie za niego dałem (spokojnie poziom sansunga s6 czyli nadal spoko używalny telefon), szczerze to gdyby nie słaby panel dotykowy korzystał bym z niego dalej. Tak szukam czegoś nowego i widzę że poniżej tych 600zł nadal jest słabo :/ .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postajakbym kupił w sklepie stacjonarnie to gwara jest stacjonarnie to jest to plus.
od dawna gwarancja na wiele produktow jest wysylkowa
Zamieszczone przez pierotez Zobacz postaSłuchajcie młody niedługo kończy 14-kę i chcę mu kupić pierwszego taniego srajta do giercowania.
Brać pod uwagę powyższe redmi note 7 lub redmi 7?
redmi 7 jest lepszy niz moj Mi4 na ktorym spokojnie jeszcze sobie gralem w co chcialem!
tak wiec spokojnie mozesz kupic tanszego xiaomi
drozszy zapewne wystarczy na dluzej
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaDla mnie to minus. Więcej informacji wchodzi na większą rozdzielczość
mamie rok temu kupilem redmi 6, ktory ma nizsza rozdzielczosc. roznicy w detalach brak
tak wiec do codziennego uzywania (filmy i gry tez) roznicy praktycznie nie widac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaW zupelnosci wystarczy!
redmi 7 jest lepszy niz moj Mi4...
Może jeszcze coś z innych marek jak np Huawei jest Ok w podobnej cenie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postabzdura! przy tej wielkosci ekranach nie da sie wiecej wyswietlic!
mamie rok temu kupilem redmi 6, ktory ma nizsza rozdzielczosc. roznicy w detalach brak
Mi na razie długości mojej ręki wystarczy, zobaczymy jak będzie z wiekiem :)
Jak wracam do tych prostszych smartfonów, to wszystko takie wielkie... I musze przewijać i przewijać i przewijać... Na kalendarzu mieszczą się 4 spotkania i dwa maile na krzyż itp.
A jak odpalam na tej nokii, czy redmi to wszystko wraca do normy.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez pierotez Zobacz postamłody niedługo kończy 14-kę i chcę mu kupić pierwszego taniego srajta do giercowania
Się porobiło, że telefon wśród młodzieży to druga najważniejsza rzecz, zaraz po oddychaniu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajestes pewien? czytales regulamin?
od dawna gwarancja na wiele produktow jest wysylkowa. Wydaje mi się że zrobiłem dobry wybór.
Bardzo fajnie gra też na słuchawkach...aż zdziwiony jestem. Mediateki grały raczej słabo na słuchawkach przeważnie a tu miła niespodzianka.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaNo to kochany, wchodzisz w okres burzy i naporu i bez samsunga galaxy S... (tu wstawić co jest najnowsze, bo nie śledze na bierząco) to będzie wstyd kolegom pokazać...
Się porobiło, że telefon wśród młodzieży to druga najważniejsza rzecz, zaraz po oddychaniu.
Redmi 7 wstepnie zaakceptował.
Trzeba coś zrobić bo po Nokii na windowsach to traumy się tylko nabawił, brak Google i takie tam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaPaweł, jak się mamie ręka kończy, to i większe literki potrzebne. :P
mi4 mniejszy rozmiar ekranu ale full hd
redmi 6 wiekszy ekran a nizsza rozdzielczosc
roznica niewidoczna!
a testowalem specjalnie zeby cos zobaczyc
nie mowie tu oczywiscie o wyswietlaczu o rozdzielczosci 800x600pix! :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaNo nikt mi nie wmówi, że nie widać różnicy pomiędzy wyświetlaczem 269 a 409 ppi :biggrin:
Redmi note 7 jest lepszym telefonem ze względu właśnie na LCD i na aparat. Światło 1.8 vs 2.2 w redmi 7.
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaAle zmiana dziwna. Większy ekran, mniejsza rozdzielczość... Trochę cofanie się z wyposażeniem sprzętu. Nowszy model i gorszy ekran? Mogliby chociaż zostać z tym samym.
Zamieszczone przez pierotez Zobacz postaNoo jeszcze nie, ale czas nagli i przydałoby się coś wybrać do weekenda.
Słuchajcie a jest dla R7, RN7 jakaś alternatywa u huaweia??
Ogólnie to mocniejszy procesor nie wpłynie aż tak pozytywnie na ogólne działanie jak szybka pamięć. To tak jak w kompie. Jak się zmieni procesor na mocniejszy to różnica może być duża ale często jest znikoma bo np. wymieniliśmy i5 na i7 gdzie aż takiej różnicy w działaniu nie ma, ale jak wymienimy HDD na SSD to różnica na plus jest ogromna i od razu ją widać. Jest benchmark androbench na androida. Można sobie przetestować pamięć i zobaczyć jak to się przedstawia. Ogólnie najważniejszy jest random write/read i te sq wszystkie dalej. Im więcej tym lepiej. Jak jest słaba pamięć to i telefon będzie działał słabo.
Tutaj możesz sobie zobaczyć jak to wygląda na przykład w huaweiu mate 10 lite a jak u mnie w nokii na przykład. Huawei leży i kwiczy w tym wypadku i to w użytkowaniu też czuć że zmula bo o budżetowych huaweiach można wiele napisać ale nie że są jakoś super szybkie (pomimo mocnego procka)https://youtu.be/CyYWTZWHHc4
Tutaj jest redmi dla porównania redmi 7 https://youtu.be/JaPorS-d3Fc
A tu dla porównania moja nokia
Poniżej tego co jest w tej mojej nokii raczej bym nie schodził bo będzie IMO syf. Szczególnie z jakąś nakładką cięższą. U mnie jest czysty Android i mocniejszy proc więc jeszcze nie ma tragedii ale xiaomi bez mocnych podzespołów chodzi słabo. 32gb pamięci to minimum poniżej którego bym nie schodził. 16gb nie bierz bo to bez sensu. Ramu też 3gb najlepiej. 2gb nie bierz bo szczególnie xiaomi chodzi strasznie jak jest za mało ramu (przez Miui). 2gb można tylko ostatecznie wziąć jak się ma czystego androida a i tak bardzo bym odradzał. Ja w ogóle nie gram a mam przeważnie zajęte 1,8-2,1gb ramu przy kilku aplikacjach otwartych, kilku kartach w chrome i ewentualnie YT więc nie jakieś hardcorowe użytkowanie typu pierdyliard apek w tle i z 50 kart w przeglądarce.Last edited by Oskar29; 30.07.2019, 22:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postajak robili test w telewizorach i ludzie z jakiejś tam odległości (3-4m jak dobrze pamiętam) nie byli w stanie odróżnić filmu z dvd od filmu w fhd albo i 4k nawet czy tam blu Ray
Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz postaNo nikt mi nie wmówi, że nie widać różnicy pomiędzy wyświetlaczem 269 a 409 ppi
Skomentuj
-
Jako posiadacz iPhone'a czytam to i się śmiejęMój telefon ma jakieś 3,5 roku od premiery, 2 GB RAM i jakoś nie odczuwam braków pamięci... Na aparat nie narzekam, na szybkość działania tym bardziej biorąc pod uwagę to, że przeszedłem wszystkie aktualizacje od pierwotnego iOS 9.3 do aktualnego 13 beta. I działa szybko cały czas.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaJako posiadacz iPhone'a czytam to i się śmiejęMój telefon ma jakieś 3,5 roku od premiery, 2 GB RAM i jakoś nie odczuwam braków pamięci... Na aparat nie narzekam, na szybkość działania tym bardziej biorąc pod uwagę to, że przeszedłem wszystkie aktualizacje od pierwotnego iOS 9.3 do aktualnego 13 beta. I działa szybko cały czas.
Miui chodzi fajnie, wg mnie, jest w każdym języku i zapierdziela w stosunku do systemów z Samsunga LG czy Huawei.
Jak kupowałem Mi6 to myślałem o S7 edge bo był w tej samej kasie nowy czyli około 1.6k, ale szybko stwierdziłem że dobry krok zrobiłem bo S7 dla mnie już nie działa tak jak bym chciał. Wiem że rynek nasycony jest Xiaomi już i zaraz stanie się to samo z nimi co z resztą czyli zaczną mulić bo sprzedaż musi rosnąć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaJako posiadacz iPhone'a czytam to i się śmieję Mój telefon ma jakieś 3,5 roku od premiery, 2 GB RAM i jakoś nie odczuwam braków pamięci... Na aparat nie narzekam, na szybkość działania tym bardziej biorąc pod uwagę to, że przeszedłem wszystkie aktualizacje od pierwotnego iOS 9.3 do aktualnego 13 beta. I działa szybko cały czas.
Skomentuj
Skomentuj